Manžel odmítá zavést dudlík

928
31.1.16 10:24

Manžel odmítá zavést dudlík

Ahoj, poraďte. Máme manželskou krizi „dudlík“. Naše mimi 1 měsíc má potřebu sání - přišla jsem na to s laktační poradkyní poté, co jsme bojovali s kojením. Bylo mi doporučeno, aby sála z prázdného prsu anebo aby jsme jí dali malíček, ale dudlík prý ne. My jsme s manželem byli vždy proti dudlíku, jenže já mám příliš mlíka a tím se malá dusí, nemůže mi sát bradavku, pláče u toho. Po malíčku se vrhla tak, že nám za chvíli slezou nehty. Je evidentní, že jí to sání dělá dobře. Okamžitě přestane plakat, když nemá co dudlat, hledá na rameni, hrudníku, ruce, chytá i tričko do pusy, prostě cokoliv, a pláče, že nemá co dudat. Zkusili jsme dudlík a okamžitě ho přijala, přestane plakat a je to spokojené miminko. Jenže manžel tvrdí, že jako větší mínus, než to, že teď pláče bez možnosti dudat, je odnaučování dudlíku. Že prý to bude pro dítě větší stres než teď. Prý se to jmenuje šidítko a tím pádem to dítě ošizujeme. A prý si zničí zuby, že to je to nejhorší. Prý jí mám zavinovat, chovat, zpívat ale nemá mít nic v puse. Svolil to pouze na noc, ale ona spí i přes den a vyžaduje dudání i přes den. Nechce být v kočárku a pláče bez dudu, ale manžel tvrdí, že jí udyndá kočárek. Jenže ona se v něm po chvílích budí a řve jak tur. Když dostane malíček, okamžité zklidnění.

Chápu, že to není dobré na zuby, ale v tuhle chvíli mám pocit, že to miminko má vrozenou potřebu sání a když mu to budu odpírat, bude deprivované. Je to tak nebo je to jen období, které za týden přejde? Dá se toho dudlíku zbavit třeba na konci 3. měsíce a nahradit nějakou měkkou hračkou? Chci to nejlepší pro dítě samozřejmě. :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101702
31.1.16 10:27

@Hermio Upřímně, jsi s ní doma ty nebo manžel? Pokud manžel, ať si to dělá po svém, pokud ty, tak bych si do toho nenechala kecat. Ono podstatně horší je, když se dítě naučí cucat si prst, protože ten mu už nikdy nesebereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
31.1.16 10:29

Ac jsem nazoru, ze i ve vychove jsou si muz a zena rovni, tak nekdy by ti muzi meli radeji mlcet. Pokud ma strach o zuby, zkuste dudlik curaprox, ale lepsi dudlik, nez palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
31.1.16 10:31

Ja vzala dudlik male asi ve 20. mesici, ze dne na den. Probehlo to v naprostem klidu a to na nem byla dost zavisla i pres den. Rekla jsem ji, ze jsme ho nechali jinemu miminku a ona uz je na nej velka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
31.1.16 10:31

Promiň, ale jak to píšeš, vypadáte jako praštěná rodina. Dítě netrap a dudlíka mu dej, manžela bych poslala hodně rychle do patřičných míst, co to je za cvoka? :roll:

Odnaučování dudlíku není žádná tragédie, až přijde čas, tak s tím prostě přestanete. My jsme to nehrotili, až přišel čas, tak jsme to malé vysvětlili, koupili hračku a ona to vzala a je v pohodě. Podle toho, co vím od několika logopedů (osobní konzultace), tak dudlík prý pomáhá správnému postavení jazyka.

A s laktační poradkyní opatrně, taky jsem to zkusila a podle mého většinou jen tahají z člověka peníze. Chce to cit, naslouchat instinktu a bude to dobré. Mám pocit, že dneska každý hledá rady na netu a u všech možných šarlatánských poradkyň, přitom zapomene naslouchat sobě a dítěti.

Ať se daří a miminko fakt netrapte a dudlíčka mu dejte! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
31.1.16 10:32

Někdo dudlík dává, někdo ne, každopádně ať si to každý udělá jak chce a to platí i u vás doma. Když jsi s ní doma ty, zařiď se podle svého, manžel ať si to dělá taky jak chce. Pokud jste doma oba on nesouhlasí s tím, jak to děláš, prostě bych mu malou předala a dělej jak myslíš. Jinak si zvykej na to, že rodiče se často dohadují právě kvůli rozdílným názorům ve výchově, dudlíkem to teprve začíná :lol:
Jinak starší byl do půl roka dudlíkový závislák, v roce je sám zahodil, mladší ho nechtěl vůbec a jak ráda bych mu ho občas dala, ale plival všechny na metr daleko :lol:

Příspěvek upraven 31.01.16 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408

Přesně, jak píše @j.a.n.i1 . Nedáte jí dudlíka, objeví palec a vycucá si na něm bolák. Nechápu, proč svolí na noc a na den ne - asi jde důslednost stranou, aby se vyspal, přes den se postaráš ty. Přijde mi to trochu pokrytecké a hlavně úplně zbytečné drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166

V něčem má muž pravdu, ale pokud je to pro spokojenost mimča, proč ne. Já dudlík dávala, dítě kojené se mi od 4 měsíce přestalo v noci budit, spalo, kdy potřebovalo. Před druhým rokem jsem jí ho vzala, sporadicky kvůli zubům(dnes je má normální, ne křivé)a bylo to takové 14denní peklo, než si zvykla. ŽIJE!!! takže to jde, budete se trápit vy její nepohodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
31.1.16 10:33

A jak tu padlo, cucani prstu je daleko horsi pro zuby, i co se odnaucovani tyce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.1.16 10:35

No, asi tak. Jsi s ní ty, nebo on?

Jindra měl dudlík od prvního dne doma z porodnice. Sama sestřička v porodnici mi říkala, ať mu dám doma dudlík, že se sáním z prsu nemá žádný problém a zjevně má potřebu sání velkou, tak proč se trápit.

Navíc, když jí dáváte dudlík na noc a ve dne ne - ona moc nevnímá rozdíl mezi dnem a nocí…

Jindra už bude mít tři roky. Zuby OK - má teda nějak zabarvenou sklovinu, ale zubař říkal, že to s dudlíkem nesouvisí. Od cca 8-9 měsíců měl dudlík jen na spaní. A nedávno jsme ho „ztratili“ - jeden večer trochu kňoural, pár dní se ještě zeptal, kde je. Nevím, připadalo mi to jako rozhodně menší stres, než nechat plakat měsíční miminko, které tomu vůbec nerozumí.

Malému se totiž udělala nějaká vyrážka kolem pusy a dudlík tomu nepřidával, tak jsme mu řekli, že se dudlík schoval, aby se pusinka uzdravila - chápal, neprotestoval.
Jako zkoušet mu ho vzít kolem roku a půl třeba, to by ječel jak siréna a rozhodně by si nic vysvětlovat nenechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
31.1.16 10:35

@j.a.n.i1 Jsem s ní doma já. To už jsem mu také řekla, a on mi řekl, že chápe, že tu jsem s ní celý den, ale…Takže v podstatě si furt vede svou a je na mě naštvaný, že nedokážu dodržet slovo - že jsme se dohodli, že dudlík nikdy. Jenže kdo měl tušit v těhotenství, že dítě ho bude vyžadovat? Jsou děti, které ho plivou a děti, které ho nepotřebujou. Ale naše ho evidentně potřebuje.

@Cuddy @j.a.n.i1 Její sestřenice taky neměla dudlík, cucala si prst a samo jí to přešlo kolem roka…Chtěli jsme to také tak, jenže každé dítě je jiné přeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
31.1.16 10:36

Obě moje děti měly dudlík, odebrání proběhlo cca okolo 2 let a bez sebemenších problémů, od 1.noci bez něj bez potíží spaly. Švagrové kluk byl bez dudlíku, zato s palcem. Před usnutím si ho cucal ještě v 7 letech, nechtěl kvůli tomu ani na školo v přírodě. Definitivně ho to přešlo až pomalu v 9 letech, ale ten palec má lehce zdeformovaný už asi navždycky.

Příspěvek upraven 31.01.16 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.1.16 10:36

Dejte ji ten dudlik :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.1.16 10:37

Moje dcerka na tom byla úplně stejně - dokonce se o dudlíku vyjádřila už sestřička v porodnici! Měla prostě obrovskou potřebu sání. Některé děti takové jsou. Dala bych normálně dudlík a vůbec bych si manželem nenechala do tohoto mluvit! Jsem za rovnost v partnerství, ale některé věci prostě by měla vyřešit matka, to ať se na mě nikdo nezlobí. Kdo je s miminkem většinu dne? Předpokládám, že ty. V roce jsem dceři dudlík normálně vzala (ona ho pak už i vyplivovala - sama od sebe) a ani si na něj nevzpomněla, žádné odnaučování vlastně ani neproběhlo.

Jinak doporučuju nakoupit ortodontický dudlík. Jo a… dcera i když dudlala, dodnes (5 let) nemá žádný kaz a zuby má rostlé rovně.

Příspěvek upraven 31.01.16 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
31.1.16 10:37

@Hermio Taky mám měsíční mimi a má úplně stejnou potřebu, ale my jí normálně dudlíka dáme, když ho nedáme, strčí si do pusinky palec - a to ji odnaučit by asi bylo složitější. Souhlasím s příspěvkem výše, manžel zřejmě přijde jen večer z práce, to svolil dudlík, ale ty si taky potřebuješ odpočinout, ne čekat, až ti dítě usne vyčerpáním a za chviličku se znovu vzbudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí