Manžel chce odejít po 30 letech

Anonymní
15.11.19 21:14

Manžel chce odejít po 30l. manž.-rychlý spád..

Dobrý den,
bohužel se mi pravděpodobně rozpadá manželství, neumím to nijak pobrat, zpracovat, přijde mi to jak špatný sen, nevím, co mám dělat, vše si vyčítám.
Manžel pravděpodobně nezvládl to, že stárne, pár svých neúspěchů, v manželství i v jiných oblastech prakticky nedokázal nikdy řešit žádné problémy, komunikovat, svým problémovým chováním mne dost od sebe odháněl.
Začal říkat, že ho nic nebaví, zanedbávat práci. Především ale, pro mne nepochopitelně, byt je plný síly a zdraví, se začal strašně litovat, jak kdyby mu zbývalo 5 let života.
Začal vyhledávat pouze zábavu, ježdění na koncerty, festivaly, pití s kamarády. Byl tím úplně posedlý, nic jihého ho nezajímalo.
Kromě pití jsem mu to svým způsobem přála, aby si užil hudbu..
O to víc mne zranilo, že to asi nebývalo jen o kamarádech, pití a hudbě.
Letos na festivalu někoho potkal a podobně urputně to dostalo rychlý spád.
Sbalila ho nějaká slečna, která v manželovi vidí velký potenciál /měla nevalný, problematický vztah, nic moc zázemí../
Manžel po jednom víkendu s ní, mi ihned oznámil, že je mezi námi konec, že odchází..
Snažila jsem se situaci nějak urovnat, nakonec ještě zůstal, ale pravidelně už k ní odchází a podle jeho slov se mám připravit, že bude hůř a abych si zvykala být sama.
Jsem úplně zhroucená, neumím přijmout, jak může tak rychle zapomenout na naše 30-leté manželství.. Ke mne se chová velice bezcitně, bez jakéhokoliv ostychu mi tvrdí, jak pracuje, přitom je s ní..
Je mi z něho velice špatně, vyčítám si, že jsem nebyla schopna více bojovat, třeba i k němu se chovat lépe apod.
Nic mne nebaví, nejsem schopna pomalu fungovat, natož nějak bojovat s milenkou či manželovi dokázat, jak moc ho mám ráda..
Po opakovaném scházení se s ní jsem bojovala sama se sebou, abych ho vůbec snesla vedle sebe..
Nedovedu si vůbec představit, že budu sama.
Je to pár let, co mi zemřeli rodiče, děti nemáme.
Děkuji všem za jakýkoliv příspěvek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1322
15.11.19 21:21
@Anonymní píše:
Dobrý den,
bohužel se mi pravděpodobně rozpadá manželství, neumím to nijak pobrat, zpracovat, přijde mi to jak špatný sen, nevím, co mám dělat, vše si vyčítám.
Manžel pravděpodobně nezvládl to, že stárne, pár svých neúspěchů, v manželství i v jiných oblastech prakticky nedokázal nikdy řešit žádné problémy, komunikovat, svým problémovým chováním mne dost od sebe odháněl.
Začal říkat, že ho nic nebaví, zanedbávat práci. Především ale, pro mne nepochopitelně, byt je plný síly a zdraví, se začal strašně litovat, jak kdyby mu zbývalo 5 let života.
Začal vyhledávat pouze zábavu, ježdění na koncerty, festivaly, pití s kamarády. Byl tím úplně posedlý, nic jihého ho nezajímalo.
Sbalila ho nějaká slečna, která v manželovi vidí velký potenciál /měla nevalný, problematický vztah, nic moc zázemí../
Manžel po jednom víkendu s ní, mi ihned oznámil, že je mezi námi konec, že odchází..
Snažila jsem se situaci nějak urovnat, nakonec ještě zůstal, ale pravidelně už k ní odchází a podle jeho slov se mám připravit, že bude hůř a abych si zvykala být sama.
Jsem úplně zhroucená, neumím přijmout, jak může tak rychle zapomenout na naše 30-leté manželství.. Ke mne se chová velice bezcitně, bez jakéhokoliv ostychu mi tvrdí, jak pracuje, přitom je s ní..
Je mi z něho velice špatně, vyčítám si, že jsem nebyla schopna více bojovat, třeba i k němu se chovat lépe apod.
Nic mne nebaví, nejsem schopna pomalu fungovat, natož nějak bojovat s milenkou či manželovi dokázat, jak moc ho mám ráda..
Po opakovaném scházení se s ní jsem bojovala sama se sebou, abych ho vůbec snesla vedle sebe..

A proc chces nekomu, kdo te rad nema dokazovat, ze ty jeho jo? 8o obzvlast pokud ani doted nebyl dokonaly. Najdi hrdost, najdi si konicek, najdi si pratele a uvidis, ze brzo to uz neuvidis tak cerne jako ted :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
15.11.19 21:22

Neumím poradit. Je mi to líto. Je poblázněný, je naděje, že ho to přejde, ale pokud se k tobě chová bezcitně, nedržela bych ho. Nenech se sebou orat. :srdce: Máš kamarádky nebo něco, co by tě teď mohlo rozptýlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
15.11.19 21:23

Je to smutny, ale proste nekdy se zivotni cesty lidi rozejdou a je to jedno zda po 5, 10, 30 letech. :nevim: Manzel pravdepodobne neni spokojen s tvym zivotim stylem a chce jeste z tech par roku, kdy je jeste relativne zdrav, vyrazit maximum. :nevim: Slecna ho pravdepodobne za chvili odkopne a ja na tobe, zda ho prijmes zpet, kdyz prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
15.11.19 21:24

:,( To je strašně smutný je mi to líto, řadu na to bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
15.11.19 21:25

Je mi líto, co prožíváte. Nicméně, pokud se k Vám manžel chová takto, myslím, že bez něj bude líp. Najděte si psychoterapeuta a nějaký nový smysl života, který Vás zaměstná (turistika, známky, charita, malba- cokoliv).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.19 21:26

Holka, je mi tě líto drž se. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.11.19 21:33
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Máš možnost mu popřát hodně štěstí a říct, aby šel za milenkou. Je poblázněný a věř mi, že za chvíli ho budeš mít zpátky. Přestaň se ponižovat, vzpamatuj se a snaž se aspoň před ním být ok. Dělej si svoje věci a za žádnou cenu mu neukazuj, že jsi na něm závislá. Jak to bylo v tom filmu? „dávám bolševikovi rok“? Já bych mu dala půl roku :-). měj svou hrdost a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
15.11.19 21:36
@Mika.ella1 píše:
A proc chces nekomu, kdo te rad nema dokazovat, ze ty jeho jo? 8o obzvlast pokud ani doted nebyl dokonaly. Najdi hrdost, najdi si konicek, najdi si pratele a uvidis, ze brzo to uz neuvidis tak cerne jako ted :palec:

30 let. Dovedes si predstavit 30 let?

• Citovat
  • Upravit
10952
15.11.19 21:38

Je mi to moc líto, drž se, možná opravdu odborná pomoc by byla namístě, jestli veris svému praktikovi tak zkus se svěřit třeba ze začátku jemu…
Budeme ve stejném věku, rozumím ti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
15.11.19 21:39
@lolink píše:

Některé evidentně ne. To jsou takové rady z gauče od PC, byť asi v dobré vůli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
15.11.19 21:48

Podle mě je to klasicky mužský přechod. :nevim:.. co tak pozoruji v okolí, chlapum kolem šedesátky rupne v bedně. I když je to velmi těžké, já být tebou, když už ti naznačil, že se máš připravit na to být sama, ho s gracii predbehnu. Sbalim mu fidlatka, dám mu pusu na celo a pošlu ho do světa. To bude koukat panecku..A neboj.. on se 100 % vrati!! Ale to už pak bude na tobě zda ho budeš chtít zpátky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
15.11.19 21:52
@lolink píše:

Tak já jsem s manželem 20 let, takže předpokládám, ze už to nebude takový rozdíl. A pokud by se náhodou rozhodl odejít, tak udělám něco podobného. Teda až po tom, co pořeším děti a alimenty. Mám vůči němu svědomí čisté a víc se snažit neumím. A tím, ze máme děti, tak není mým středobodem života on. Píšu jen teoreticky, klape nám to, ale rupnout v kouli může každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
15.11.19 21:53

Je mi to moc líto. Zároveň si myslím, že vzhledem k věku i délce manželství je přemlouvání a čekání na něj to nejhorší, co můžeš udělat. Naopak bych mu dala najevo, že jestli odejde, tak odchází napořád. Aby si hodně jasně uvědomil, že zahazuje nadobro 30let společného života kvůli někomu z koncertu. Osobně si myslím, že se ti vrátí, jakmile z něj opadne zamilovanost, nebo až ho mladší milenka vyhodí. Mezitím bych se snažila žít svůj život a kdo ví, třeba i někoho potkáš a jeho již nebudeš potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
lolink
15.11.19 21:56
@brisco píše:
Tak já jsem s manželem 20 let, takže předpokládám, ze už to nebude takový rozdíl. A pokud by se náhodou rozhodl odejít, tak udělám něco podobného. Teda až po tom, co pořeším děti a alimenty. Mám vůči němu svědomí čisté a víc se snažit neumím. A tím, ze máme děti, tak není mým středobodem života on. Píšu jen teoreticky, klape nám to, ale rupnout v kouli může každému.

My pouze jedenact a ja bych vyckavala. Bohuzel bych nesebrala odvahu ho vykopnout a taky bych doufala. Je to pro mne moc dulezity clovek. Jasne, ze stredobod jsou ted deti, ale ty vypadnou casem. Umirat mam v planu s nim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky