Poradna duly
Jana Čurdová
Medicko: na kolo radeji zapomen. Ja jsem se na to specialne ptala pana doktora, protoze kolo je opravdu muj nejoblibenejsi sport a nemam to riskovat. Hlavne, kdyz nejezdis po silnici tak kola a jizda na koni je nejhorsi (natrasani a tak vubec). Ja jsem zacala chodit na tehotensky cvico, ale takovy v pohode, na to opravdu tehotensky se chystam az v 6 mesici. Tak posilujeme docela dost i bricho (i kdyz hodne mirne), ale hlavne zadek, ruce a zada - coz mi naprosto vyhovuje. Ten zadek nejvic.
Joo a pak taky nemusis byt bila ja chodim 1 tydne na 8 minut do solarka, coz mam od pana doktora taky schvaleno a je to fajn. Byt tlusta a bila v lete no zadnej slagr ![]()
Mio: Do posilovny jsem chodila, tak jednou týdně až jednou za 14 dní..nic extra.Myslíš tedy že si mám nechat vypracovat cvičebný plán? Chodím do fitka Olgy Šípkové, takže to tam asi není problem..jen to stojí 800kč…
Ale určitě máš pravdu v tom, že to asi je docela složitý..
Smarrr: No mně nešlo o to na tom kole nějak extra sportovat..Spíš mně zajímá, zda třeba u nas na chalupě můžu na tom kole tak popojíždět od kolonialu k chalupě a zpátky…I když tam jsou cesty ještě horší než kde jinde…
Těhotenský (nebo takový to lehce těhotnský) cvičení je fajn a chodila bych tam ráda, jenže mužíček furt votravuje
, avbychom něco dělali spolu…Prý mu roste břicho rychlejí než mně, takže proto vymýšli nějaké společné aktivity… ![]()
Jo a ještě dotaz, jsi taky z Prahy, viď? Kam chodiš na ten tanec?
Ahoj holčičky!
Tak hlásim, že dneska ráno…na začátku 17. týdne jsem potupně pozvracela výjezd z garáže… ![]()
Manža ze mně měl srandu, že KOOOOONEČNĚ jsem správná těhule…já jen tiše doufám, že se to nebude teď už každý den opakovat až do konce těhu a že je všechno v pořádku, protože jsem se nikde nedočetla, co znamená začátek nevolností ve II. trimestru… doufám, že je to jen tak, že Qeebo musí mít prostě něco extra. V I. trimestru je blbě skoro každýmu, tak co by mně nebylo teď… ![]()
Holčiny, zítra jdeme na screening a vyšetření k novému panu doktorovi, tak prosím, moc držte palečky, ať je všechno v pořádku a hezky rosteme! Jdeme hned ráno, tak vám pak dám vědět nějak během dne snad z práce.
Pa pa a všem moc pozdravů na začátku dalšího „těhutýdne“!!! ![]()
Bee+Qeebo
Ahoj maminky,
no já měla v 1. trimestru zakázány jakékoli aktivity, včetně sexu… ![]()
Minulý týden jsem na pana doktora hodila očko, že už jsem snad v pořádku a tak dále, a sex nám povolil. Zkusila jsem tedy ještě kolo - před 2 lety jsem si koupila nové a totálně mu propadla
No a pan doktor se na mě zadíval a říká, že moc ne, maximálně těch deset až patnáct (čekala jsem, že řekne kilometrů) minut… To ani nevyjedu z Olomouce!
A to jsem se těšila, jak budem jezdit na projížďky nenáročným rovinatým terénem v Litovelském Pomoraví (dokonce některé cyklostezky jsou tam asvaltové…). No dneska jsem to zkusila poprvé - jeli jsme s manželem na kole na poštu. A řeknu Vám, je to jiné. Nechápu, jak moje kolegyně v práci mohla jet v osmém měsíci na kole 10 km. Já břicho cítila už dneska
Ale snad to bude v pořádku a aspoň po Olomouci budu moct jezdit…
Jinak co se stavů týče, tak už mívám jen občas k večeru drobné záchvaty nevolnosti, ale je to vždy už jen otázka pár minut - ne jako v prvních třech měsících celé hodiny celá odpoledne a večery…Takže si to začínám užívat ![]()
Jo, a manžílek mi dneska říkal, že už to na mně začíná být vidět. Tak jsem se ptala, jestli vypadám tlustá nebo těhotná, a on mi řekl, že už těhotná
![]()
Tak se mějte hezky, přeji rostoucí bříška a prosperující miminka ![]()
Domi
Ahojky holcicky!
Tak jedine co jsem udrzela je rada pro Smarr
Takze, kocicko, ja osobne bych koupila Gel z dubove kury jak psala Kaculka. Vyrabi ho Altermed a je vyborny take na hojeni hraze. Stoji kolem 50,– a podle me ho maji snad vsude v lekarnach. Cipky Aviril H se nevyrabi rok a pul, Faktu zmenili nedavno baleni a musela by sis koupit 20ks cipku za stovku a bez zaruky, ze pomuzou. Reseni je Faktu coby masticka, je tam aplikator a da se pripadne zavest take dovnitr. Ale taky bych ti doporucila poradit se na gynde. Je pravda, ze se to tehulkam pise, ale podle me to nelze brat pausalne a je nutny individualni pristup. Konecnik je velmi prokrveny a vsechno se dobre vstrebava do krevniho obehu, takze opatrne. Ale ten gel muzes 100%.
Tak a my byli dneska na kontrole. Mimi meri 8cm od temene po prdylku a dr. prohlasila, ze jestli to tak pujde dal, bude to pekny obrik…hm, prima…
Byl se mnou i Mira a byl uplne unesenej! Dr. mu rikala tatinku, vsechno mu na UTZ ukazala a on byl stastny jako blecha, kdyz sam poznal kde je noha a kde je ruka
Dostali jsme tri fotecky, ale byla to fuska. Prcek tam delal coro moro, nejdriv jen maval rucickama a kopal nozickama a potom se zacal tocit po smeru hodinovych rucicek, potom zase opacne, odrazel se a plaval…nic lepsiho jsem v zivote nevidela a mela jsem v ocich slzy dojeti…
Dalsi kontrolu a odbery mame 29.5. Zatim jsem v klidu a vubec se nebojim…po tom dnesnim zazitku uz nemuze byt NIC spatne.
Taky mi asi zacinaji tehuchute. Byla jsem si za odmenu nakoupit dobrutky a ted jsem dojedla kornspitz s tunakovou pomazankou + kolibu a zajidala jsem to hroznovym vinem
mnam! A v lednici mam lahudky meho mladi - tvaruzky a pikao! Ale to dohromady fakt papat nebudu ![]()
Jinak stale netrpelive vyhlizim tu chut na sex
Ja bych i jako chtela, ale nejak to nejde se odhodlat
Tak snad se to podda…Muzicek uz ma svatozar, k tomu jeste moje prima naladicky…
Jeste jsem se vas chtela zeptat na nazor. Za tri tydny chceme jet autem do Chorvatska. Strasne moc se tesime, ale kdyz jsem to dneska rekla dr. moc nadsene se netvarila. Vylozene rekla, ze je to na nase riziko a ze by mi to nedoporucila. Me uz je dobre, nic me neboli, spineni uz pres mesic neni zadne, mimi roste…tak ted nevim. Nechci byt nejak precitlivela a moc rada bych jela. Budeme kousek od Splitu a tam je velka nemocnice, kdyby nejhur… Co vy na to????
Ahoj holky,
tak začínám úspěšně tloustnout
nevolnost nechce vymizet ani náhodou.
Dneska jsem už v pase jen tak tak zapnula oblíbenou košili
![]()
Od manžela jsem dostala dvě knížky: Budeme mít miminko, Něžná náruč rodičů (oboje Grada), tak studuju.
Musím si předělat metřík, podle posledního screeningu je to 13+3
Ahojky tehulky,
chci se zeptat jestli mi nejaka prozradi par cviku na zadecek
a boky , nechci se jen povalovat ![]()
Dekujuuuuu
Jinak musim rict, ze nam to utika, zacli jsem si psat kdyz jsme byli tak ve 4tt a ted .. no utika to. Uz se tesim az si budu moc kupovat neco na mimi, to si vychutnam. ![]()
PApa tehulky a uzivejte si brisku ![]()
NICO :
Tak to auto opravdu nevim nevim, doktori rikaji nejezdit, kdyz uz jsi proste jen spinila! Ja uz spinila 2 x a mam hned zakaz na delsi trasy. A moje kamaradka spinila a krvacela taky a ty uz poprve rekla zadne dalky autem, prej to auto dela otresy, ale tak male ze ty je necitis, ale miminko jo! Hodne si to rozmysli, ale rekni si chorvatsko muze byt i pristi rok
. Tohle je jen ma rada, ty to sama uvaz
ale nezapomen premyslet za dva
![]()
SMARR : Tak to se divim, ze doktor ti dovolil chodit do solarka, jak jsem byla v te nemocnici, tak tam zrovna privezli holcinu, ktera sla na vycisteni, kvuli solarku, miminko se prestalo vyvijet??! Mozna je to individualni a asi ze nechodis tak casto,ale ja bych mela strach, radci na slunicku a brisko hezky prikryte plinkou
.
Jandulko , diky za nazor. Ja samozrejme nechci nic zanedbat. Spinila jsem hnedka ze zacatku tehu a na pricinu se neprislo.
My se na tu dovcu tak strasne tesili
a pristi rok nevim nevim, to nebude prckovi ani jeden rok. Achich…
NICO - to Chorvatsko ti závidim!!! Taky bysme jeli, kdyby manžílek mohl kvůli práci
a v červenci, kdy bude moct on zas už nikam nepojedu já ![]()
Ale myslím, že jestli ti nic není a cítíš se dobře a nepojedete na poslední chvíli, tak bych to zkusila… mám pro to pochopení! ![]()
Zkuste si to naplánovat třeba jako my naši svatebku a nejezdit celou trasu na jeden zátah, ale přespat někde v Rakousku… jestli chceš - můžu ti napsat SZ a bezva tip na ubytovnu „Jugendherberge“ u Rakousko-Slovinskejch hranic.
Je to tam moc příjemný a myslím, že pro těhule jako dělaný…nekouří se tam a maj tam výýýýýýborný snídaně - pro tebe jako pro momentálního mlsouna bezva…džem, párečky… a formou švédských stolů, takže si klidně můžeš ty párečky máčet v tom džemu co hrdlo ráčí… ![]()
Dej vědět, jak to vidíš, kdyžtak to někde dohledám a napíšu. ![]()
Držim palce, ať si to nerozmyslíte a ať je „malinká“ (chceš holčičku, ne?!) v pořádku a můžete jet! Kdyžtak napiš, kam přesně máte namířeno…třeba to tam taky známe?! ![]()
Pa Bee
NICO : Ja vim , je to tezky, ja bych taky nekam vyrazila! A co tam priletet jedina letadlem a sejit se s manzilkem. Ja vim, to asi neni tak jednoduche. No promluv si o tom s manzilkem a treba jeste jednou s doktorem, ael hlavne dej fakt pozor at pak nelitujes! Jinak preju hodne stesti a kdyz vyrazis, tak at ti cesta dopadne co nejlepe ![]()
Teeda, devcatka, zase jsme pekne upovidany ![]()
Smar: ja s hemoroidama bojuju uz delsi dobu, poridila jsem si mast, ktera se jmenuje Dobexil H - na doporuceni kamaradky, ktera ji mohla pouzivat i pri kojeni. Kazdopadne ji pouzivam co nejmene, jen pri svedeni nebo bolesti. Jinak se to snazim prezit. Je fakt, ze obvykle nekrvacim. Zkousela jsem tez dubove kapky, ale me nezabiraly, mozna ten gelik je lepsi. Tydlety potvurky budu resit az po detech, protoze moji mamce po porodu vymizely a to je mela taky davno predtim.
Jinak zitra se vracim do prace. Dojizdime pul hodinky autem, sama serpentyna tak jsem zvedava, co to se mnou bude delat
snad to pujde, no a kdyby ne, tak posupajdim k dr. aby me zase poslal domu…
Jinak k tomu cestovani, ja mam ten nazor, ze pokud se citite dobre, tak i dlouha cesta se da zvladnout, jen to chce caste zastavky tak po dvou az trech hodinach a ty spojit s prochazkou, odpocinkem nebo cvicenim (minimalne pul hodinky) aby se nevytvorily krevni srazeniny a aby si i mrnous oddychl, pokud si i schrupnete bez natrasani a houpani, myslim, ze by to melo byt v pohode. Jen to chce se vic sledovat a byt ke svemu telicku vic shovivavi.
Tak… ja jdu mrkat na telku. Mejte se krasne a pa pa.
Jo zitra vam popisu, jak nam vyteklo topeni a proc. Ja jsem to jeste nevydejchala.
Ilju a Sneruska
Smarr: To solárko mě vážně zaráží a už vůbec nechápu, jak ti to mohl DR dovolit. ![]()
No, je to každého věc, ale fakt je, že když jsem se na to ptala primáře, tak mi řekl, že to solárko je nezdravé, i když žena není těhotná, natož potom když je. ![]()
Nevim, ale já jsem si koupila samoopalovací krém a neumim si dost dobře představit, že bych chodila na solárko s vědomím, že mám v bříšku mimi a že se právě chudák potí jako by byl v troubě. ![]()
Je to jen můj názor, třeba se pletu a je to bezpečný, ale já bych to fakt neriskovala.