Mám si nechat líbit omezování manželem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepř. G12
22.7.13 11:22

@mimiabc
ale to snad věděla předem, že tam pojede, ne? neříkám, že se chlap chová skvěle, ale zase si za to jako vždy může trochu i sama zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
12743
22.7.13 11:24

@colafit já za to neměla prachy. dělala jsem to z dobré vůle, ale ano myslím si, že pokud bych peníze potřebovala tak bych se snažila si nějakou práci najít. minimálně to hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.7.13 11:25
@nepř. G12 píše:
@pikola
všichni ne :)

A co tady vidím? matky, co jsou doma co stát dovolí, pokud někdo hodlá odejít po půl roce do práce, tak si většinou vyslechne, jak je krkavčí matka. Většina ždíme stát co to jde, jste tady snad někdo doma bez jediné koruny od státu, že vás živí manžel? Máte tam rodiče, hlídání, dal/a by jsi své dítě někomu absolutně cizímu? V zemi, kde neznáš jazyk, je jiná kultura, jiné chování lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.7.13 11:28
@nepř. G12 píše:
@mimiabc
ale to snad věděla předem, že tam pojede, ne? neříkám, že se chlap chová skvěle, ale zase si za to jako vždy může trochu i sama zakladatelka.

My nevíme, kdy se rozhodli, že odjedou. V některých firmách je to otázka pár měsíců, vím jak to chodí. Nechci soudit bez toho, aniž bych znala podrobně situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
22.7.13 11:31

Zakladatelko ještě mě napadlo by ses manžela zeptala na plat pokud s ním bude řeč tak bych se domluvila i na ost. jak pospisují holky ale pokuď ne tak bych mu hold,,dala nůž na krk´´ a řekla mu : peru Ti Tvé prádlo, Vařím Ti, uklízím, starám se Ti o dítě…tak víš co když ty takhle tak si to rozdělíme na půl abych mohla taky chodit do práce a uvidíš jak se bude tvářit :nevim: též mě napadlo jestli by pro Tebe nebylo lepší jet z5 do Čech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
22.7.13 11:31

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale musím říct, že to bych teda nevydržela…já sice mám rodičák..ale manžel má samozřejmě vyšší příjem, ale stejně se dá říct, že kasu držím já..jako mě by ani nenapadlo se ho ptát, jestli můžu koupit to a to(samozřejmě pouze co se týče jídla…o větších položkách se vždy domluvíme) a kdybych to zkusila, tak by mě asi chlap vysmál :mrgreen: ale zřejmě jiný kraj jiný mrav, já bych to teda nedala…joo a jak tu opět někdo chytrý psal, at si najdeš přivýdělek, tak to je taky dobrý nesmysl…ono nééé každý má babičky v důchodu, aby hlídali dětičky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.7.13 11:34

Mě přijde, že nejchytřejší jsou ty, co jsou doma a nevytáhli paty ani za hranice, natož tam odjet pracovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
22.7.13 11:54

Vážení,

pokud se zakladatelka neozve a neupřesní, KDE ŽIJE, co dělá její manžel, na jak dlouho odjeli z Čech, případně jaký jazyk by bylo potřeba se naučit apodobně…tak - podle mě - nemá smysl se o tom dál bavit. ;)

Jde o to, že člověk by jí chtěl poradit, pomoct…ale obávám se, že je to málo informací, co napsala o konkrétní situaci, ve které se nachází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
22.7.13 12:08
@Gerberka píše:
Vážení,

pokud se zakladatelka neozve a neupřesní, KDE ŽIJE, co dělá její manžel, na jak dlouho odjeli z Čech, případně jaký jazyk by bylo potřeba se naučit apodobně…tak - podle mě - nemá smysl se o tom dál bavit. ;)

Jde o to, že člověk by jí chtěl poradit, pomoct…ale obávám se, že je to málo informací, co napsala o konkrétní situaci, ve které se nachází.

Nehledě na to, že na všechny tyto informace byla opakovaně dotazována a nesdělila nám to.

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
22.7.13 12:16

Já jsem v zahraničí pracovala, takže trochu přehled mám. ale zakladatelka by mohla napsat, kde přesně je, třeba by jí někdo poradil s tou konkrétní zemí. A taky si promluvit s manželem v klidu, kolik vydělává a udělat nějaký plán, kolik se může za měsíc utratit.

• Citovat
  • Upravit
2256
22.7.13 12:32
@pikola píše:
Hele, pokud mě chlap sebou táhne do zahraničí, je asi všem jasné, že jí bude živit. Kupovat jí oblečení, krémy. Ona se bude doma třeba starat plus o dítě. Ona má nějaké peníze pro sebe, nečeká až jen co jí on koupí. To je běžná realita co vidím kolem sebe.
A že se jazyk dá naučit? Asi ne hned, tohle je potřeba řešit i do budoucna, není moc normální, že nemám přehled o společném rozpočtu.

Jak odtahne? 8o ona je nesvepravna, aby rekla tam proste nejedu!? Nedomyslela nasledky? Nehrnu se tam, zvlast kdyz neumim jejich rec! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.7.13 12:38

@MiskaKosa Nepíšu odtáhne, ale táhne. Předpokládám, že ona tam šla dobrovolně, většinou je to kvůli lepším penězům, ne? My neumíme třeba místní jazyk ani jeden, jen oba anglicky a taky tu fungujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
22.7.13 12:44
@pikola píše:
@MiskaKosa Nepíšu odtáhne, ale táhne. Předpokládám, že ona tam šla dobrovolně, většinou je to kvůli lepším penězům, ne? My neumíme třeba místní jazyk ani jeden, jen oba anglicky a taky tu fungujeme.

Nebim kde zijes ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.7.13 12:52

@MiskaKosa Ve Španělsku. Záleží snad na tom nějak? Předpokládám, že než jeli on doma předložil jakou dostal nabídku a zhodnotili spolu zda se vyplatí odjet a jak budou fungovat. Pokud odjeli bez toho, aby se domluvili na penězích, tak je potřeba se na tom domluvit, stejně jako v čechách, nebo s manželem máte striktně oddělené finance? Neříkám manžela vysávat, ale holt většinou chlap svojí manželku na mateřské dotuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
22.7.13 12:59
@pikola píše:
@MiskaKosa Ve Španělsku. Záleží snad na tom nějak? Předpokládám, že než jeli on doma předložil jakou dostal nabídku a zhodnotili spolu zda se vyplatí odjet a jak budou fungovat. Pokud odjeli bez toho, aby se domluvili na penězích, tak je potřeba se na tom domluvit, stejně jako v čechách, nebo s manželem máte striktně oddělené finance? Neříkám manžela vysávat, ale holt většinou chlap svojí manželku na mateřské dotuje.

Tak tam se anglicky asi celkem domluvis, ale v tech zemich jako Armenie, atd dost pochybuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí