Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@kajda123 při uánětu se může stát, že mlékovod v prsu praskne přeplněním, během pár hodin se ti tam určitě hnis neudělá. Barva mléka se může změnit už tím, že mléko se tam městná, zhoustne, pokud praskne mlékovod, tak se může zabarvit tou krví… Osobně musím říct, že přikládat, přikládat, přikládat, aby dítě vytáhlo obsah prsa, po kojení plácnout to chlazení, kdyžneni tvaroh, tak aspoň třeba mokrou plínu z lednice. Před kojením nahřát, pokud máš třeba peckový polštářek doma, tak můžeš tím, nemusíš lézt do sprchy.
@Gladys :jojo sla jsem to odstrikat do sprchy a nahrat. aprckovi je uz 8mesicu vydrzi mi do rana do 5bez jidla a nez sel spinkat, kojila jsem z toho zdraveho, protoze u toho bolaveho brecel a nechtel ho. Prislo to z niceho nic cca pred5hodinamq. Nevim co s tim prsem mám prave delat:(
Já bych mazala na pohotovost, mě začalo pobolívat prsou asi ve dvě v noci přikojení, ráno v osm už jsem měla čtyřicítky horečky
@kajda123 píše:
@Gladys :jojo sla jsem to odstrikat do sprchy a nahrat. aprckovi je uz 8mesicu vydrzi mi do rana do 5bez jidla a nez sel spinkat, kojila jsem z toho zdraveho, protoze u toho bolaveho brecel a nechtel ho. Prislo to z niceho nic cca pred5hodinamq. Nevim co s tim prsem mám prave delat:(
A jinak při zánětu, co jsem měla atb, tak zabrali až za dva dny… A taky to tehdy na mě skočilo velice rychle, v 11 večer ještě pohoda, šla jsem spát a vzbudila jsem se ve 3 ráno s horečkou, zimnicí, bolavou kozou… ![]()
Buj koj nebo odstrikavej, musi to ven. Kojeni bych preferovala, dite to vytahne nejlip, nic mu to neudela, spis bych sazela na husty mliko nez hnis, to bych cekala, ze budes mit horecku a neni to tak rychle.
Pro ty ATB bych si ale mozna zasla, ja byla taky hrdinka a nikdy v zivote mi nebylo hur, mela jsem 40,5 horecky dva dny, nez ATB zabraly, skucela jsem jak pes a mela jsem halucinace. Ja odstrikavala skutecne hnis, resp. manzel, ja si nedokazala tak ublizit a to mam prah bolesti dost vysoko. Nakonec jsem kojeni zachranila, ale bylo to o fous. Kam se hrabe porod, resp. oba moje porody.
@Gladys :dobre, tak to mozna hnis není, ale je to hustci zluto hnedy neco(asi mliko).Alevco s tim, kdyz mi bude az do rana spat, nebuduvho kvuli tomu budit a stejne mi to prso nechtel, asi mu to mliko nechutnalo. Nevim co mám prave udelqt pres noc, nez se dostanu k doktorovi:(
@kajda123 píše:
@Gladys :dobre, tak to mozna hnis není, ale je to hustci zluto hnedy neco(asi mliko).Alevco s tim, kdyz mi bude az do rana spat, nebuduvho kvuli tomu budit a stejne mi to prso nechtel, asi mu to mliko nechutnalo. Nevim co mám prave udelqt pres noc, nez se dostanu k doktorovi:(
Tak odstrikej, kdyz ho nechces budit. Ale nechat to tam nemuzes, rozjede se ti to do rana a bude o dost hur.
A jinak bych zkusila dítě alespoň jednou v noci probrat, jen lehce, v polospánku nedělají s kojem takové cavyky, jestli by si nedal říct. A nebo teda pokud máš možnost, tak sjet na pohotovost, kde je porodnice, tam jsou odsávačky, elektrické, ale mě teda odsávačka ani z natřískanýho prsa moc neodsála ![]()
@mroe :No vzala jsem si Paralem u budu muset vydrzet dovrana, pohotovost je daleko a kam s prckem tedka v noci, budit Ho nechci prdolu.Budu teda do rana odstrikavat.Cca povkolika hodinach?
@Gladys
obra, zkusim i to kojeni v noci, za pokus to stoji. A ta krev taky nevadi?
Asi takto, dvě ze tří dětí si lokli už v porodnici, upíři mrňaví, když jsem měla rozžvejkaný bradavky a přežili ![]()
Jinak můžeš i brufen, bude ti po něm líp
No často, hodně, musí to ven, a leduj, a zajisti ještě hlídání, aby byl někdo na telefonu, v noci klidně už můžeš mít přes čtyřicet horečku a halucinace a nemusíš být schopná vstát z postele, mě táhl manžel i do auta k doktorovi, sama bych nedošla, natož vstát k dítěti.