Lidská deprese a pes

Anonymní
16.2.19 14:14

Lidská deprese a pes

Dobrý den, mám dotaz. Trpím dlouhodobě velmi silnými depresemi, samozřejmě se léčím na psychiatrii, léky ale zatím stále bohužel nezabíraj. Mám může který mi pomáhá. Nicméně jsem pořád hrozně osamělá a prázdná, smutná, vnitřně mrtvá..každý měsíc chodíme do útulku a nosíme tam konzervy a podobně. Je tam jedna malá osamělá stará fenečka, od tý doby na ní myslím. Hodně bych jí chtěla. Už jsem psa dřív měla, tak vím co všechno to obnáší. Myslím že by mi pomohlo kdybych si jí vzala. Já bych zachránila jí a ona mě. (V podstatě)
Otázka tedy zní, je tu někdo kdo byl v podobně situaci a pořízení psa mu pomohlo? Zlepšilo psychický stav? Zmírnilo deprese?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.2.19 14:15

Mně pomohla kočka

• Citovat
  • Upravit
21311
16.2.19 14:16

A jak stará? Co az třeba za rok umře? Jak to zvládneš pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.19 14:22

Zatím nevím jak je stará, bližší info jsem zatím nezjišťovala. Jen si tak říkám že kdybych pomohla já jí,tak pak nebudu tak sama, budu mít hned co dělat a nějakou povinnost a smysl života když to řeknu takhle. Navíc bych ji mohla alespoň těch posledních „pár“ let zpříjemnit. Protože mě hrozně tíží když vím že 5kilovej starší pejskek je v těchhle mrazech venku v kotci. Samozřejmě vím že pes není jen zábava. Jen mě zajímala zkušenost lidí a jestli to někomu třeba pomohlo se z toho dostat..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.19 14:38

Mě pes pomohl

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
16.2.19 14:39

pořídit si psa samozřejmě je dobrý nápad - donutíš se starat se o někoho jiného a především pravidelné procházky jsou účinnou podporou při léčbě deprese.

Je to dobrý nápad a zvládneš to.

I kdyby ji čekal jen už krátký úsek života, tak to že bude někam patřit a bude milovaná je pro ní velmi dobré.

Jinak pokud ti dlouhodobě nezabírá ambulantní léčba (jsi někde v psychoterapii?) tak se domluv s ošetřujícím lékařem na možnost buď stacionáře a nebo lázní na duševní poruchy. Bývají to dost účinné programy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27673
16.2.19 15:00
@Anonymní píše:
Zatím nevím jak je stará, bližší info jsem zatím nezjišťovala. Jen si tak říkám že kdybych pomohla já jí,tak pak nebudu tak sama, budu mít hned co dělat a nějakou povinnost a smysl života když to řeknu takhle. Navíc bych ji mohla alespoň těch posledních „pár“ let zpříjemnit. Protože mě hrozně tíží když vím že 5kilovej starší pejskek je v těchhle mrazech venku v kotci. Samozřejmě vím že pes není jen zábava. Jen mě zajímala zkušenost lidí a jestli to někomu třeba pomohlo se z toho dostat..
@Anonymní píše:
Mě pes pomohl

odpovídáš sama sobě ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.19 15:02

Neodpovídám sama sobě,jen já dodala že mi pes v minulosti už pomohl.

• Citovat
  • Upravit
27673
16.2.19 15:04
@Anonymní píše:
Neodpovídám sama sobě,jen já dodala že mi pes v minulosti už pomohl.

aha tak to se omlouvám , psa si pořiď , ale nevím jestli starého ve tvém stavu , spíš štěně je hravé zabaví tě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
16.2.19 18:49

Klidne bych do toho sla a fenku si vzala. Hlavne pocitat s tym, ze mozna za chvili umre, tak to brat spise jako obdobi kdy ji pomuzete ke konci jejiho zivota a ona tak mozna pomuze i vam. Proste uzit si spolu hezke chvilky :hug: Tohle je hodne vzacne, ze by si lidi chteli brat stare psy a osobne si myslim, ze je to skvely napad i do budoucna, kdyz uz tato fenka nebude, muzete pomoci zase jinemu pejskovi pokud budete chtit. Drzim palce at dopadne vse dobre pro vas i fenku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová