Mám jít na střední nebo na učební obor?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud se jedná o podobný obor a chceš v něm pracovat v budoucnu, vol střední školu s maturitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pokud budeš chtít být v něčem dobrá, tak na škole ani moc nezáleží, jako na tvé píli. Je mnoho lidí, kteří pracují i mimo svůj obor a práci dělají velmi dobře. Maturita je pochopitelně plusem navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No pokud máš trojky proto, že to flákáš, tak když budeš na škole kde chceš být a nebudeš se flákat, tak budeš mít výrazně lepší výsledky, než když půůjdeš někam kam nechceš, protože ti to připadá jako bezpečnější možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Na základce máte náročnou výuku??? A co pak budeš dělat na té
střední?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Serpentini píše:
Na základce máte náročnou výuku??? A co pak budeš dělat na té střední?
Já nemyslela „náročnou“ co se týče učiva, ale jsou tam přísní
učitelé, hodně se známkuje a celkově je ten přístup jiný než třeba na
základce kde je kamarádka, a učivo na základní škole je přeci všude
stejné.. Ale to už záleží na jednotlivé
střední a základce, jaký je tam přístup atd…myslím, že tím že mám
přísnější základku by to mělo být o to jednodušší na střední, kde
by ten přístup mohl být mírnější, ale mohu se mýlit
Zakladatelka.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
No, pro mě základka byla těžší než střední na střední jsem měla předměty, které mě
zajímaly, na zš si musíš projít základy všeho a vždycky se najde něco,
co tě nebaví
šla bych na střední školu, na
učiliště můžeš, pokud ji nebudeš zvládat, přestoupit během prvního
pololetí. Pokud se ale budeš učit, myslím že to dáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Online píše:
No, pro mě základka byla těžší než střednína střední jsem měla předměty, které mě zajímaly, na zš si musíš projít základy všeho a vždycky se najde něco, co tě nebaví
šla bych na střední školu, na učiliště můžeš, pokud ji nebudeš zvládat, přestoupit během prvního pololetí. Pokud se ale budeš učit, myslím že to dáš
Tak to slyším ráda, ještě mě napadlo, že kdyby bylo druhé kolo na
jednom oboru (přihlášku dalo 15 lidi z 30), tak by mě mohli vzít tam.
Nedělají se tam přijímačky (1.kolo, kvůli malému počtu zájemců),
akorát teda nesplňuji kritérium o 1 bod, tam nevím nevím, ale pokud se
jim hlásilo málo lidí, tak myslím že by mě mohly vzít. Uvidím no nějak to dopadne
Zakladatelka.(o ten obor bych měla zájem, není to jen kvůli tomu, že je
tam malý počet uchazečů)
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Tak to slyším ráda, ještě mě napadlo, že kdyby bylo druhé kolo na jednom oboru (přihlášku dalo 15 lidi z 30), tak by mě mohli vzít tam. Nedělají se tam přijímačky (1.kolo, kvůli malému počtu zájemců), akorát teda nesplňuji kritérium o 1 bod, tam nevím nevím, ale pokud se jim hlásilo málo lidí, tak myslím že by mě mohly vzít. Uvidím nonějak to dopadne
Zakladatelka.(o ten obor bych měla zájem, není to jen kvůli tomu, že je tam malý počet uchazečů)
Ty máš trojku z češtiny? Tak to asi většina místních přispěvatelek měla pětky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Alriga píše:
Z prvního pololetí osmé jsme měla 2(skoro 1), jenže tady z prvního
pololetí v 9 jsem měla 3 no..
Zakladatelka.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Tak jak píše většina, začni maturitním oborem, kdyby jsi nezvládala, přejít na učiliště můžeš vždycky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Alriga píše:
Podle způsobu vyjadřování ji nebo jemu bude už více než 25 let.
Takže času pilovani češtiny měli dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Maturitní obor, pokud jsi ženská. Vím, zní to divně, ale s maturitou, pokud jsi z malého města máš pak alespoň víc šancí sehnat práci, až jednou budeš mít děti a vracet se z rodičáku do pracovního procesu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Máma reaguje zvláštně na těhotenstvi
- Jak to je s přestupem na středních školách?
- Přestup ze střední na učební obor
- Zeptat se na dceru na střední škole
- Příšerná máma
- Přišla jsem na nevěru své mámy
- Kam do Brna na učební obor?
- Lidi na učebním oboru, mám se bát?
Dobrý den, asi to sem úplně nepatří ale nevím si rady, dávala jsem jednu přihlášku na střední a druhou na učební obor. Na ten maturitní obor je docela velká pravděpodobnost že mě vezmou vzhledem k počtu uchazečů, ale vůbec si tím nejsem jistá, přemýšlím jestli na to mám. Na vysvědčení jsem měla 3 z matiky a 3 z češtiny, pak ještě pár trojek, ale zase berte v potaz, že máme hodně přísné učitele a docela náročnou výuku-jak ve škole-tak distančně. Kdybych šla na učební obor tak bych si kdyžtak dodělala určo nástavbu, ale bojím se, že během těch tří let „jednoduchého“ učení se mi nějak „zakrní“ mozek a nebudu schopná se učit. Vím že jsou to hodně obavy dopředu a každé má své plus i minus, ale fakt na to nedokážu přestat myslet. Rozdíl v oborech je minimální, a ve finále budu stejně dělat to zaměstnání, které jde dělat z obou dvou oborů. Ale bojím se, že si o mně budou ostatní myslet, že jsem blbá nebo tak, to nejsem, jen jsem byla trošku trdlo a nevěnovala jsem se tomu na 100% jak bych měla…ale to už holt nenapravím
no, budu ráda za vaše názory a taaak