Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak aspoň víš na čem s ním jsi. Takhle to bohužel chodí, s tím se smiř!
myslím, že to jsou jen silácké řeči. Chápu, že tě to ranilo, je to hnusný, ale myslím, že by se pak zachoval správně. Navíc nemá cenu to řešit, ta situace stejně nenastane.
No, taky by mě zajímalo jestli je někde nějaký „rozumný“ exmanžel ![]()
Ono celkově se domluvit na péči o dítě a placení věcí po rozvodu je dost náročné… to asi nejde probrat během jednoho večera. Tím spíš když se vás tato problematika aktuálně netýká. Neni chuť, čas ani nálada nad tím nějak hluboce přemýšlet. V případě, že by to u vás bylo aktuální, jist ěnad tím bude více přemýšlet a dost možná by názor změnil. Ostatně to by i musel v případě, že by vám střídavou péči neuznali.
Zkrátka to neni tak jednoduché ![]()
Ale v zásadě asi ano, můžeš očekávat, v případě rozvodu, že tvůj bude patřit mezi ty, kterými pohrdáš ![]()
Osobně bych si začala dělat finanční rezervu i když vám to jinak ve vztahu klape a debata byla pouze teoretická ![]()
@suricata píše:myslím, že to jsou jen silácké řeči. Chápu, že tě to ranilo, je to hnusný, ale myslím, že by se pak zachoval správně. Navíc nemá cenu to řešit, ta situace stejně nenastane.
ano, nenastane situace, doufám, vycházím ze situace, která je teď, že bych byla závislá na jeho alimentech, dokázala bych uživit mě i děti sama. Ne jako ta manželka toho kamaráda. Ale ty řeči, nekompromisní a ještě se divil, že se divím. Po tolika letech manželství, jsme spolu přes 20 let. Ty řeči mě děsně zklamaly
Asi je jeho pohled realny, ale je fakt, ze tohle od manzela slyset, tak se mi taky sevre hrdlo. ne kvuli obavam o finance, ale taky mam o nem lepsi mineni (otazkou zda pravem, ze
)
a k te otazce, zda je nekdo dobry ex-manzel. tak ja jednoho znam, odesel od dvou malych deti za mladsi babou, ale ex-manzelce nechal skoro vic nez si vzal sebou a alimenty plati dobrovolne takove, ze kdyby chtela, tak muze sedet doma na zadku a zit jen z nich s obema detma. prestoze uz ma dalsi deti z dalsiho vztahu, tak se stara i o to „prvni sadu“ a tahne v podstate dve domacnosti. jako manzel je teda desny (i ted ve druhem manzelstvi), ale jako ex-manzel ukazkovy ![]()
@luca001 píše:
Osobně bych si začala dělat finanční rezervu i když vám to jinak ve vztahu klape a debata byla pouze teoretická
ja jsem v tohle pragmatik, myslim, ze kazda zenska by mela mit aspon teoreticky plan, co by si pocala, kdyby chlap znenadani odesel a nic ji nenechal.
i nase babicky, vetsinou mely nekde ve skrini tajny fond ![]()
Mimochodem pro pobavení ![]()
Kamarádka když se s EXpřítelem domlouvali soudně na alimentech tak on u soudu prohlásil, že jí nedá ani korunu, že nechce aby si z toho platila kadeřnici, že bude alimenty posílat dceři na speciální účet a až jí bude 18 tak bude její
![]()
I takoví jsou mezi námi ![]()
@Tecumseh píše:
Tak aspoň víš na čem s ním jsi. Takhle to bohužel chodí, s tím se smiř!
Souhlasím.
@Ali-Ali já právě taky jednoho znám, odešel od manželky, nemá smysl psát, že ona byla fakt mrška mrškoucí a zloucí, to je bezpředmětné, prostě už to nevydržel a odešel, a nechal jí celý dům v hodnotě tří milionů, na které ještě zbývá platit půlka hypotéky, platí jí celou hypotéku a výživné na 17letou dceru, která je proti němu štvána, nepřeje si, se vidět s tatínkem, tak se stáhl a nechodí ani na rodinné oslavy, aby mohla dcera, páč s ním nechce být. Nikdy neřekl křivé slovo na adresu své exmanželky. A to ona má stejný příjem cca 40.000 jak on. Na to řekl můj muž, že je to vůl a dobře mu tak. Až z toho mrazí, je to takový vzorný obětavý manžel a táta, všechno pro nás, na rukou by mě nosil, a pak se smrtelně vážně vytasí s takovým názorem
chtěla bych to neřešit, ale nemůžu to dostat z hlavy.
Aspoň víš, na čem jsi.
Okamžitě bych si začala děla rezervu. Je pravda, že charakter se pozná až ve chvíli, kdy je špatně.
U vás je zatím dobře, ale to, že si manžel mysl, že neživit svoje děti je ok, je varující. Okamžitě bych pořídila záznam jeho příjmu, daňová přiznání a upozornila bych ho, že účelové vzdaní se příjmu je u soudu bráno jako negativní počin a při výměře alimentů mu to vůbec nepomůže.
Samozřejmě, když budeš moci prokázat, že žádné finanční problémy jak osvč neměl, což je prokazatelné lehce tím, že mu neklesají příjmy.
@Cmochy píše:
Mimochodem pro pobavení![]()
Kamarádka když se s EXpřítelem domlouvali soudně na alimentech tak on u soudu prohlásil, že jí nedá ani korunu, že nechce aby si z toho platila kadeřnici, že bude alimenty posílat dceři na speciální účet a až jí bude 18 tak bude její
I takoví jsou mezi námi![]()
![]()
to manžel mé neteře po roce, co už byli rozvedeni a platil alimenty na jejich malou dceru dal k soudu žádost na zrušení alimentů, přesně takhle to znělo, s odůvodněním, že nad tím přemýšlel, a že prostě nehodlá dávat peníze matce, bůh ví, za co je utrácí a on jich má málo. A fakt to podal na soud. jenže to je a vždycky byl totální omezenec a primitiv, takže se není čemu divit.
je to úsměvný. On to prostě bral tak, že by rozvod byla TVOJE vina, proto by sis nezasloužila ani korunu!! Ale musíme brát skutečnost, že je to většinou žena, která se snaží přejít manželovi nevěry, ale to už se přece neřeší. To je něco jínýho, ne??
![]()
@Cmochy píše:
No, taky by mě zajímalo jestli je někde nějaký „rozumný“ exmanžel![]()
Ono celkově se domluvit na péči o dítě a placení věcí po rozvodu je dost náročné… to asi nejde probrat během jednoho večera. Tím spíš když se vás tato problematika aktuálně netýká. Neni chuť, čas ani nálada nad tím nějak hluboce přemýšlet. V případě, že by to u vás bylo aktuální, jist ěnad tím bude více přemýšlet a dost možná by názor změnil. Ostatně to by i musel v případě, že by vám střídavou péči neuznali.
Zkrátka to neni tak jednoduché
Ale v zásadě asi ano, můžeš očekávat, v případě rozvodu, že tvůj bude patřit mezi ty, kterými pohrdáš
Ale jsou, jsou rozumní ex. Je jich asi málo, ale jsou. Ale v mém okolí, kdo je ex, tak je i po rozvodu po téhle stránce normální, takže mě zas „udivuje“ ten opačný směr ![]()
Předem omluvte anonym, chodí sem i švagrové, hrozně by se to řešilo. V podstatě se nic neděje, ale já se od včera cítím „zklamaná“, schválně v uvozovkách, svým manželem. Jeho kamarád se rozvádí, hrozně chtěl děti do střídavé péče, a teď ho děsně vykolejilo, že dostal vyměřené alimenty, i když vlastně se napůl o ty děti stará. Jejich příjem je nepoměrný, doposud. Tak to se mnou včera manžel hrozně řešil, jak je to děsný, co se mu chudákovi stalo. Snažila jsem se mu vysvětlit, jak to je, že to není nespravedlivé, že výživné je pro matku pro děti, aby se měly dobře i ve chvíli, kdy jsou s vlastní mámou. Že jakkoliv si kamarád myslí, že one je míň než špína na botě, zvilil si jako jako mámu dětí, že nikdo nemůže popřít, že máma je dobrá, že ho léta podporovala v jeho rozletu, že pro jejich děti je to nejlepší maminka, a že prostě chvá jako ma.gor. Až dospěla debeta do stádia, co by bylo u nás. Nemám tyhle debaty ráda, a máme pohodový vztah, vždycky jsem si myslela, že můj muž je jiný, že by i v případě rozchodu zůstal prostě tím charakterním mužem a nebyl jedním z těch, co jimi tak pohrdám. Načež mi řekl, že kdybychom se my rozváděli, nemůžu být tak naivní a myslet si, že by mi dobrovolně dal jedinou korunu. Doslovně, že by raději přerušil živnosťák, vše napsal na bráchu, než aby mi dal nějakou korunu. Že by chtěl střídavku, aby to bylo fér, ale nejaké navíc výživné na děti, to ani omylem. Je to všechno v rovině hypotetické, nerozvádíme se, dokonce jsem do včera myslela, že takové souznění, jako máme my, je nevídané. Odešla jsem pryč a nehodlala v debatě pokračovat, ale nemůžu na to přestat myslet. Iracionálně je mi úzko, fakt by se z dokonalého a milující manžela stak hnusný exmanžel? On se diví, co mi je a já nemám chuť se s ním bavit. Což on nechápe, vždyť jsme si jen povidali. Vím, že je to ptákovina, ale tak nějak mi to svírá hrdlo. Je na světě nějaký chlap, co je dobrým exmanželem?