Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Se svým mužem jsem se seznámila na vodě, takže narvana v neoprenech s helmou na hlavě a kolickem na nose, oba jsme hodně na sport a pohodu, takže já když se nalicim, je to malý zázrak. Představa, ze bych se mela líčit denně, kor když jsem doma se dvěma detma, je pro me nepředstavitelná. Nosim převážně tepláky nebo sportovní kalhoty. A i pres to si jako smudla nepripadam. Podle me rovnice nanalicena = smudla je pěkná blbost. A mám dojem, ze můj muž by si me tenkrát nalicene a nacancane ani nevšiml a myslim, ze ani takovou milenku by si ted nenašel. Ale to je jen můj názor, každý at si dělá co se mu líbí ![]()
@Lynette píše:
@kar-maa Život je určitě o něčem jiném než o líčení, přesto nevidím důvod proč těch pět minut denně před zrcadlem nestrávit - to asi vážně někoho vytrhne, nebo ej to tak náročné a vyčerpávající?
Ne, je to otravne
Je to dalsi " mus" z mnoha musu, ktere cloveku vyplnuji zivot. A neudela stastnym nikoho. Chlapi podvadej i nacincany slecinky a panicky, mnohem vetsi tahak milenek je novost, pochlebovani a absence rutiny domaciho zivota. Milenka chlapa nepeskuje, ze slibil uz pred pul rokem pridelat policku, ze ma opravit tekouci zachod, nevita ho u sebe se rvoucim miminem na ruce… Ale to ty slyset nechces, protoze bys pak musela uznat, ze vizaz neni hlavni duvod k nevere a zartoven klic ke stastnemu manzelstvi.
@Bibi239 No já když mám toho nejhezčího chlapa doma tak po jiných nekoukám - jakmile začal můj partner sám sebe zanedbávat, tak najednou mi spadly klapky z očí a začala jsem vnímat i ty ostatní muže kolem. Ne, že bych mu byla nevěrná, ale věřím že podobně je to i naopak. Na líčení vztah nestojí, ale… lepší je vypadat líp než hůř.
@Lynette je mi z tebe smutno. To se vážně chlubíš tím, že jsi spala se ženáčem? Běž se pochlubit do těch smutných diskuzí, kde žena příjde na nevěru. No přeji ti, ať v životě nic takového řešit nemusíš, i když trocha pokory by ti neuškodila.
@Lynette píše:
@Bibi239 No já když mám toho nejhezčího chlapa doma tak po jiných nekoukám - jakmile začal můj partner sám sebe zanedbávat, tak najednou mi spadly klapky z očí a začala jsem vnímat i ty ostatní muže kolem. Ne, že bych mu byla nevěrná, ale věřím že podobně je to i naopak. Na líčení vztah nestojí, ale… lepší je vypadat líp než hůř.
Ale nikde neni psano pravidlo, ze lepe = nalicena a hure = nenalicena. Nenalicena bude vypadat 100× lepe, kdyz bude v pohode a vysmata nez nalicena s trablema.
@suricata píše:
@Lynette je mi z tebe smutno. To se vážně chlubíš tím, že jsi spala se ženáčem? Běž se pochlubit do těch smutných diskuzí, kde žena příjde na nevěru. No přeji ti, ať v životě nic takového řešit nemusíš, i když trocha pokory by ti neuškodila.
Chlubit se tim nemusi, ale na tu neveru museli byt dva. Kdyz by to nebyla Lynet chytla by se jina. Neni primarne chyba v tom muzi?
@Šarlota4 promiň, nechci pitvat, čí je to vina. Jen mě zaráží, že se tím někdo chlubí. Příjde mi to stejné jako: já ti šla do obchodu a ukradla jsem si briliantový prsten.
Ja o sebe pecovala hodne, denne se do prace licila a prislo ditko. Ted jsou mu tri mesice, jsem rada, ze si rano vezmu cocky. U ladernice uz jsem tedy byla. Ale od porodu jsem se nalicila asi petkrat. Kdyz jdu mezi lidi (doktor, obchod), tak se aspon prepudruju. Na kazdodenni prochazku s kocarem se fakt neupravuju. Mozna se to casem zlepsi..
A doma nosim leginy a triko…no, ze na nem mam porad fleky od mlika z prsou pomlcim ![]()
@suricata Já nechápu proč si myslíš že se tím chlubím.
Já to neutrálně konstatuju. A vzhledem k tomu, že jsem se nesnažila jí manžela přebrat a jednalo se jen o krátký románek, tak nevím, proč bych si měla číst smutné diskuze. Navíc ten muž je dospělý, svéprávný a to on podvádí svou partnerku - nevím proč bych se měla stydět já.
@Pypule přesně. Já se zase s tím svým potkala na závodech na běžkách, měla jsem na sobě lyžařskou kombinézu, čepici a lyže.
Namalovaná jsem taky nebyla a kupodivu si mě všiml a jsme spolu skoro 10 let. Dokonce když jsme lezli na Elbrus, tak jsem se 3 dny ani nemyla a taky neutekl
Líčím se minimálně a rozhodně ne doma. Alespoň ví jak skutečně vypadám
Teď jsem na mateřské a doma chodím v teplákách a nepřijde mi na tom nic divného. On když přijde domů tak se také převléká do tepláků. Namaluju se (jen řasenka a BB krém) jen když někam jdeme, třeba když jsme chodili do tanečních a vždycky se diví proč to vlastně dělám ![]()
@Lynette na tom, že jsi měla za milence otce od rodiny není nic k chlubení, za to by ses měla stydět a ne tady psát, že když se ženská denně nemaluje tak může dopadnout stejně jako manželka tvého milence. Naštěstí ten můj na namalovaný fifleny nikdy nebyl. Spíš naopak.
@Lynette proč by ses měla stydět? Já myslím, že to patří ke slušnému vychování, nekrást, nespat se ženáčem, nevraždit, omluvit se, pokud někam příjdu pozdě, umýt si po záchodě ruce…
@Šarlota4 no měli by se stydět oba.
To že nemá k nikomu závazky neznamená, že bude spát s ženatým. Teda alespoň pokud ví, že je ženatý.
@zrcadlo píše:
Co si představím pod Šmudla a snažím se toho vyvarovat: mastné a zacuchané vlasy, ospalky na očích, koláče potu v podpaží, absence vůně i antiperspirantu, upatlané nebo poškozené oblečení a boty, špinavé uši a nehty, nezájem o svou fyzickou kondici a nekontrolované tloustnutí, permanentně nešťastný výraz.
Naopak co si myslím, že nemusí být v žádném případě známka ušmudlanosti: sportovní a pohodlné oblečení, nenalíčení, přírodní nenalakované nehty, vlasy v culíku.
Můj manžel mi říká, že mi to sluší vždycky, když se usmívám a mám dobrou náladu, a naopak když jsem nakrknutá, tak mi ani líčení nepomůže, takže já se místo toho, jak vypadám, soustředím na to, abych ho doma přivítala s dobrou náladou a bez přívalu stížností, jak to bylo zase náročné.
@Šarlota4 já se ale nebavím o něm, to ty ho tu furt taháš, já se bavím o tom, že spát se ženáčem není věc, kterou bych se veřejně chlubila. Chápu, že se to může stát, ale není to nic, co by se mělo dávat na odiv.