Omlouvám se za anonym, ale nemusí to o mně každý vědět Jsem dost rozčilená a nějak nevím, jak to
vyřešit
Manžel je s dětmi pryč, abych
měla chvíli pro sebe a mohla dozabalit a omašlit dárky. Nějaké už jsou
zabalené, tak je nadepisuji a najednou jsem našla jeden, který nevím, pro
koho je
Mrknu do něj a vedle drobností
je tam obálka s penězi, je mi jasný, že je to pro manželovu matku, nemají
peníze, nic od nich ani nedostáváme se stálou písničkou, že na to nemají
Otec chlastá, ona odmítá odejít, ačkoliv
má kam, ale to sem nepatří. Chtěla bych poradit, jak to mám vyřešit? Jsou
to naše společné peníze a on jim je dává bez mého vědomí, nemám nic
proti, když jim kupujeme prášek, mycí prostředky a další věco osobní
potřeby, ale peníze prostě NE
Manžel dává rodičům peníze za mými zády
Tak to že podporuje svoje rodiče je v pořádku. Stejně tak potřebujete naučit vaše děti, že staří rodiče se podporujou a pomáhá se jim.
Problém je v tom, že se o společném zacházení s penězi neumíte domluvit. To je to, na čem potřebujete pracovat.
A rozhodně to nepůjde tím, jestli vystřihnete rozzuřenou scénu. Takže jděte ven, vyčistěte si hlavu a ukliděnte se. A pak hledejte způsob, jak to vyřešit, abyste oba byli spokojeni - ne jak zařídit aby bylo po vašem, což povede k tomu, že váš muž dělá věci za vašimi zády, protože se nechce hádat.
Jsou to konec konců i jeho peníze, že.
To se nedivim, otec je treba prochlasta… Asi bych pockala az se manzel vrati a promluvila si s nin. Jsou to spolecne penize a tak by se mel s tebou poradit tohle je od nej sprosty..
Tak, bylo by dobré, aby ti to sdělil, ale třeba to není částka, kterou naruší Váš společný rozpočet a chtěl mamce přilepšit na Vánoce. Nemůže? Víš, někdy je těžké odejít (z jakéhokoliv důvodu), i když má maminka kam.
A jsou to přeci i jeho peníze, ne?
Tak mě by se to taky nelíbilo, né teda přímo to, že by jim dal peníze,
ale to, že mi o tom neřekl.. Peníze jsou společné, takže by se mělo
společně rozhodovat, nebo teda se domluvit, co se komu dá k Vánocům a
v jaké cca ceně třeba
my to teda děláme tak, že dárky kupuju já a
on mi pak přidá peníze, protože nerad nakupuje, ale peníze nedáváme
nikomu, když už, tak aspoň poukázky třeba do drogerie nebo do obchodu a
tak, ale přímo peníze prostě nedáváme, i když je teda spíš naopak
dostáváme, takže by to byla blbost, abysme mi někomu dali třeba 2000,– a
on nám taky 2000,–
Ty drobnosti pořídil a peníze k nim přidal ze společných rodinných peněz nebo ze svých? To mi přijde hodně důležité. A dále, jde o jeho rodiče a má právo pořídit jim dárek podle sebe. Nebo snad manžel naopak rozhoduje o dárcích pro tvé rodiče? O vánocích bych asi jeho rozhodnutí tolerovala.
To by mě tedy hodně naštvalo rozhodně si s ním o tom promluv, že takhle
tedy ne.
Já třeba našim taky něco koupím, když vím že na to nemají, ale abych
jim dotovala chlast.. no ani by mě nehlo
Mně nevadí, že podporuje rodiče, ale je mi jasný, že otec ty peníze
z ní vytáhne a prochlastá jako vždycky Proto jim odmítám poskytovat finanční pomoc,
nestalo se to jednou, že jsme jim přispěli např. na uhlí a pak zjistili,
že uhlí nemají a peníze jsou prochlastaný. Vím, že to jsou i jeho
peníze, ale moje také a nikdy by mě nenapadlo dávat/půjčovat někomu NAŠE
peníze bez jeho vědomí
Jestli je to opravdu jen pro mámu, tak ho chápu - chce, aby si koupila
něco, co jí udělá radost. Průšvih je, že ty peníze můžou skončit
v játrech někoho jiného.
Moje kolegyně měla prarodiče, kde děda byl alkoholik a babička od něj
nechtěla odejít, ale on jí neustále kradl peníze a propíjel je, tak ta
kolegyně každý měsíc babičce dávala balíček stravenek (v hodnotě cca
1800,–kč) - měla tak jistotu, že na základní potraviny mít babička bude
(v jejich vesnici měli Coop, kde stravenky berou), a děda po papírkách
nepůjde. A taky se babička odmítala hnout, i když jí děti i vnoučata
chtěli pomoct…
Je to individuální, ale třeba mým rodičům kupujeme dárek většinou
dohromady za cca 1500Kč a i těm jeho a v obálce jsou 4 tisíce
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale nemusí to o mně každý vědětJsem dost rozčilená a nějak nevím, jak to vyřešit
Manžel je s dětmi pryč, abych měla chvíli pro sebe a mohla dozabalit a omašlit dárky. Nějaké už jsou zabalené, tak je nadepisuji a najednou jsem našla jeden, který nevím, pro koho je
Mrknu do něj a vedle drobností je tam obálka s penězi, je mi jasný, že je to pro manželovu matku, nemají peníze, nic od nich ani nedostáváme se stálou písničkou, že na to nemají
Otec chlastá, ona odmítá odejít, ačkoliv má kam, ale to sem nepatří. Chtěla bych poradit, jak to mám vyřešit? Jsou to naše společné peníze a on jim je dává bez mého vědomí, nemám nic proti, když jim kupujeme prášek, mycí prostředky a další věco osobní potřeby, ale peníze prostě NE
tak mu to normálně v klidu řekni žes našla obálku a pro koho je? hoď se do klidu, chápu, že tě to štve, ale jsou to jeho rodiče a on -ač rozumem vše ví a asi i uzná tak prostě srdcem bude jednat iracionálně… zkus si s ním promluvit jako s dospělým člověkem a vychladni..
@Anonymní píše:
Mně nevadí, že podporuje rodiče, ale je mi jasný, že otec ty peníze z ní vytáhne a prochlastá jako vždyckyProto jim odmítám poskytovat finanční pomoc, nestalo se to jednou, že jsme jim přispěli např. na uhlí a pak zjistili, že uhlí nemají a peníze jsou prochlastaný. Vím, že to jsou i jeho peníze, ale moje také a nikdy by mě nenapadlo dávat/půjčovat někomu NAŠE peníze bez jeho vědomí
Jo, souhlasím, když budou chtít peníze „na…“, tak říct „pojedu s tebou a zaplatím to“, nebo dávat ty stravenky nebo nakupovat.
@zrcadlo Přesně,
stravenky, nebo poukázky jí dáváme naprosto běžně a kupujeme věci,
který si za ně nekoupí, např. drogerii, věci do domácnosti atd., protože
to otec neprochlastá, ale peníze jí právě taky krade, třeba má jít něco
zaplatit a zjistí, že najednou v peněžence nic není, několikrát se
ztratily peníze i nám, když jsme tam byli na návštěvě
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.