Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KackaDoup píše:
@evill ano chodi, ale treba u nas je to same jidlo co vozi duchodcum a kdyz to ctu co maji tak se me podlamuji kolena…takze timto bych neoperovala vubec
S čím bys neoperovala vůbec? Že některé matky jdou v roce děcka do práce a děcko do školky? Prostě to tak je no. Tak s tím operuji. Prostě někdo je s dítětem doma do xyz let, protože mu to přijde dobré a vaří mu, někdo jde do práce a dítěti vaří školka no. ![]()
@CokeLady píše:
přesně, dobrý jídlo jde kolikrát udělat do půl hodiny a je to zdravý, bez humusů a kolikrát čím levnější, tím zdravější, když člověk používá zeleninu…nejhorší na celém vaření je vymyslet co vařit a nebýt jednotvárný.
no to vymysleni je fakt nejhorsi…mam pocit ze varim porad to same dokolecka
tak ale doma si nestezuji, tak to je hlavni
mala je teda polevkova, takze obcas to vyresim jen treba hustym vyvarem s masem a zeleninou a chlap si da k veceri neco studeneho, ale mala ma teple kazdy den…blafu se jeste ve skolce a skole naji dost ![]()
@evill píše:
No to já taky ne, já jen, že spousta dětí chodí do školky už od roku a půl, tak proč dělat vědu z toho, že jestli je někdo doma s děckem do pěti, krmí ho tím samým? Ono pokud si budeš dítě krmit např. do té doby než půjde do školy svými zdravými jídly, je to fajn, pro někoho ale prostě není prioritou být s děckem doma až do školní docházky a vyvařovat mu.
No od roka půl chodí do školky spíš ojediněle, ale ve školce zase přizpůsobí jídlo pro předškoláky. to v „dospělácké“jídelně ne..
Souhlasím s @CokeLady .
Strava je asi to nejklíčovější, co můžou rodiče dětem dát, vedle lásky a porozumění… Když vidím, jak je sousedovic kluk, který je téměř stejně starý s dcerou, neustále marod… Maminka mu dává jídelnové už od roka, druhému taky. Na dotaz, do dělá, říká, že vychovává dvě malé děti, což je dřina. Zbytek dělá většinou její manžel.
Vždyť i odborníci potvrzují, že strava je 90% „úspěchu“.
@fantagiroo píše:
Teda to jsem zase píchla do vosího hnízda:-))) Já jsem úplně v klidu, je to jen diskuze…to víte, některé maminy to nemůžou vydýchat
A co jako? Každý se může rozhodnout jestli bude vařit nebo ne. Spíš nemůžou pochopit, čím v klidu krmíš dítě ![]()
@fantagiroo jako 100 za jídlo pro jednoho? To je drahy…mamka ma lepší ceny za obědy co dovážej do práce 59,–
@jannina1 urcite jsou skolky kde vari zdrave,…my to stesti nemame, jidlo je stejne pro mrnata skolaky a duchodce a skladba s eme vubec nelibi…ale nemam na vyber, coz ve vetsich mestech jiste maji…pro me je dulezite zalozit zdraví a dobrou vyzivu…snazit se o to…
@fantagiroo píše:
Ahoj holky, neustále tady čtu různé diskuze maminek o vaření, jak každá vyvařuje, co vaří, recepty atd…a už mě to nebaví, tak se chci zeptat, jestli jsou tady maminky co vůbec nevaří???Tak já například nevařím vůbec, obědy si nechávám vozit z jedné jídelny, manžel chodí denně na menu do restaurace a večeře máme studené…kuchařinky, kterých je tady asi většina, mne ukamenují, ale to je jedno…:-))
A jaký má mít tato diskuze účel? Informační hodnota nulová, prostor k diskuzi též nulový.
Prostě diskuze, kde někdo oznámí, že nevaří. Nic nechceš vědět, na nic se neptáš.
Čekám diskuze typu: Nemám lyže. Máme starou střechu. Nemám vypletou mrkev.
@KackaDoup píše:
@evill ja o koze a ty o voze
Jakto? Tys reagovala na mě. Já psala o jídle ve školce. Že některé děti tam chodí od roka a půl, stejně jako moje švagrová tímto krmí dítě doma od roka a půl. Taky pracuje, ale z domu. Ty jsi začala s tím, že to je totéž co v domově důchodců. Tak nevím kdo o koze a kdo o voze?
@fantagiroo no jsem z oboru takže to je meníčko a v tom moc kvality nevidim, pro dospělého klidně, ale asi ne každý den ale pro malé dítě tohle vhodné prostě neni. používají se polotovary, dochucovadla
manžel si nosí z práce mražená jídla, cena 15 kč, jo neni to špatné ale jíst to každý den to fakt ne
a pro malé dítě to prostě vhodné neni, takhle bych nejedla ani já a to jsme měla praxi ve známé restauraci
tam jsem viděla co kuchaři dokáží
![]()
@fantagiroo píše:vyjímečný exponát, to je dobrý! Na vulgární názory nereaguji, to si nechte do jiných diskuzí! Náhodou jídlo z této jídelny je super, mají velký výber na každý den, žádný blafy…jsem spokojená.
Akorát je blbý, že nevíš z čeho to dělají. Všechno mají z prášků a dochucovadel. To je prostě v každé jídelně. Akorát u nás ve městě měla paní jídelnu, kde všechno vařili poctivě, knedlíky, jíšku, vývary atd… akorát nakonec zkrachovali, protože je to vyšlo dráž než z prášku a lidi to nechtěli platit.
@evill ty jsi primarne mluvila o necem jinem…o tom ze nekdo odchazi od ditete v roce…ne o strave ve skolce..cimz jsi chtela rict ze se neda nic delat a hotovo.
Příspěvek upraven 04.03.14 v 15:56