Mám si nechat líbit omezování manželem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
22.7.13 09:35

@Kassy mě by tedy zajímalo z čeho zakladatelka platí běžné nákupy. to asi od manžela peníze normálně dostává. mě spíš připadá, podle jejího posledního příspěvku, že on nemá problém jí dát peníze na krém, ale že ona má problém o ně požádat.
navíc pokud jsou na tom po finanční stránce špatně tak si prostě nemůže vyskakovat ani jeden a je to fifty fifty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.7.13 09:36
@Anonymní píše:
@Kassy Ja jsem ani pred ditetem nepracovala (jen ty brigady behem studii), byla a jsem v domacnosti. Praci bych tady nesehnala. S tim jidlem nevim, no…Me strasne mrzi, ze si treba nemuzu koupit to, na co mam zrovna chut, na druhou stranu si pak rikam, ze bych mela byt vdecna, ze vubec mame co jist. Kolik manzel vydelava presne nevim, protoze to je pokazde jine, ale neni to nic moc na vyskakovani, to vim urcite.

A v domácnosti jsi byla proč? To nebyla vzájemná dohoda? To jste nemluvili o tom, jak to s financemi bude, když ty nevyděláváš? 8o Nebo jsi celou dobu žila ze svých úspor a neřešila to dokud nedošly? :roll: Tohle mi prostě hlava nebere, nezlob se.
Chápu z tvých příspěvků, že žiješ někde v zahraničí (nevím proč se mi vkrádá představa nějaké muslimské země), pravděpodobně jsi tam šla kvůli němu. Tím spíš by měl být velkorysý a postarat se o tebe. Ať si knížky považuje za zbytečné, ale měl by respektovat, že ty je k životu potřebuješ. Pokud mu nezáleží na tom, abys byla spokojená, pravděpodobně mu nezáleží ani na tobě a má tě jen jako hodně levnou hospodyni, chůvu a pobavení v jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.7.13 09:39

Tak doma jsi snad kvůli jeho dítěti, ne? Domluvila bych se s ním tak, že s určitou fin. částkou budeš hospodařit ty a v ní bude i tvé kapesné. Nebo prostě že od něj to kapesné budeš dostávat rovnou - jen pro sebe. Nemusí to být závratná suma, když píšeš, že prd vydělá, ale taky prd utratí, tak by bylo blbé, abys ty měla něco extra :nevim:
Jinak situace na howno, plně s tebou soucítím, osobně bych nebyla se sockou nebo lakomcem, ale tos věděla už předem, jakej ten chlap je. Sice souhlasím s ostatníma, že je to chlap prostě nahovno, ale zase rozcházet se s ním kvůli tomu teď je kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.7.13 09:42
@Anonymní píše:
@beruska9 tak to mame az na ten konec uplne stejne. Jeho by ani nenapadlo mi zalozit ucet - natoz dat penize na ruku - protoze to bere proste tak, ze nic moc k zivotu nepotrebuju a ze je to zbytecne. I hloupy priklad - zubni pasta, jemu staci ta uplne nejlevnejsi, je mu to jedno, ja jsem si naopak vzdy kupovala specialni, protoze mam problemy se zuby a radsi jsem si dovezla zasobu z Ceska, abych to po nem nemusela chtit.

No tak zacni potrebovat, je to asi na. jednu stranu i tvoje chyba, protoze on treba ani nema tuseni, ze ti to vadi, ze se stydis. Kdo teda nakupuje, jen on? To se doma o penezich nebavite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.13 09:43

Nakupovat jezdime spolecne. S tim kremem - ja se bojim i jenom zeptat, protoze vim, ze zase bude remcat (a to uz tak se snazim s tou kosmetikou strasne setrit a pouzivat uplne minimum) a divne se na me divat, proc ze to jako chci. Predtim jsem jeste studovala a zili jsme kazdy v jinem meste, takze jsem tuhle financni stranku neresila. Pak jsme odesli do zahranici, kde ja praci sehnat nemuzu, takze proto jsem v domacnosti. Za normalnich okolnosti bych samozrejme chtela pracovat, delala byt v ramci moznosti cokoliv, ale nemuzu. No, necekala jsem, ze to bude takhle, nenapadlo me o tom mluvit predtim, protoze by me proste nenapadlo, ze to muze byt az takove. Ja vim, moje chyba.

• Citovat
  • Upravit
15995
22.7.13 09:46

No budes to muset prekonat a on bude muset pochopit, ze mas jine potreby…ja jsem treba taky blbla, prijela jsem a koupila si ten nejlevnejsi sampon s tim, ze staci…jenze po prvnim myti mi z mych jemnych vlasu nadelal takove dredy, ze jsem je malem nerozcesala, tak jsem sla za nim, ze bohuzel budu potrebovat jiny…ted uz se tomu spis smeju, pac on fakt chudak nechapal a ja zpetne taky moc nechapu, co mi tak cvaklo v hlave, ze jsem to vubec delala…
Neporadim asi nic lepsiho, nez mu proste rict, ze ti to takhle nevyhovuje a ze potrebujes a mas narok rozhodovat aspon o casti penez - ja treba fakt nepotrebovala moc, aby mi zase cvaklo zpet ani jsem moc neutracela, stacila obcas nejaka dobrutka nebo kafe a uz jsem si zase prisla jako normalni vyrovnany clovek ;-)
Ale rikam, hlavne si to musis srovnat v hlave a nemit pocit, ze jdes s prosikem, ale ze zadas, na co mas pravo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.7.13 09:48

@paola white: Jo, to je dobrá otázka - zakladatelko, jak děláte běné nákupy? Nakupuje on? Nebo ti peníze dává, ale ty si nedovolíš si z nich koupit i něco pro sebe? Ví vůbec, co bys chtěla? Řeklas mu to nebo si jen myslíš, že by zakázal? Asi se budeš v prvé řadě muset přestat stydět, pochopit, že nevyděláváš proto, že jsi doma s vaším společným dítětem a začít se sama chovat tak, že na vaše společné peníze máš stejný nárok jako on. Začala bych tím, že bych chtěla vědět, kolik přesně těch peněz máme, a pak podle toho stanovit nějakou částku, kterou ti bude pravidelně dávat na domácnost a na tvé osobní potřeby a nebude se ptát, za cos ji utratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.13 09:48

@pikola nakupujeme spolecne. Vi, ze mi to vadi, ale podle me to bere asi jako rozmazlenost nebo co (pritom to tak neni, ziju opravdu jako nejaky asketa). Jemu to tak neprijde, protoze neni vubec empaticky a bere to proste podle sebe- on nic nepotrebuje, tak ani ja.

• Citovat
  • Upravit
35791
22.7.13 09:51

Takze ty treba ani nejdes do mesta na kafe nebo si neco koupit pro sebe nebo dite? 8o sedis doma a cekas, co ti on mozna s remcama koupi?
No to by mi vadilo hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.13 09:53

@beruska9 takze na to mam pravo? ikdyz nic nevydelavam? ja uz fakt nevim…ale s tim samponem to uplne chapu, mam to tak stejne.
zrovna vcera jsem se ho ptala, kolik presne mame penez, ale to mi nerekne.

• Citovat
  • Upravit
4062
22.7.13 09:54
@Anonymní píše:
Nakupovat jezdime spolecne. S tim kremem - ja se bojim i jenom zeptat, protoze vim, ze zase bude remcat (a to uz tak se snazim s tou kosmetikou strasne setrit a pouzivat uplne minimum) a divne se na me divat, proc ze to jako chci. Predtim jsem jeste studovala a zili jsme kazdy v jinem meste, takze jsem tuhle financni stranku neresila. Pak jsme odesli do zahranici, kde ja praci sehnat nemuzu, takze proto jsem v domacnosti. Za normalnich okolnosti bych samozrejme chtela pracovat, delala byt v ramci moznosti cokoliv, ale nemuzu. No, necekala jsem, ze to bude takhle, nenapadlo me o tom mluvit predtim, protoze by me proste nenapadlo, ze to muze byt az takove. Ja vim, moje chyba.

Aha, a do toho zahraničí, kde ty nemáš šanci sehnat práci, jste odjeli proč? Ty ses tam asi nijak moc nehrnula, když tam o práci nezavadíš, takže předpokládám, že kvůli němu. Pak bych se ovšem vůbec nežinýrovala mu říst „hele, já jsem tady kvůli tobě, tak se koukej o mě postarat“. Zřejmě to máte rozdělené podle klasického modelu, on vydělává, ty se staráš o dítě a domácnost, to je OK, ale neznamená to, že musíš být uvázaná na řetězu a nemáš právo z těch peněz, které přinese, taky něco mít. Sedněte si, sepište si příjmy a nutné výdaje (včetně jídla a potřeb pro dítě), dohodněte se, kolik chcete šetřit a zbytek si rozdělte na půl jako kapesné - a co si s ním kdo udělá je jen jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.7.13 09:57
@Anonymní píše:
@pikola nakupujeme spolecne. Vi, ze mi to vadi, ale podle me to bere asi jako rozmazlenost nebo co (pritom to tak neni, ziju opravdu jako nejaky asketa). Jemu to tak neprijde, protoze neni vubec empaticky a bere to proste podle sebe- on nic nepotrebuje, tak ani ja.

to jako chodíte na každý nákup společně? tomu se mi moc věřit nechce :nevim: my to máme velmi podobně. Já netuším kolik manžel vydělá (je podnikatel takže je to pořád jiné) a ani mě to nezajímá. Na velké nákupy chodíme společně a platí on, tam si většinou kupuju ty větší položky jako krémy, šampony, prášek na praní… pak mi dává nějaké peníze na běžné nákupy (rohlíky, maso, zelenina) pokud kupujeme něco větší tak se o tom společně radíme.
oblečení si sama nekupuju vůbec. většinou vyrazíme společně a kupujeme šaty a boty pro oba po vzájemné dohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
22.7.13 09:57

Ja osobne bych si takoveho chlapa nevzala, i kdyz zase na jednu stranu ho i chapu. sedis doma zatimco on vydelava… Nikdy bych nechtela byt zavisla na chlapovi :! Ty na nem zavisla jsi, takze si to nejspis budes muset nechat libit nez zacnes domu taky nosit penize :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katakomba
22.7.13 09:58

Takovýhle typy chlapů prostě jsou, už jsem si to taky zažila. Prostě i chlap, co vydělával cca 50 tis., byl zvyklej neutrácet. Ne, že by byl lakomej, ale prostě spořivej, všechno chtěl kupovat ve slevě nebo na všechno hledat nejvýhodnější nabídku - jen třeba aby ušetřil 100Kč měsíčně za účet v bance, tak hned měnil banku atd. No a když jsem po něm chtěla, ať si třeba koupí kvalitní boty, tak prostě nebyl schopnej za ně těch 5 tisíc dát, ikdyž na účtu měl minimálně milión. Takový lidi se nezmění, na něm bylo vidět, že ho to úplně fyzicky bolí, když má za něco zaplatit plnou cenu…

• Citovat
  • Upravit
4062
22.7.13 09:59
@Anonymní píše:
@beruska9 takze na to mam pravo? ikdyz nic nevydelavam? ja uz fakt nevim…ale s tim samponem to uplne chapu, mam to tak stejne.
zrovna vcera jsem se ho ptala, kolik presne mame penez, ale to mi nerekne.

Znovu - nevyděláváš proto, že jsi (zřejmě) kvůli němu odjela do ciziny a staráš se o JEHO dítě. Takže ano, máš na to právo. Ty přece nesedíš doma s rukama v klíně, ty doma pracuješ. Jestli chceš, ber to tak, že i za tuhle práci máš nárok na odměnu a tu požaduj.
Mimochodem, kdyby mi manžel odmítl říct, kolik přesně máme peněz, seřvala bych ho na tři doby. V manželství jsou ty peníze společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí