Marmeláda rybíz + švestky?

2515
19.7.18 22:43

Marmeláda rybíz + švestky?

Zdravím a prosím o radu - chystám se o víkendu vyrobit nějaké domácí marmelády. Kromě rybízu máme aktuálně celkem nadúrodu švestek, tak mě napadlo zkusit to smíchat dohromady. Myslíte, že je to dobrý nápad? Nebude to chuťově divné? :mrgreen: Nejsem žádný kuchařský mág, tak se raději zeptám, než bych zkazila spoustu ovoce. Díky! :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
562
19.7.18 23:37

Za mě nee. Udělala bych každé zvlášť. Švestková marmeláda je výborná. Dělala jsem se slupkami i bez. Můžeš pak udělat i nějaká povidla. Jednoduchých receptů je na netu spoustu. Pokud bys chtěla přeci jen konbinovat udělala bych spíše švestkovou marmeládu s trochou rybízu a do toho třeba trochu skořice rumove aroma bo trošičku rumu a kousek jablka to bude výborný. Ale obráceně ne. Tak ať se ti to povede. :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3091
20.7.18 06:36

Taky bych nemichala. Z rybizu s angrestem jsem udelala marmeladu na linecke, povidla me cekaji pristi tyden. Pujcila jsem si susicku a svestky susim, strasna lahudka!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13241
20.7.18 07:31

@Ronnie Zkus si dát do pusy zároveň švestku a rybíz jak to bude chutnat :nevim: :think:
Ale také bych nemíchala, z rybízové marmelády můžeš pak dělat náplň do lineckého na Vánoce a švestky pak do perníku, nebo povidla a sušené velká mňamka ;)

@kacakaca můžeš pak vložit svůj recept na povidla sem ? Takový tu ještě chybí :?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3091
20.7.18 08:25

Je, sorry, ja myslela svestkova povidla a bude to prvni pokus. Do lonska se u nas totiz svestky palily.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13241
20.7.18 12:50

@kacakaca jo vzdyt jo, na svestkova povidla tu neni recept a učitě za něj budeme radi ;)

Příspěvek upraven 07.08.20 v 06:21

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6.8.20 23:02

Vážení, právě teď jsem dokončil švestkovou marmeládu (respektivě omáčku, jelikož ji nezahušťuji, protože ji kromě do kašiček dávám po další úpravě jako i omáčku k masu). No a k druhé půlce jsem přidal černý rybíz. Musím říci, že je to senzační kombinace, která mě měla napadnout už dříve. No a poučení pro další lidi co to budou číst, prosím hlavně se neřiďte radami lidí, co vám budou něco zaručeně rozmlouvat, aniž by to sami někdy dříve zkusili (viz výše), zkuste sami experimentovat, třeba jenom v malém množství.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama