Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@hani28 píše: Více
Jo, v mekaci maj snad holi ruce u přípravy s právě desinfikujou s tím, že furt lepší než mít celý den jedny rukavice. Samozrejme je otázka, jak často si je skutečně myjou, ale to stejný jak často mění rukavice
takže ano, celou směnu jedny rukavice je úplně stejný.
A pak jsem tady já, která nabírá rohlíky těma kleštěma
Jo, ale taky mi to vadí, celkově to pečivo, že to je takový jakoby otevřený, práší se na to atd.
@onajeblond píše: Více
Tak to jsem už hodně dlouho nikde neviděla, u nás teda chodím jen do Albertu a do Lidlu. A tam je to od covidu uzavřený ![]()
Edit - teda ty klícky na to pečivo, ne krám. Jakože jsou za sklem a musíš si otevřít, když něco chceš nabrat.
@Azeretereza píše: Více
Mají to v penny, vyloženě teda jen u rohlíků, jakoby uprostřed na té konstrukci.
Kaufland to má myslím u slanýho pečiva, co si tak pamatuji, jinak je fakt, že albert to nemá vůbec.
Jo ty klícky jsem někde taky zahlídla, ale v okolí třeba máme echt gold novy lidl a tam je to taky otevřené v takových ošatkách jakoby a ty kleště jestli tam jsou si ted tedy vůbec nevybavuji. ![]()
Pokud jsi taková citlivka, tak prostě nenakupuj nebalené pečivo, uzeniny na pultech ani ovoce a zeleninu, co nejde oloupat. Kdybys viděla, jak s tímhle vším zacházejí během přepravy a následně v obchodech, klepla by tě pepka.
Mně teda vadí i to, když si prodavačky nebo urednice oliznou prst, než mi podají doklad nebo tak něco.
Mě se líbí systém v Itálii, kde si pečivo takovou dlouhou lžící nabereš za sklem, hodíš do žlábku požadovaný počet kusů a ty pak rukou do pytlíku. Nicméně jak s tím předtím zacházejí pracovníci, to beztak nevíš ![]()
@unuděná píše: Více
Jo, jenže to by se u nás nesmělo míchat staré pečivo s novým. Já teda, přes sáček samozřejmě, každý rohlík ohmátnu, jestli není tvrdý, než si ho vezmu.
Tak se přiznám, že já bych si asi ani nevšimla, jak to nabírá a asi bych to tak neřešila. O manipulaci s pečivem si iluze nedělám. Asi jsem je ztratila jako dítě, kdy jsem u babičky viděla, jak přijelo auto s pečivem (bylo vidět zásobování obchodu) a řidič přerovnával rohlíky s přepravek v pracovní rukavici (jako v té klasické, která musela být od oleje a tak všeho - ne v gumové ![]()
A nevěřim moc, že by to v dnešní době bylo lepší, takže než ten rohlík „urazí“ cestu do obchodu, tak kdoví, co na sebe vše nabalí.
Ale jak tady popisujete jiné věci, tak to je mazec… Ale asi fakt platí, co oči nevidí, srdce nebolí ![]()
Jako věřím, že kdybych dělala v řeznictví, pekárně, kdekoliv, tak bych asi nemohla jíst nic, moc si o tom iluze nedělám.
@unuděná píše: Více
Je fakt, že loni jsme byli v Bergamu, a tam jsem nebalený pečivo neviděla vůbec. Jen přímo v pekárně. V obchoďáku ne. Jen zabalený.
@Anonymní píše: Více
Takže si jí nic neřekla a rohlíky si koupila? A jíst je nebudeš?
@lucad77 píše: Více
To tam možná míchají taky - doplňují prostě z druhé strany. Tohle prostě nevíš. Já teda taková cíťa nejsem, trocha bacilů jednoho nezabije. To by člověk nemohl jíst třeba ani v restauraci, protože kolik lidí před tebou mělo ten příbor v puse? V MHD bych se v životě nemohla ničeho chytnout natož si sednou na sedačku
A mohla bych pokračovat.