Mám se obávat exekuce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
15.3.13 21:23
@zavjej
@Anonymní píše:
Domluvila si splátky, ale na splátkovém kalendáři má bydliště uvedené ještě u otce …

Takže jestli si dohodla a podepsala splátkový kalendář, tak se těžko může ohrazovat… proti čemu? Že na splátkovém kalendáři uvedla své staré bydliště a podepsala?

Místo ohrazování se by měla oznámit nové bydliště, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.13 21:32

Dopis ji nikam nepřišel ani nic nepodepsala, exekuční kancelář ji to poslala emailem po předchozí telefonické dohodě…

Jde mi o to, jestli stačí jim nahlásit tu změnu bydliště a tím to končí :think:

• Citovat
  • Upravit
314
16.3.13 07:24

@eumedon jj, asi jsem nepochopila otázku. No jasně že musí nahlásit své současné bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
18.3.13 11:15

Jasně, exekutor může vymáhat jen tam kde má trvalé bydliště, to by si taky mohla nějakou adresu vymyslet a oni by zvonili u cizích…myslím že když jim nahlásíte její nové bydliště tak oni jsou povinni si to ověřit… to se prostě dá zjistit, toho bych se nebála, bude to dobré :*

• Citovat
  • Upravit
19790
18.3.13 11:58
@Raďulle píše:
Jasně, exekutor může vymáhat jen tam kde má trvalé bydliště,
Exekutor může vymáhat tam, kde si důvodně myslí, že je majetek povinného.
… to by si taky mohla nějakou adresu vymyslet a oni by zvonili u cizích…

Aniž bych chtěl dávat návod (před takovým počínáním varuji, ježto by mohlo být hodnoceno jako trestný čin poškozování cizích práv), ono se to taky - podle obsahu e-mailů, které dostávám od CERD, taky děje. Korektní je, ovšem, aby to exekutor nejdřív ověřil, poněvadž se pohybuje na dost tenkém ledě, pokud to neověří. V jednom dílu „Ochránce“, ten díl se jmenoval „Obchodní rejstřík“ o případech pro ombudsmana ostatně byl případ, kdy adresu jedné staré paní dokonce několik firem použilo podvodně (bez jejího souhlasu a vědomí) jako adresu sídla.

Podle CERD prý stačí, když dlužník uvede jako zpátční adresu odesilatele nějakou adresu, ovšem - jak dlužník, tak exekutor, který to následně neprověří se pohybují na tenkém ledě, pokud poškozují práva třetí osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
19.3.13 11:42

@eumedon máš pravdu, ale zákon který se odvolává na to že má povinný své věci umístěny na jiném místě než tam kde má své bydlíště je v rozporu zase s jiným zákonem, tudíž po peripetiích by se to dalo… no bla bla bla, je toho na netu mraky, ale pravdu máš v tom že nemusí vymáhat jen na místě trvalého bydliště…

• Citovat
  • Upravit
19790
20.5.13 22:19

Šmankote, jsem uvedl CERD…

No,,, bohužel. Přiznám se. Taky jsem tam registrovaný jako uživatel, ale nemám naštěstí ověřenou adresu a nechce se mi platit stovky za zrušení účtu (už z principu). Mohl by se z toho vyklubat taky katalogový podvod, je to na to nachystané.

Zkrátka: Účet si tam založíte snadno a bezplatně, se zrušením účtu je to horší.
No, ale kdyby se vyklubal, z ničeho nelze vyvozovat, že jsem (byť konkludentně) souhlasil se změnou obchodních podmínek: To by mi museli nejdřív umožnit projevit bezplatně nesouhlas, například zrušením účtu. Mimoto - dle ObčZ mlčení neznamená souhlas.

Kdysi jsem si myslel, že to k něčemu bude že to bude když tak zdroj informací, jestli třeba někdo za mnou něco nepohledává. Dnes vím, že je to blbost. Že je to databáze v poddstatě bez odpovědnosti za obsah, v které jsou dlužníci, kteří nic nedluží a naopak, dlužníci v exekuci se v ní nenašli.

Jsem to ale vůl :zed:, jiným radím a divím se, že si nezagooglují nebo nevyhledají na e-miminu, než přistoupí k rozhodnému kroku, a sám… no, registrace mi nepřišla jako nějaký rozhodný krok. Snad si nic nedovolí, a kdyby, tak to snad prohraje, takových, jako já je fůra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel