Manžel není otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5508
12.11.14 17:11
@Anonymní píše:
canaglia nevím, jestli jsi správně pochopila můj dotaz, ptala, jsem se na právní stránku věci

Odpověděl jsem na právní stránku věci. Z pohledu dítěte, který se v půtkách jeho rodičů vždy snažím vidět jako ten nejdůležitější a nejvíce opomíjený.
Takže podle ústavního práva: „Dítě má právo znát své rodiče a právo na jejich péči od narození.“ Tolik právní stránka věci. Přání otce a matky, které pošlapává toto právo dítěte, má nižší právní sílu.
Odrazem tohoto práva dítěte je i zákonná domněnka otcovství manžela a nemožnost ho vymazat bez náhrady biologickým otcem.
Takže správný postup je žaloba na určení otcovství biologického otce a nahrazení manžela jím. Stačí?

Příspěvek upraven 12.11.14 v 17:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.14 17:12

Tini Díky, díky, hodná :*

• Citovat
  • Upravit
19388
12.11.14 17:18

@canaglia neni povinnost uvadet otce do RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.11.14 17:22
@g.sandova píše:
@canaglia neni povinnost uvadet otce do RL.

Ano, ale je to v rozporu s mezinárodními dohodami, tudíž s právy dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
12.11.14 17:26
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Tady nejde o to, co ty chces nebo nechces, respektive s cim pocitas nebo nepocitas, ale na co ma narok tvoje dite. Ukazkova situace, ty zemres, v rodnem liste jeho otec nebude. Co bude s ditetem? :think:

:( Tak daleko nepřemýšlí, achjo jak může matka svému dítěti odepřít otce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gorgeous
12.11.14 17:26
@Sailah píše:
Milá anonymní jestli svého manžela nechceš já ho beru..
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
1049
12.11.14 17:33

@Genovesa tak vypadalo to zajímavě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.14 17:35
@Sailah píše:
@Genovesa tak vypadalo to zajímavě :D

No právě :mrgreen:. Už je to opravené, jen jsem se překlikla :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
12.11.14 17:48
@Genovesa píše:
@sissi79
To jde? Myslela jsem, že otce nelze vyškrtnou bez „náhrady“. Ale možná je to tak jen v případě, že má být vyškrtnut otec biologický, což zde manžel evidentně není.Příspěvek upraven 12.11.14 v 17:03

Bohuzel jde. Vyzkouseno ale nemam. Chvalabohu.

• Citovat
  • Upravit
9763
12.11.14 18:19
@Anonymní píše:
Ahoj, pardon za anonym, ale jsem tu známá a nerada bych zatím výřila vody, když ještě není nic jisté. Přesto mi běhá hlavou jak to bude, když s manželem dva roky nežiji, máme vřelý přátelský vztah, o dcerku se střídáme, nerozvedli jsme se, protože na to nebyl čas ani peníze ani nervy a vůbec, prostě jsme to nechali jak to je. Jenže já teď otěhotněla a biologický otec nebude chtít být součástí života mrněte a ani já to nechci. Uživím nás v pohodě. Nepotřebuji ho.

Teď dotaz.. Automaticky bude v RL můj manžel. My pak půjdeme spolu k soudu kvůli popření otcovství a vyškrtnutí ho z RL. Jenže tady čtu, že se tam musí zapsat rovnou biologický otec. Ale když bude ofiko „neznámý“? Půjde manžela vypsat, když nemám biologického? :think:

Potřebuju nějak manžela uklidit až mu tu novinku sdělím :mrgreen: Myslim že ho trefí, ale rozdejchá to, jen bych nerada, aby do toho byl zbytečně angažován, jeho prcek to nebude…

Děkuji M.

bohužel, soud manžela nevymaže z RL pokud zároveň nebude zapsaný jiný otec. Manžel je (ač ve vašem připadě nelogicky) otcem ze zákona a zhlediska zákona je pro dítě lepší nebio otec než žádný, je to tam i tak uvedeno.

toho moralizováni tady si nevšimej, to je tu folklor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
12.11.14 19:37
@canaglia píše:
Odpověděl jsem na právní stránku věci. Z pohledu dítěte, který se v půtkách jeho rodičů vždy snažím vidět jako ten nejdůležitější a nejvíce opomíjený.
Takže podle ústavního práva: „Dítě má právo znát své rodiče a právo na jejich péči od narození.“ Tolik právní stránka věci. Přání otce a matky, které pošlapává toto právo dítěte, má nižší právní sílu.

„Dítě má právo, pokud je to možné, znát své rodiče a právo na jejich péči od narození.“
(Article 7. 1. The child shall be registered immediately after birth and shall have the right from birth to a name, the right to acquire a nationality and, as far as possible, the right to know and be cared for by his or her parents.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.11.14 20:05
@katalyzator píše:
„Dítě má právo, pokud je to možné, znát své rodiče a právo na jejich péči od narození.“
(Article 7. 1. The child shall be registered immediately after birth and shall have the right from birth to a name, the right to acquire a nationality and, as far as possible, the right to know and be cared for by his or her parents.)

Pokud matka ví, kdo je biotec, tak to evidentně možné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
12.11.14 20:22
@canaglia píše:
Pokud matka ví, kdo je biotec, tak to evidentně možné je.

Ale třeba to nechce říct, potom to možné není.
Resp. bez jistého úsilí otce - což je to, o co jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Electrolux_EHM_4400
12.11.14 20:28
@katalyzator píše:
Ale třeba to nechce říct, potom to možné není.
Resp. bez jistého úsilí otce - což je to, o co jde…

:mrgreen: :mrgreen:…tvl, logika hadr :zed: Nechce, takze to neni mozne :P

• Citovat
  • Upravit
sissi79
12.11.14 20:37
@Electrolux_EHM_4400 píše: :mrgreen: :mrgreen:…tvl, logika hadr :zed: Nechce, takze to neni mozne :P

neblbni s logikou :roll: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí