Lze obalit mražený květák?

263
28.1.17 20:20

Lze obalit mražený květák?

Ahoj všem, hledala jsem, ale nikde nenašla, máte někdo zkušenost s obalováním zmraženeho květáku? Mám v mrazáku celý květák a nevím zda ho mohu obyčejně obalit v trojobalu a usmažit. Prosím o rady, nebude z toho mokrá houba? Děkuji

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

31691
28.1.17 20:23

Já to radši nikdy nezkoušela, vždycky jsem z mraženýho udělala jen placky, rozštouchala, přidala vejce a mouku a na pánev. bála bych se, že to dobrý nebude :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
576
28.1.17 20:24

Mamka mrazeny obalovala a smazila ve fritaku a chutnal jako cerstva zelenina vzdyt se I mrazeny obalovany prodava.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
47505
28.1.17 20:26

Rozmrazeny nevim, ale ja si uz dlouho pred mrazenim obalim a pak jen vytahuji sacky a dodelam. V mrazaku iako takovou nouzovku. Aj v kuchyni ve skolce/skole jsme tak mely mrazeny predobaleny.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1119
28.1.17 20:28

@BZ89 není problém, rozmrazit, obalit, usmažit, zdlabat…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18943
28.1.17 20:33

@BZ89 Bych z něj raději udělala mozeček. Bude to jistější, zdarvější a za mně chutnější.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
263
28.1.17 20:35

Děkuji všem, i ty květákove placky jsou dobrý nápad, Děkuji.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.17 20:41
@BZ89 píše:
Děkuji všem, i ty květákove placky jsou dobrý nápad, Děkuji.

Z mraženého je výborný květákový smetanový krém (polévka), květákové karbanátky nebo třeba nákyp. Jinak párkrát jsem obalovala zmražený květák a ok :palec: Nebo co ho jen namočit do sýrového těstíčka a usmažit? :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1632
28.1.17 22:16

A vy nikdo kvetak pred obalenim a smazenim nevarite? Vzdyt to je jedno, jestli uvarim cerstvy nebo mrazeny… pak se obali v trojobalu a usmazi… Podle mne to chutna stejne, ale s mrazenym je to jednodussi, protoze uz je naporcovany na ruzicky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
392
28.1.17 22:30

No já ho vařím před mražením. Čerstvý na podzim ovařím ve slané vodě, rozeberu na větší růžičky a šoupnu do mrazáku. Potom jen nechám trošku povolit, klasicky obalím a smažím. Je jak čerstvý. Uznávám, že jako mozeček je květák zdravější, ale já smažený miluju, jiná smažená jídla téměř nedělám, tohle tak jednou měsíčně. :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12650
28.1.17 22:49

Dělala jsem, ale byl takový rozblemcaný

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1632
28.1.17 22:56
@amylon píše:
No já ho vařím před mražením. Čerstvý na podzim ovařím ve slané vodě, rozeberu na větší růžičky a šoupnu do mrazáku. Potom jen nechám trošku povolit, klasicky obalím a smažím. Je jak čerstvý. Uznávám, že jako mozeček je květák zdravější, ale já smažený miluju, jiná smažená jídla téměř nedělám, tohle tak jednou měsíčně. :D

Ahaa tak to jo, ja si pod mrazenym predstavila koupeny mrazeny z obchodu, ne podomacku zmrazeny :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1391
28.1.17 22:57

Chvilu povařit, nechat trochu vychladnout a obalit. Dělala jsem a v pohodě.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
688
28.1.17 23:58

Naporcuji na růžičky, vložím do vroucí vody, nechám max 10 minut vařit, sleju a na sítu nechám okapat.
Pak normálně obalím a smažím.

Předvařujeme květák doma už dlouho. Je to stravitelnější a nehrozí, že při rychlém smažení zůstane větší růžička uprostřed syrová.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35229
29.1.17 06:17
@hani28 píše:
A vy nikdo kvetak pred obalenim a smazenim nevarite? Vzdyt to je jedno, jestli uvarim cerstvy nebo mrazeny… pak se obali v trojobalu a usmazi… Podle mne to chutna stejne, ale s mrazenym je to jednodussi, protoze uz je naporcovany na ruzicky.

to neni vubec potreba, pokud nesmazis obr kusy, tak se udela pri tom smazeni. Rozmrazenej tuplem nebude kroupat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama