Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@peggy.sl píše:
No vidíš a tohle bych já nepřežila…chci boty, ale chci je hned..nechci čekat 14 dnů..vidím v časopise parfém, líbí se mi obal, chci ho hned…proto máme ty prachy každý svoje..aspon vím co si mohu dovolit..a nemusím se nikoho ptát..![]()
a to si jako myslíš, že společné účty a majetek takové věci nedovoluje? To máš hodně omezenej rozhled. My společný účet máme a také si mohu dovolit spoustu věcí a ihned. Holt každý to má jinak, nechápu co je na společném majetku posměšného ![]()
@araw píše:
To je taky něco úplně jiného, manžel s tebou asi je těžko jen aby si vrznul. Jako partnerka/ manželka, dává žena víc než dá i prostitutkanechápu tudíž IQ žen, co tohle staví na stejnou hraniciPříspěvek upraven 03.07.13 v 15:00
No tos stavěla na stejnou laťkum ty, že je sakra rozdíl, jestli si žena bere peníze nebo dárky. Já ženský co se nechaj živit rozhodně za šlapky nepovažuju, jen si myslím, že se za trochu svého pohodlí vzdávají mnoha svobod, čehož manžel nejednou velmi krutě využije, viz všechny ty diskuze o ženách v domácnosti, co jim manžel utek s milenkou a ony ztratily smysl života. Jak tu někdo psal, s manželem/přítelem zakládám společný projekt, nemusím s ním hned sdílet všechny části života. Nedokážu si představit, že se vzdám práce a nechám se jím doma živit, to je fakt nemyslitelné.
@eva76 píše:
a to si jako myslíš, že společné účty a majetek takové věci nedovoluje? To máš hodně omezenej rozhled. My společný účet máme a také si mohu dovolit spoustu věcí a ihned. Holt každý to má jinak, nechápu co je na společném majetku posměšného
Asi nedovoluje..když jí manžel řekne at 14 dnů počká.. ![]()
Mi by ani nešlo o rychlost, ale vadilo by mi si kupovat parfém za cizí peníze. A stejně tak, aby někdo bral moje peníze automaticky za své.
@peggy.sl píše:
No vidíš a tohle bych já nepřežila…chci boty, ale chci je hned..nechci čekat 14 dnů..vidím v časopise parfém, líbí se mi obal, chci ho hned…proto máme ty prachy každý svoje..aspon vím co si mohu dovolit..a nemusím se nikoho ptát..![]()
no tak my zas nejsme tak bohatý abych si mohla kupovat všechno co chci, ty máš asi jiný stav účtu, když si kdykoliv koupíš cokoliv
nejdřív se musí zaplatit to co je potřeba, bydlení, mobil atd. taky musí zbýt na jídlo, plus nesmíme jít na nulu, oba dva by jsme se zbláznily strachem co se kde může potento. Chlap nemá výplatu, takže to je taky takový divný, jako není pevný datum, kdy doma dělá stojku ![]()
A nemyslím si že si já nebo on dovolujem toho druhého, co si můžem koupit, spíš o tom spolu mluvíme. Ono já třeba i s těma botičkama ráda týden počkám, než abych pak dětem mazala chleba ramou a koukala do prázdný ledničky ![]()
@eva76 píše:@peggy.sl píše:
a to si jako myslíš, že společné účty a majetek takové věci nedovoluje? To máš hodně omezenej rozhled. My společný účet máme a také si mohu dovolit spoustu věcí a ihned. Holt každý to má jinak, nechápu co je na společném majetku posměšného
Asi nedovoluje..když jí manžel řekne at 14 dnů počká..
To ale nie je spolocnymi financiami, ale mnozstvom financii… taky malilinkaty, rozdiel, skoro neznatelny ![]()
Inak u nas manzel robi stojku, a zaroven manzel drzi kasu
Ja len hlasim - objednavam to a to, chod na ucet a zaplat ![]()
Tak my jsme uzavřeli sňatek, takže není moje a tvoje, ale je naše. Navíc manžel vydělává mnohem víc, takže na tom ještě vydělám ![]()
@Bábi Zlopočasná u nás je to stejně, přišel mi účet za telefon - náááá, urgentně potřebuju tento parfém a tyto šaty - dííík ![]()
@eva76 píše:
Tak my jsme uzavřeli sňatek, takže není moje a tvoje, ale je naše. Navíc manžel vydělává mnohem víc, takže na tom ještě vydělám
to je přesně ono, většina žen na tom vydělá
A vzhledem k tomu, že podnikám, tak na společné jmění prostě nepřistoupím.
@nepř. G12 píše:
Mi by ani nešlo o rychlost, ale vadilo by mi si kupovat parfém za cizí peníze. A stejně tak, aby někdo bral moje peníze automaticky za své.
Me prijde, ze je to dost o samostatnosti zeny. Kdyz nekoho prace neuspokojovala a je treba rad doma s detmi, je samozrejme za spolecny ucet vdecny.
Kdyz je zena samostatna, spokojena v praci a sobestacna, ani ji nenapadne resit kolik manzel vydela a jestli jdou penize na spolecne konto nebo kam??
@kuti píše:
Me prijde, ze je to dost o samostatnosti zeny. Kdyz nekoho prace neuspokojovala a je treba rad doma s detmi, je samozrejme za spolecny ucet vdecny.
Kdyz je zena samostatna, spokojena v praci a sobestacna, ani ji nenapadne resit kolik manzel vydela a jestli jdou penize na spolecne konto nebo kam??
nevýhodu to má, že si partner může platit milenky a ty víš prd ![]()
@nepř. G12 píše:
to je přesně ono, většina žen na tom vyděláA vzhledem k tomu, že podnikám, tak na společné jmění prostě nepřistoupím.
to je ovšem jiná ![]()
@kuti píše:
Asi tak, navíc v případě podnikání to má taky jisté důvody ![]()
@peggy.sl píše:
Asi nedovoluje..když jí manžel řekne at 14 dnů počká..
a co ti na tom přijde divného, nebo tak hrozně směšného? je to normální komunikace mezi dvěma, dospělými, svéprávnými lidmi
prostě na to kouknem a řeknem fajn nebo počkáme, nemluvím o věcech třeba do tisícovky, ale o dražších věcech ![]()
@kuti píše:
Ked je zena samostatna, spokojna a vyrovnana, ako v pracovnom, tak v sukromnom zivote, tak vie ze ma s manzelom spolocnu domacnost a spolocne deti a rovnako vie ze hrabu s manzelom na jednu hromadu a nepotrebuje z tej hromady odoberat peniaze na ktore ma pravo „iba ona“. ![]()