Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rybka56 no já taky nechápu.. přece to nemá nic společného se zakladatelkou.. Já když jsem vidělávala taky jsem dávála peníze do rodiny, jak manžel, ale teď jsem skončila mateřskou v podstatě jsem na tom jak zakldatelka, čekáme druhé, v říjnu a nemám už finance.. Manžela by nenapdalo, mě nechat žebrat.. Je to jiná situace než chodit do práce a vydělávat a něco jiného být bez jakýkoliv financí a starat se i o dítě a společně!!! hospodařit, budovat rodinu atd..
Já jsem taky do vztahu donesla 100 tis, a zdědila jsem dům, kde nyní bydlíme a co
jsme my, ne já a on
@pikola píše:
Takze deti nemas a mit nebudes?
nemam. Nekdy v budoucnu budou, ale na materske proste nebudu!
@rybka56 píše:
Neumím si představit situaci, že by přítel přišel třeba o práci a dlouhodobě by nemohl nic najít a MUSEL by si mi říct o peníze na něco, an co má chuť nebo třeba na pěnu na holení. Hanba by mě liskala, kdybych dopustila, aby si o ty peníze musel sám potupně říkat!
Nechala bych mu zřídit zvlášť kartu od mého účtu a ať si kupuje, co potřebuje.
to je můj pohled, protože mám přítele ráda
tak je to u nás…já mám kartu od jeho účtu i podpisové právo a vybírám a ukládám jak potřebuju..joo jednou jsem se ze slušnosti zeptala jestli mu nebude vadit, když si koupím nové boty..jen se naštval a řekl mi, at už se ho na to nikdy neptám, že to je snad samozřejmost, vždyt přece s těmi penězi hospodařím já(platím složenky atp.)
@MiskaKosa píše:
ahááá a o to dítě se bude starat kdo?
@MiskaKosa píše:
To se o dost ošidíš ale.. Myslím citově. A to dítě vlastně taky ošidíš.
@MiskaKosa píše:
Mateřská je zhruba 6 měsíců od narození. Pokud se svým dítětem nechceš být ani prvních 6 měsíců jeho života, tak si ho raději ani nepořizuj. Sama jsem poměrně ambiciozní a své práce jsem se vzdát nedokázala, ale děti jsme si pořizovali s tím, že se o ně chceme starat, chceme je milovat, chceme být s nimi, když nás budou potřebovat a ne proto, abychom je viděli večer, když spí a vychovávala nám je cizí paní.
@dendule4 píše:
ahááá a o to dítě se bude starat kdo?
ja na stridacku s pani na hlidani
nechci prijit o praci a o penize. Ale to tu neresime ne? At admin nemusi zasahovat, ze to neni predmetem diskuze ![]()
@MiskaKosa píše:
Tak jako to se dá pochopit, když vyděláváš víc, než přítel. Ale když někoho miluješ, tak ho přece nestavíš do ponižujících situací a nevychutnáváš si nad ním moc tím, že ty vyděláváš a jemu zůstal černý petr - péče o dítě, která není oceněná (a v cizině asi nijak - v jižních státech to tak je, třeba Itálie, Španělsko - tam jako příspvek půl roku a pak se běžte pást i s děckem).
Já to opravdu morálně nepobírám. zažila jsem si to doma a už bych to nikomu neudělala, když znám ten pocit, že jdu po ulici a každý žebrák má v kapse víc než já, a obzvlášť ne někomu, koho mám ráda - v případě partnera asi až nejradši.
možná by zakladatelčin manžel měl pocítit trochu toho, když je závislý na druhém a jeho dobré vůli, jestli dá nebo nedá ![]()
MiskaKosa, už kvůli tomu potencionálnímu malému Ti přeji, aby jsi sama tento názor alespoň částečně přehodnotila…no, a také měla partnera, který tvůj světonázor bude akceptovat.
Věř, že mateřský pud je velmi silný ![]()
@MiskaKosa píše:
ja na stridacku s pani na hlidaninechci prijit o praci a o penize. Ale to tu neresime ne? At admin nemusi zasahovat, ze to neni predmetem diskuze
já mám také ráda peníze - hlavně proto, že jsem je dlouho neměla vůbec. ![]()
Ale s dítětem bych byla doma. jedna matka, co má tři děti mi vykládala, že s prvním byla doma dva roky, s druhým tři a s třetím rok a půl a říká, že nejvíc vyrovnaný je prostřední syn a že nejmíň ten nejmladší a má s ním nejmíň vřelý vztah, že se to na tom děcku hodně podepíše.
@summersun píše:
MiskaKosa, už kvůli tomu potencionálnímu malému Ti přeji, aby jsi sama tento názor alespoň částečně přehodnotila…no, a také měla partnera, který tvůj světonázor bude akceptovat.
Věř, že mateřský pud je velmi silný
Jj, to vidím i na těhulích v práci, nejdřív vykládají, jak půjdou za rok zpátky a pak je ty hormony tak semelou, že by je to ani nenapadlo
a nejhorší jsou ty hluboko po třicítce, ty to mele úplně nejvíc ![]()
@rybka56 píše:
já mám také ráda peníze - hlavně proto, že jsem je dlouho neměla vůbec.
Ale s dítětem bych byla doma. jedna matka, co má tři děti mi vykládala, že s prvním byla doma dva roky, s druhým tři a s třetím rok a půl a říká, že nejvíc vyrovnaný je prostřední syn a že nejmíň ten nejmladší a má s ním nejmíň vřelý vztah, že se to na tom děcku hodně podepíše.
Tak tohle si zase myslím, že je kus od kus. Tchýně byla s manželem 3 roky doma a mají normální vztah a se švagrem 6 měsíců a mají úžasný vztah - bere ji jako nejlepší kámošku. Kamarádka má taky 3 děti. S prvníma dvěma byla doma 2 roky a kluci mamku zbožňují. Teď už je 5 let doma s dcerkou a ta přes veškerou maminčinu péči tíhne k tatínkovi.
@MiskaKosa
Já nechápu, jak může být někdo tak chladný.. Proč si jako to dítě budeš pořizovat, když s ním nechceš být? Navíc v době, kdy tě bude NEJVÍC potřebovat.. Nicméně to je tvoje věc a je mi to jedno.
Jediné, co mi vyráží dech je to, jak si dovoluješ tady celou dobu mluvit o zakladatelce, co má a nemá, když nejsi schopná se do takové situace vžít.
Nepřeji ti, aby se ti něco takového stalo, ale nezapomeň, že i ty tu práci mít věčně nemusíš, stát se může cokoli. A pak budeš ráda, když tvůj chlap bude natolik normální, že ti na tvé potřeby peníze dá. Chci tím říct, že člověk by měl být malinko pokornější..
@Lejaa píše:
To se o dost ošidíš ale.. Myslím citově. A to dítě vlastně taky ošidíš.
ale prosím tě. to jen tady v ČR a pár dalších státech máme to privilegium byt s dítětem dlouho doma. v cizině se po pár měsících (i týdnech) vrací normálně ženský do práce. takže je vlastně šizená skoro celá generace. moje máma šla taky makat když mi ještě nebyl rok a nijak ošizená si nepřipadám
NAVÍC NECHÁPU PROČ SE TADY O TOM POŘÁD HÁDÁTE. ZAKLADATELKA JE UŽ DÁVNO V PRACHU A DOBŘE SE BAVÍ.
ZŘEJMĚ ZASE JEDNA Z DISKUZÍ CO MĚLA POBOUŘIT A ROZDMÝCHAT STOJATÉ VODY ![]()
@MiskaKosa píše:
Jenze ona zatim hleda jen vymluvy… Nepujde, nejde, nemuzu, nepomuze…to je pak tezky!
A to hlídání, kdyby chtěla teda do práce, by podle tebe měl platit kdo? Ona? Proč? To dítě je snad i jejího manžela. Když už, tak napůl. Pak ovšem nechápu, proč by měli platit někoho cizího, když by chlap mohl ty prachy rovnou dát své ženě a dítě by bylo s vlastní matkou, ne s cizí paní…