Mám nabídku - milenecký vztah s výhodami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
5.7.13 23:05
@Jasněnkaa píše:
sem ji nechtěla zatěžovat dvěma a ;) mě jde o ten tón :( Jasněna=Mařena :roll:

Jasněnkaa=pipinkaa :mrgreen: si nevybereš, měla ses radši jmenovat Bart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.7.13 23:15

@Jasněnkaa Tam zadny ton nebyl… Jasnenka byla mlada princezna, vis? :-D

Nééé, sranda… Ja to fakt myslela normalne…

• Citovat
  • Upravit
5.7.13 23:15

@chatwenna Tak po lopatě tedy :mrgreen:

Metafora je obrazné vyjádření.
Každá liška si chválí svůj ocas. Je to přenesené jako, že každý člověk si chválí to svoje, protože to je pro něho to nej.

Manželství/ partnerství člověk je rád, že není sám, je milující a milován, má v tom druhém oporu, vše dobré i to zlé sdílí spolu. Tvoří pár, pomáhají si, doplňují se. Jeden na druhého se těší a když přichází z práce, nevrací se do prázdného bytu, ale vždy ví, že ten druhý na něho čeká.

Svobodný/ nezadaný si užívá své svobody, nevázanosti, vše co má je jen jeho, nemusí se dělit, ani o to dobré ani o to zlé. Ovšem, tady je otázka, zda mu ta samota opravdu vyhovuje, zda ten prázdný byt po příchodu domů na něj „nepadá“… :think:
Ale to už si každý musí srovnat sám.

Já sama za sebe můžu říct, že být ve svazku je přeci jen lepší. Nejsem samotářský typ, občas být sám jefajn, ale být sám pořád, to je pro mě nepředstavitelná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.7.13 23:17
@Gina108 píše:
Jasněnkaa=pipinkaa :mrgreen: si nevybereš, měla ses radši jmenovat Bart.

to zní aspoň něžně ;) hele a víš že tady má někdo nick pipinka? :mrgreen:

@chatwenna píše:
@Jasněnkaa Tam zadny ton nebyl… Jasnenka byla mlada princezna, vis? :-DNééé, sranda… Ja to fakt myslela normalne…

a…? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
5.7.13 23:21
@Jasněnkaa píše:
a…? :nevim:

Prosim te, uz nic. Omlouvam se.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
5.7.13 23:23
@LUCIPERKA-ddub píše:
@chatwenna Tak po lopatě tedy :mrgreen:

Každá liška si chválí svůj ocas. Je to přenesené jako, že každý člověk si chválí to svoje, protože to je pro něho to nej.

Manželství/ partnerství člověk je rád, že není sám, je milující a milován, má v tom druhém oporu, vše dobré i to zlé sdílí spolu. Tvoří pár, pomáhají si, doplňují se. Jeden na druhého se těší a když přichází z práce, nevrací se do prázdného bytu, ale vždy ví, že ten druhý na něho čeká.

Svobodný/ nezadaný si užívá své svobody, nevázanosti, vše co má je jen jeho, nemusí se dělit, ani o to dobré ani o to zlé. Ovšem, tady je otázka, zda mu ta samota opravdu vyhovuje, zda ten prázdný byt po příchodu domů na něj „nepadá“… :think:
Ale to už si každý musí srovnat sám.

Já sama za sebe můžu říct, že být ve svazku je přeci jen lepší. Nejsem samotářský typ, občas být sám jefajn, ale být sám pořád, to je pro mě nepředstavitelná věc.

Aha. A co jsem napsala ja…? Zapomnela jsi na druhou cast te metafory, vis? :)

Ten konec u svobody je v poradku. Ale pro objektivnost mi chybi u manzelstvi dopsano, ze byva stereotypni, manzele hledaji unik z nudy a v polovine pripadu se rozpada.

• Citovat
  • Upravit
2214
5.7.13 23:26
@careynka píše:
no nam to vyhovuje tak, jak to je, ale preci jenom v dnesni dobe je lepsi bejt zaopatrenej. Je starsi, nekde ho klepne a co ja potom sama bez penez s dvouma detma? :-D nemame uz ruzovy brejle a jdeme do toho tak, jak to je a muzu rict, ze jsme stasny, je nam spolu dobre. HOld neni kadzej den svatek. A aspon nas to treba priste neprekvapi a nebudeme se hned rozvadet :-D

Tak tyhle tvoje dva příspěvky mě dostaly, jsem na tom velmi podobně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.7.13 23:26
@chatwenna píše:
Prosim te, uz nic. Omlouvam se.

já to přijímám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1171
5.7.13 23:27

Nečetla jse celou diskuzi, ale záleží na okolnostech a rozhodně to neodsuzuju :nevim: Vím, že tady většina by tě za to nejradši ukamenovala, ale mě to přijde v pohodě… Holt životní zkušenosti mě naučily chápat, brát na pohodu a přijímat opravdu všelijaké věci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.13 23:29
@chatwenna píše:
Aha. A co jsem napsala ja…? Zapomnela jsi na druhou cast te metafory, vis? :)Ten konec u svobody je v poradku. Ale pro objektivnost mi chybi u manzelstvi dopsano, ze byva stereotypni, manzele hledaji unik z nudy a v polovine pripadu se rozpada.

To je sice pravda, ale záleží na obouch, musí se oba snažit ten vztah utužovat a rozvíjet. Nic nemusí být stereotypní, chce to jen nápady a občas nějaké oživení.
Musí se ale zapojit oba. Pokud jeden na to kašle, tak to bohužel rozpadem končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
5.7.13 23:35
@Carolline1 píše:
Nečetla jse celou diskuzi, ale záleží na okolnostech a rozhodně to neodsuzuju :nevim: Vím, že tady většina by tě za to nejradši ukamenovala, ale mě to přijde v pohodě… Holt životní zkušenosti mě naučily chápat, brát na pohodu a přijímat opravdu všelijaké věci :mrgreen:
:palec: :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.7.13 23:38

@LUCIPERKA-ddub No, zalezi na obou a nekdy to proste nejde. Tak si to tam dopis, at jsi objektivni ;)

A co s tou metaforou o lisce? K tomu se nevyjadris? Asi ne, co? Abych neposlala ja tobe tykev, ze? :)

• Citovat
  • Upravit
5.7.13 23:48
@chatwenna píše:
@LUCIPERKA-ddub No, zalezi na obou a nekdy to proste nejde. Tak si to tam dopis, at jsi objektivni ;)A co s tou metaforou o lisce? K tomu se nevyjadris? Asi ne, co? Abych neposlala ja tobe tykev, ze? :)

8o 8o 8o Vždyť jsem to vysvětlovala, tak tedy znovu i s tím dovědkem.

Každá liška si chválí svůj ocas(české přísloví)
Je to přenesené jako, že každý člověk si chválí to svoje, protože to je pro něho to nej.

"Každá liška si svůj ocas chválí - a která ho nemá říká, že je lepší bez něj!
přeneseno na to partnerství/ manželství, o kterém se tu stále debatuje, to znamená, že každá žena si chválí manželství (je-li vdaná), ta která chlapa nemá, si chválí svobodu a tvrdí, že je lepší být bez chlapa.

Hele doufám, že už ti to stačí na vysvětlenou. To už by snad pochopil i prvňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.7.13 23:50

Trochu odlehčení ;)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
5.7.13 23:54

@LUCIPERKA-ddub Ja to chapu skvele. Ale porad nechapu v cem je rozdil mezi tim, co jsem napsala ja a ty..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky