Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Přeji dobrý večer Všem. Mám maminku (51 let) v Praze 100 km od nás. Vždy večer si voláme a dnes zněla velmi špatně a říkala že ji bolí hlava a mota se, je jí špatně a zvrací, nikdy nedávala najevo že jí něco je, proto to neberu na lehkou váhu. V Praze nikoho nemá a mám o ni strach, aby se jí nezamotala hlava a nespadla. Co by jste dělali v takové situaci? Možná je to blbá otázka, možná toho víc dělat nejde než pravidelně volat, ale přes to se ptám, jestli jste byl někdo v podobné situaci a co jste dělali. Nechci si pak nic vyčítat, že jsem nic neudělala
.
Ještě jednou bych jí večer zavolala jak je na tom a pokud bych měla možnost, tak bych ji asi samotnou nenechala.. ![]()
Právě, auto nemáme abych tam za ní jela a v tý pitomí Praze nikoho nemá
.
Zavolala bych jí ještě ráno a předpokládala, že maminka jako svéprávná osoba zachovalého věku (51 let není stařena nad hrobem) dokáže rozlišit, kdy potřebuje jít k lékaři a kdy ne- motolice, bolest hlavy a zvracení se děje občas každému, není to žádné drama.
@zuzouš Trošku jsi mě uklidnila ale přece jenom
…No snad to bude dobré. Jsem takový plašan
, vždy se o každého bojím.
@KackaDoup Jsem ráda za takovou maminku, máme hezký vztah jako máma a dcera a toho si moc vážím
. Snad takový vztah budu mít i se svou dcerou
.
Raději bych maminku přesvědčila k návštěvě pohotovosti. Bohužel znám případ člověka, kterého bolela hlava a zvracel a byla to slabší mozková mrtvice, ale dopadlo to dobře. Hodně štěstí
@lassa píše:
@KackaDoup Jsem ráda za takovou maminku, máme hezký vztah jako máma a dcera a toho si moc vážím. Snad takový vztah budu mít i se svou dcerou
.
@lassa ja bych ji presvedcila, at si zavola taxik, nebo sanitku, a necha se odvezt na pohotovost.
Holky tak jsem včera mamce volala ještě po druhé, at mi dá číslo na jejího přítele, že jí tam samotnou nenechám. Řekla mi že ne, že je na Šumavě s kamarádama a aby mě asi jenom uklidnila, tak řekla že si vzala prášek na nevolnost a zkusí to zaspat že, je to možná lepší. Tak říkám at teda spí a ráno že jí zavolám. Tak jí tedy dnes volám a je nedostupná
. Volám tedy k ní do práce a recepční mi říká, že dnes má volno, tak jsem jí popsala situaci a na to mi řekla, že se tam na ní skočí kolem 1 podívat, bydlí pár metrů od práce naštěstí. Tak tady pochoduju nervozně po bytě a přemýšlím, co bych ještě mohla udělat. Přece jsme byly domluvené, že ráno zavolám, to že by byla někdy nedostupná se nestalo ani nepamatuji. Ví jak umím vždycky plašit a jak ji znám, zavolala by mi, nebo aby mě nebudila tak by napsala, že jde třeba k doktorovi. Mám proto obrovský strach. Já blbá jsem se neměla nechat včera od ní uklidnit a to číslo si na Pepu (jejího přítele) od ni prostě nekompromisně vyžádat
…
Tak je nakonec všechno v pořádku, mamka šla ráno na úřad, proto měla vypnutý tel. a pak si nepamatovala pin, aby si ho zapnula. vyspala se z toho nakonec. To mi teda spadl kámen ze srdce a můžu jít v klidu uklízet
. Nejraději bych vzala maminku zpátky do našeho města, ale největší problém je práce, jinak by prý možná i šla…