Lze obalit mražený květák?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
BZ89
Kecalka 234 příspěvků 28.01.17 20:20
Lze obalit mražený květák?

Ahoj všem, hledala jsem, ale nikde nenašla, máte někdo zkušenost s obalováním zmraženeho květáku? Mám v mrazáku celý květák a nevím zda ho mohu obyčejně obalit v trojobalu a usmažit. Prosím o rady, nebude z toho mokrá houba? Děkuji

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
 
slavuska1
Vesmírná mluvilka 31654 příspěvků 28.01.17 20:23

Já to radši nikdy nezkoušela, vždycky jsem z mraženýho udělala jen placky, rozštouchala, přidala vejce a mouku a na pánev. bála bych se, že to dobrý nebude :think:

 
Framik
Zasloužilá kecalka 562 příspěvků 19 inzerátů 28.01.17 20:24

Mamka mrazeny obalovala a smazila ve fritaku a chutnal jako cerstva zelenina vzdyt se I mrazeny obalovany prodava.

 
Kelsey
Hvězda diskuse 44746 příspěvků 28.01.17 20:26

Rozmrazeny nevim, ale ja si uz dlouho pred mrazenim obalim a pak jen vytahuji sacky a dodelam. V mrazaku iako takovou nouzovku. Aj v kuchyni ve skolce/skole jsme tak mely mrazeny predobaleny.

 
Moucharda
Ukecaná baba ;) 1095 příspěvků 28.01.17 20:28

@BZ89 není problém, rozmrazit, obalit, usmažit, zdlabat…

 
Svistice
Neúnavná pisatelka 17354 příspěvků 20 inzerátů 28.01.17 20:33

@BZ89 Bych z něj raději udělala mozeček. Bude to jistější, zdarvější a za mně chutnější.

 
BZ89
Kecalka 234 příspěvků 28.01.17 20:35

Děkuji všem, i ty květákove placky jsou dobrý nápad, Děkuji.

 
Borůvka1990
Kelišová 5439 příspěvků 28.01.17 20:41
@BZ89 píše:
Děkuji všem, i ty květákove placky jsou dobrý nápad, Děkuji.

Z mraženého je výborný květákový smetanový krém (polévka), květákové karbanátky nebo třeba nákyp. Jinak párkrát jsem obalovala zmražený květák a ok :palec: Nebo co ho jen namočit do sýrového těstíčka a usmažit? :palec:

 
hani28
Ukecaná baba ;) 1152 příspěvků 28.01.17 22:16

A vy nikdo kvetak pred obalenim a smazenim nevarite? Vzdyt to je jedno, jestli uvarim cerstvy nebo mrazeny… pak se obali v trojobalu a usmazi… Podle mne to chutna stejne, ale s mrazenym je to jednodussi, protoze uz je naporcovany na ruzicky.

 
amylon
Kecalka 255 příspěvků 28.01.17 22:30

No já ho vařím před mražením. Čerstvý na podzim ovařím ve slané vodě, rozeberu na větší růžičky a šoupnu do mrazáku. Potom jen nechám trošku povolit, klasicky obalím a smažím. Je jak čerstvý. Uznávám, že jako mozeček je květák zdravější, ale já smažený miluju, jiná smažená jídla téměř nedělám, tohle tak jednou měsíčně. :D

 
Tamtama
Extra třída :D 11777 příspěvků 28.01.17 22:49

Dělala jsem, ale byl takový rozblemcaný

 
hani28
Ukecaná baba ;) 1152 příspěvků 28.01.17 22:56
@amylon píše:
No já ho vařím před mražením. Čerstvý na podzim ovařím ve slané vodě, rozeberu na větší růžičky a šoupnu do mrazáku. Potom jen nechám trošku povolit, klasicky obalím a smažím. Je jak čerstvý. Uznávám, že jako mozeček je květák zdravější, ale já smažený miluju, jiná smažená jídla téměř nedělám, tohle tak jednou měsíčně. :D

Ahaa tak to jo, ja si pod mrazenym predstavila koupeny mrazeny z obchodu, ne podomacku zmrazeny :D

 
JancaS84
Stálice 71 příspěvků 28.01.17 22:57

Chvilu povařit, nechat trochu vychladnout a obalit. Dělala jsem a v pohodě.

 
hellivete
Zasloužilá kecalka 688 příspěvků 28.01.17 23:58

Naporcuji na růžičky, vložím do vroucí vody, nechám max 10 minut vařit, sleju a na sítu nechám okapat.
Pak normálně obalím a smažím.

Předvařujeme květák doma už dlouho. Je to stravitelnější a nehrozí, že při rychlém smažení zůstane větší růžička uprostřed syrová.

 
Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34130 příspěvků 29.01.17 06:17
@hani28 píše:
A vy nikdo kvetak pred obalenim a smazenim nevarite? Vzdyt to je jedno, jestli uvarim cerstvy nebo mrazeny… pak se obali v trojobalu a usmazi… Podle mne to chutna stejne, ale s mrazenym je to jednodussi, protoze uz je naporcovany na ruzicky.

to neni vubec potreba, pokud nesmazis obr kusy, tak se udela pri tom smazeni. Rozmrazenej tuplem nebude kroupat.

Stránka:  1 2 Další »
 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Aby dětem nepopraskaly rty: Vyberte správný balzám

Každého z nás někdy před odchodem na hřiště odchytla máma, aby nám namazala... číst dále >

Rebečina křídla: Příběh Rebeky, která trpí nemocí motýlích křídel

O nemoci motýlích křídel v poslední době slýcháme stále častěji. V čem... číst dále >

Články z Expres.cz

Prototyp dnešní ženy v dobrém i zlém: Tajnůstkářka Daniela Písařovicová

Sice se to po úvodní čače z prvního soutěžního večera nezdálo, ale nakonec... číst dále >

Láska Pavly Tomicové: Manžel je pro ni muž života, ten jí to stále dokazuje

Nejusměvavější, nejzábavnější, nejrytmičtější a nejpřekvapivější. To je... číst dále >

Články z Ona Dnes

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale... číst dále >

Život Livie Klausové ovlivnil pobyt v dětském domově i smrt otce

Zatímco Václav Klaus byl jako prezident jedněmi obdivován a druhými... číst dále >