Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Fuj, mně se udělalo úplně blbě při představě, že mi někdo nadá do sviní a já si s ním pak jdu užít skvělý postelový radovánky
Bych na něj nemohla sáhnout ani tyčí od vápna. Jinak co na to říct no, nevracej se ![]()
Nechápu. Nechápu proč když ženské chtějí „prostě jenom normální rodinu“, tak zůstávají s někým takovým. Sorry, ale s člověkem, který ti nadává do sviní a špín nikdy nebudeš mít normální rodinu, i kdyby ses na hlavu stavěla. Furt nějak baby zapomínají na to, že aby rodina fungovala, tak musí fungovat oba partneři. Prý sex. Nedivím se, že ženským často nadávají do ku*ev, když jsou schopné kvůli prcu tolerovat takovýto věci. A ještě v tom nechat vyrůstat dítě. Ono si potom odnese to, že normální rodina je, když táta nadává mámě do sviní. To prostě chceš. Radši celej život sama než se zahazovat s primitivem, který je schopný před dítětem opakovaně druhého rodiče ponižovat.
Jako kámen úrazu vidím to, že jsi nikdy nikoho jiného nepoznala a tudíž bereš jeho chování tak trochu jako normu, neumíš si nic jiného představit. Věř, že existují muži (a je jich většina), kteří se chovají ke svým partnerkám lépe a s úctou.
Kromě sexu stojí v každém ohledu tvůj chlap za hov.no. Nadává ti, ponižuje tě, rodinu neuživí, řekl ti, že je s tebou kvůli tvému výdělku a dědictví, dítěte si nevšímá, nepomůže…
Nebyla bych s ním. Vztah a rodinu přeci nemůže táhnout jen a pouze sex, když ve všech ostatních oblastech partnerství naprosto selhává.
Normální je nikoli to, co máš doma, ale to, že si to spolu lidé užívají v posteli a ještě se k sobě chovají hezky…Já si ani u sebe nedokážu představit, jak bych se mohla mazlit a třeba jen líbat s někým, kdo mi nazval sviní… ![]()
Maffof: Odejdi a už se nevracej. Ty ho miluješ, říkáš? Podle toho jak se k tobě chová, on tebe nemiluje určitě/a může to říkat desetkrát denně. Protože k lásce neoddělitelně patří úcta. A milovat znamená chtít dobro toho druhého.
@pohledmuze píše:
Ale presne o tom to pro spoustu zen je.Kdyz funguje sex a chlapek to holce poradne udela, tak se plno veci prehlidne. Ale kdyz je chlapek v sexu nouma, tak nepomuze nic, ani kdyz bude jinak vzorny super manzel.
Myslíš si, že pro společný život je lepší vztah založený na sexu a nebo na vzájemném porozumění a respektu?
@maffof Nechápu proč ho prosíš aby ti nenadával před cerou místo abys mu dala najevo že takhle teda ne
On se k tobě chová jak se chová protože mu to dovolíš. Žijete tak jak chce on. Přiznává, že je zlatokop a vzal si mě, abych ho zajistila (ještě si totiž myslel, že od rodičů dostanu byt, což se nestalo
To je jako co? Jediné co vám klape je sex, hmmm určitě bych skočila do postele s někým pro koho jsem jen hadr na podlahu a jeho vlasní dítě ho natolik obtěžuje že není schopen vydržet tři nebo 4 roky než půjdeš zpět do práce a chce ho vrazit do jeslí nebo chůvě protože si nemůže nic koupit a udělat si radost ![]()
Vysvětlí mi někdo jednu věc
jste spolu 14 let, proč se to rozpadá teď po narození dítěte? To je u tolika diskuzi tady… copak není vztah schopný z stát to, že se prostě na pár let rodina uskromni po finanční stránce. To je tak smutný
Já jsem od svého odešla, dětem bylo 2,5 roku. Lepší rozhodnutí jsem nemohla udělat. U nás nefungovalo vůbec nic
.
@pohledmuze píše:
Ale presne o tom to pro spoustu zen je.Kdyz funguje sex a chlapek to holce poradne udela, tak se plno veci prehlidne. Ale kdyz je chlapek v sexu nouma, tak nepomuze nic, ani kdyz bude jinak vzorny super manzel.
@divine woman píše:
@maffof Holka vem nohy na ramena. Nikoho jiného jsi předpokládám od patnácti nepoznala a takto opravdu nefunguje spokojené manželství. Máš kam jít, peníze ti nechybí tak se na toho vola vyprdni. To je to nejlepší, co můžeš pro dceru udělat.
Ale co když sice najde někoho hodnýho a spolehlivýho, ale kterej jí to pořádně už neudělá? ![]()
Zkus se zamyslet nad tím, jestli bys ve vztahu chtěla zůstat, i kdyby se vůbec, ale vůbec nic nezměnilo, ba naopak by to mohlo být horší. Když je krize, ženské většinou pořád doufají ve změnu, ale zkus si představit, že žádná nepřijde a budeš to takhle mít doma pořád. Dokážeš v takovém vztahu fungovat? A chceš v něm vychovávat dceru? „Rozbití“ rodiny není selháním, naopak, pokud to nefunguje, je to možná to nejlepší, co se pro děti dá dělat, protože tohle všechno vnímají a mohou si podobný model s sebou nést do budoucna. Nechci Tě k ničemu navádět, ale pokud je pro Tebe představa, že pokud to takhle bude napořád, nesnesitelná, podnikla bych nějaké kroky k řešení. Možná pomůže nějaká dlouhodobější odluka, možná je řešením rozvod a ukončení vztahu. Ale pokud ho popisuješ jako zlatokopa, který si Tě bral pro peníze, tak mi důstojnější přijde být sama s dítětem, než ztrácet hezké roky života s takovým chlapem…
@pohledmuze píše:
Nechapes, ze to vubec neni o tom co si ja myslim, ale o tom, jak to spousta zen ma?
Já jsem se tě jen ptala na tvůj názor. Nic jiného v tom nehledej. ![]()
@maffof píše: … Před mateřskou jsem dost nadprůměrně vydělávala, ovšem na úkor času, pracovní doba byla od nevidím do nevidím, a to nepřeháním. Přiznává, že je zlatokop a vzal si mě, abych ho zajistila (ještě si totiž myslel, že od rodičů dostanu byt, což se nestalo, nakonec jsme kupovali ten současný napůl). Byli jsme i domluveni, že se na RD vystřídáme, ale manželovi se nelíbí, že bych se vracela pouze na 3/5 úvazek (opět by to bylo z ruky do huby), chce, abych šla na plný. Při poslední hádce mi řekl, že pokud ho donutím na RD jít, utvoří si s dcerou vztah, a budu-li ho chtít poté opustit, už mi ji nedá. Odešla jsem i s dcerou k matce, jsou to 4 dny. …
Přiznám se, že toto by asi pro mě byl i důvod k rozchodu. Pokud chlap se mnou chce být jen kvůli penězům a navíc ty kvůli dítku nemohu zajistit, tak bych odešla i za cenu, že půjdu na plný úvazek do práce, pokud by mi 3/5 úvazek nezajistil finance na samostatné živobytí s dcerou.
Je vidět, že chlap je nespokojený sám se sebou, nenaplnila se jeho představa se kterou šel do vztahu, tak kope kde se dá. U rodičů bych zvážila co chci, jak to chci a jaké jsou moje finanční možnosti nyní a do budoucna a dle toho bych se zařídila.
Měla by ses polepšit a doma šlápnout do pedálů..snažit se chlapa pochopit určitě s ním jenom cloumají hormony a je chudák doma nešťastný…nech ho odpočnout a zatím mu něco dobrého uvař…v tomto smyslu radí dámy ve vedlejší diskuzi tomu pánovi, který se ptá, kde dělá chybu…tak si to přečti a zařiď se dle toho…
Ze zacatku prispevku, jak jsi popisovala vas rozdilny vztah k uklidu a vareni, jsem ti chtela psat, ze to mame doma uplne stejne, vcetne delky vztahu. I ja jsem z toho spatna. Jenze jak jsi pokracovala, uplne mi padla celist! To prece sama vidis, ze tohle ma do idealu na mile daleko. Zjevne mas velmi nizke sebevedomi, ale neni duvod! Ty jsi ta, kolem ktere by mel skakat v pripade, ze si te bral protoze jsi schopna vic vydelat, lepe se postarat o dceru a hlavne! mas kam jit a jeho vubec nepotrebujes! Zustan u mamky, alespon do te doby, nez si budes jista, zda jsi schopna v tomto zit a vychovavat deti po dalsi desitky let.Za me uz bys tam mela zustat naporad. Jakmile vyresite skolku a praci, budes schopna se osamostatnit a zacit znovu.
Anonym prosim zachovat-citlive osobni informace.