Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky!!!
Přeji vám krasný den a hlavně hodně pusinek pod rozkvetlou třešní.
U nás je moc hezky, venku svítí sluníčko, tak to vidim na nějakou prochazku. ![]()
WELINKA: Ty jsi zhubla 12kg a doktoři na to nic… ![]()
To je divný- no, asi každý doktor má jiný přístup, protože moje ségra, když čekala první mimi tak zhubla 10kg a chodila na infuze do nemocnice a tam jí dávali umělou výživu.
No, už je to 10 let zpátky, nevim jak se to dělá dnes.
Ivanko ono je těch okolností víc..,možná jsi to četla,ale protože mám krevní obraz v poho,tak to Dr neřeší.Akorát tlak mě zlobí..hodně kolísá
…tento týden jsem měla na 24hodin tlakového holtera…ale jen se potvrdilo,že mi tlak hodně houpe,ale vyléčí to až porod
Hlavní je zdravé mimi ![]()
Holky taky se vám některé po odeznění nevolností zase ty blivnostavy vracejí?Já jsem byla 14dní v poho..a teď už třetí den ![]()
Ahoj, zdravím všechny prvomájové pupíčky! ![]()
Zvážila jsem se a je tam pořád jen kilo navíc…jsem ráda! Nepotřebuju přibírat a doufám, že tohle pomalé tempo vydrží celé těhu!
Tenhle týden jsem se i doslova přežírala, dokonce jsem měla lentilky a jeden banánek v čokoládě…:-O ale s tím raději přestanu, protože je to nebezpečný, aby mi nerost spíš zadek než bříško. ![]()
WELINKO těch 12kg je teda síla! Ale když jsou doktoři v klidu, taky bych se nestrachovala! Jedna moje známá čekala dvojčátka a za celé těhu zhubla o 20kg a porodila naprosto předpisově zdravé dětičky…moc jí to prospělo.
Hlavně, když miminku nic nechybí a pěkně roste. To je nejdůležitější!
Já, vzhledem k tomu, že chytrá kniha říká, že během 1. trimestru, který mám už za sebou se může přibrat až 2,5 kg a já během něj nepřibrala vůbec, jsem v klidu. Myslím, že tělu dávám, o co si řekne a kdyby mi nějakej doktor chtěl tvrdit, že to není v pořádku, stejně bych ho asi neposlechla (pokud by teda Qeebo dál rostlo), protože se cítím normálně a nechci na konci těhu vážit o 20 kg víc a pak to zase shazovat.
I tak bych potřebovala minimálně 10-15 kg shodit, takže žádný velký váhový přírůstky se neplánujou! Jen se bojím, aby se tělo nezbláznilo hormonálně. To se pak nedá zarazit…jako když jsem přestala brát HA. To bylo hned 6 kg nahoře a prakticky nešly shodit ![]()
Přeju vám všem krásný první máj a když nestihnete pusinku pod rozkvetlou třešní, ať ji dostanete aspoň jinde! ![]()
Pa, pupíčci, Bee
P.S. CO TA LINDUŠKA??? Ona už k nám vůbec nechodí? Nevíte o ní něco? Je v pořádku? B.
Tak mi se nemá co vracet,bylo mi celou dobu super.Jen jsem pořád spala.Taky jsem neměla co zhubnout,to se mi stát nemůže,už mě začínají škrtit kalhoty.
WELINKO ohledně blivnostavů…já jsem takový ty pravý naštěstí nezažila, ale tu svoji těhotenskou občasnou kocovinu mívám občas dodneška a myslím, že budu mít celý těhotenství. ![]()
Je to o to blbější, že je to nevyzpytatelný…nezávisle na čemkoli ráno vstanu s kocovinou se všemi příznaky…hlava, tělo jak po flámu, ani jíst mi nechutná, ani pít nic moc nemůžu, pálí mě žáha, jen spát bych snad mohla, ale jen jednou se mi zatím stalo, že kocovina přišla o víkendu, takže jsem skoro celý den proležela. Jinak zá:,–(ně v týdnu, kdy jsem v práci ![]()
Takže bych řekla, že nevolnosti tě bohužel můžou trápit opravdu po celou dobu
ale je to hodně individuální.
Ještě se chci zeptat,už chodíte cvičit?Nevim,kdy s tím začít,zatím nemám žadné břicho,tak tam nechci vypadat hloupě. ![]()
PAMAVLA…na cvičení jsem chtěla vyrazit minulý pondělí, ale měla jsem už výše zmiňovanou kocovinu, tak jsem se nějak neodvážila…a teď jsou dva pondělky po sobě nepracovní a tudíž necvičící, takže počítám, že to zkusím toho 15.
Taky bříško ještě moc vidět neni, ale myslím, že tam nebudu jediná… ![]()
Takže bych se toho nebála a pokud se na to cítíš, tak proč nezačít třeba hned?! ![]()
pa Bee
ahoj holky,
Vitam nove tehule, zitra napisu vic, jeste jsem neprocetla celej tejden … co jsem tady nebyla.,
ahoj Igi
Ahoj holky, přeju hezký večer.
Jak tak čtu a čtu, tak mám mnohem větší strach z toho screeningu v 13tt, aby bylo všechno v pořádku. Já to mám před sebou jako STRAŠÁKA!!!!
![]()
WELINKA: Tak to jo.
Když to doktoři neřeší, tak to určitě vážný nebude, jen jsem se divila, že ségra jak už jsem psala, zhubla 10kg a už letěla do nemocnice.
Ten tlak ti taky nezávidim, to ti asi je pořád zle, vidˇ?
Kolísavej tlak je asi nejhorší, nedá se léčit- chvíli vysoký a pak zase nízký.
Moc ti přeji, aby se ti ten tlak srovnal a hezky si se začala kulatit… ![]()
Dávej na sebe a na Fufee pozor, jo? ![]()
danda píše:
Ahoj holky, přeju hezký večer.
Jak tak čtu a čtu, tak mám mnohem větší strach z toho screeningu v 13tt, aby bylo všechno v pořádku. Já to mám před sebou jako STRAŠÁKA!!!!![]()
![]()
NEBOJ SE MAMO NEBO BUDES MIT NEUROTIKA - MOC CTES VIS MILACKU
jandula11 píše:
Ahojky vsem,Tak co se mi stalo, no zacla jsem spinit jak se obcas stava a ja samozrejme hned navstvivila doktora! Ten udelal vse patricne a at jsem v klidu a ja takova pohybliva holka ten den jela na kole domu (6km). No a ke konci cesty jsem citila ze brisko se mi nejak nafouklo a mam v nem takovy divny pocit, neco podobneho jako kdyz si potrebujete uprdnout a nejde vam to, opravdu jak pomalu zarazenej prd. No kdyz jsem dorazila domu chtela jsem se jit hned vykoupat a co jsem nespatrila uz to nebylo takoveto spineni, ale cista krev a docela dost, tak to uz jsem nevahala a jela do nemocnice, tam si me hned nechali a sup probihali ruzna vysetreni, pak uz jsem tam musela jen lezet a brat pilulky. Rekli ze za 1 tyden me zkontroluji a jestli ten hematon ( ktery byl na placente a z neho jsem krvacela) nezmizi jeste si pro jistotu u nich pobudu. Tak mi asi verite jak jsem byla vcera nervozni aby mi ten hematon nenasli! A taky ne!!!! Dostala jsem jako vzorna pacientka dalsi fotecku domu.
Melo to jeste jednu vyhodu, udelali mi vsechny kontroly co se tyce miminka, jestli pater je spravna, hlavicka, no vsechny ty pomery, vysvetlovali mi kde co je, usi oci, pater, tepny, zacinajici kosti. No vsechno! A ten drobecek se rozhybal az vcera, pri vsech kontrolach jen spinkal a vcera jak kdyby vedel, ze pujdem domu, tak tam normalne skakal radosti!
Fotecky sem dam co nejdirv at se taky podivate
Fakt uz i jen prejem at ty pohyby nasich miminek taky citime! A nejenom vidime na ultrazvuku
Je to od tebe docela dobra nerozvaznost a svym labilnim chovanim sis mohla uskodit jak sobe tak miminku. Kdyz jsem si precetl tvuj prispevek tak jsem jen zasl, promin ze to pisu, ale citim to tak. Ja bych asi manzelku na kolo v takovem stavu nepustil:o))Moje hlava to proste asi nepochopi…
Holky,
tak konecne jsem jakstak precetla vase strasti a radosti. fakt jsem tady pres tyden nebyla, tak se vubec nechytam. Omlouvam se vsem na ktere nebudu reagovat a vitam jeste jednou nove tehulky.
Holky tak jakej byl carodejnej vikend, taky u vas tak prselo??? No my jsme delali na stavbe konecne elektriku a vecer jsme jeli za znamyma na chalupu…tak jsem se uz dlouho nevyblbla…a jde to i bez alkoholu…spat jsem sla az v pet rano........., ale ze ty tanecky unavi, to je mazec…driv jsem zvladala koncerty, celonnocni party, diskoteky … a ted dve pisnicky…odpocinek…atd. Ale stalo to za to.
skode jen, ze bylo tak skaredy pocasi a az vcera, kdyz jsem byla totalka ko, tak vysvytlo slunicko.. ![]()
tak krasnej den a HOLKY DAVEJTE NA SEBE POZOR!!!!!
Cau Devcatka,
my jsme carodejnicky vecer prezili bez ztraty kostete. Pry jsme letos hajene, takze jsme si uzivaly tehulkovske hajeni. Spalili jsme jen maketu jedne kolegyne. Zima byla pekelna, nastesti navecer uz neprselo.
Vcera jsme byli na vylete v Detenicich na zamku a v stredoveke krcme… reknu vam, pokud se chcete dostat do prostych podminek, urcite to zkuste (na zemi slama, obsluha vam tyka, pivo je sice v pulitrech, ale fantu dostanete jen ve flasce, jidlo se ji jen rukama - teda na polivku nam pridelili i lzici, pokud vas oslovi pacholku, tak je to jeste celkem dobre, ja jsem byla nazvana ochechuli, kdyz jsem se cisnikovi primotala do cesty ) ![]()
Kazdopadne, byli s nami sousedici s devitiletym synem, ktery to rozdychaval docela tezko, jaktoze tykaj tatovi, jakto ze mu rikaj pacholku…
Jako zazitek dobry, trosku me dostaly ceny jidel, i kdyz je fakt, ze ze dvou taliru, jsme se najedli ctyri.
Jinak k zamku, ten byl v devadesatych letech kompletne zrekonstruovan. V minulem rezimu totiz slouzil jako detsky domov. Docela zasnete, kdyz vam popisuji, jak v tech nadhernych stucich byly zasazeny basketove kose a jak z kaple byla jidelna a kuchyn apod. No kazdopadne to koupili manzele Ondrackovi, ktery zamek dali dohromady, jim chvala a cest.
Byla jsem asi stokrat polibena pod tresni a dalsi dnesni dobra zprava je, ze bych mela mit noveho doktora - dnes odpoledne. Tak se tesim, ze ted uz bude vse vklidu a tak jak ma byt.
Hezky den. A spulte pupiky na slunicko ![]()
Ahoj holcicky,
vsechny Vas moc zdravim pri pondelku. Ja jsem si opet prosla krusnou nedeli - v nedeli vecer jsem si cistila zuby a najednou cista jasna krev - uz jsem jednim zamlklym tehotenstvim prosla, takze me popadla hysterie nastesti jsem tam mela sveho uzasneho pritelem ktery me ulozil do postele a uklidnil, ze vse bude v poradku, hlavne se nesmim stresovat. No asi Vam nemusim rikat, ze jsem celou noc nespala a neustale jsem kontrolovala stav krev a nastesti v pondeli rano vse OK. uff
Tedy maminka mela pravdu. Ted uz se budu cely zivot jenom bat, aby to detatko bylo v poradku
Ja se na nej tak tesim a v takove chvili si vzdycky rikam, ze klidne prolezim tech zbylych 6 mesicu v nemocnici jen at je v poradku.
""http://bd.lilypie.com/BkkYp2/.png:http://bd.lilypie.com/BkkYp2/.png