Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak abychom ji zas nevyděsili k smrti, já jsem si druhý den zvládla dojet na pohotovost se všema třema s kočárem ![]()
Sice jsem se jim tam šestinedělně rozbulela, když jsem měla přijít na řadu a doktor zavřel dveře a odešel, ale přežila jsem a zvládla jsem to i s dětma za zadkem ![]()
@Gladys : to je fakt, I kdyz byl na cisare
Diky za rady q tipy, snad tovdo rana preziju v pohode
Nevydesili jste me.Jsem kus zensky a jen tak neco me nerozhazi;) chtela jsemvhlavne rady a tipy nez se dostanu k doktorovi.Diky vrele moc ženský
Jdu tovskusit zalomit:) dobrou
@kajda123
skutečně bych ale vyměnila paralen za brufen, když už něco stejně bereš, brufen je proti zánětu účinný. Jinak s ostatním souhlas..vše zde napsané bylo i u mne důležité - celou dobu chaldit, tvaroh je skvělý a až před kojením nahřát, aby se spustilo mlíko, odsávat přes bolest. Někdy se to dá zvládnout i bez doktora, mi se to povedlo, i když halucinace a mluvení z cesty mne postihlo, chlapovi to nepřišlo vtipný
Dej vědět.
Ahoj holky, už 5 měsíců nekojím a dostala jsem zánět do prsa, šílené horečky.
Byla jsem na pohotovosti, dostala ATB, višňák a domů.
Celou noc jsem problila jak amyna.
Na druhý den zase na pohotovost pro jiná ATB.
Hhorečky nemám, cítím se dobře, jen to prso je stále bolavé na dotyk a ta pořád je takové tvrdé, ale né jak šutr, je to lepší. Jsem si myslela že než doberu ATB tak to bude pryč.
V noci beru poslední tabletu…
To trvá než to zmizí ta zatvrdlina, nebo s tím mám zase frčet k lékaři?
@Nina Filipi píše:
Ahoj holky, už 5 měsíců nekojím a dostala jsem zánět do prsa, šílené horečky.
Byla jsem na pohotovosti, dostala ATB, višňák a domů.
Celou noc jsem problila jak amyna.Na druhý den zase na pohotovost pro jiná ATB.
Hhorečky nemám, cítím se dobře, jen to prso je stále bolavé na dotyk a ta pořád je takové tvrdé, ale né jak šutr, je to lepší. Jsem si myslela že než doberu ATB tak to bude pryč.
To trvá než to zmizí ta zatvrdlina, nebo s tím mám zase frčet k lékaři?
V noci beru poslední tabletu…
Jestli to neustoupilo po dobrani ATB( na jak dlouho jsi je mela?) tak znovu k lekari, mel by te poslat na UZ.
Ahojh holky,
mam dotaz.Mam podozrenie na mastitidu, samozrejme zajtra skocim k doktorovi, ale otazne je, ci tam niekto bude. ![]()
Kojim 4,5 mes.Lave prso ma dnes odpo zacalo bolet a zatvrdlo, po kojeni je stav rovnaky a maly sa u prsa vztekal.
Mam ho tvrde len v jednej polke.
Teplotu ani zimnicu nemam, prso neni ani cervene, ani teple na dotyk.
Otazka znie, co robit?
Maly spi od 20.00-6.00,ale toto je uz od jeho 2 mes.(teraz ma 4,5 mes).
Skusala som odstrikat, ale nic neslo, len nejaka kapicka, predtym som dala teplu sprchu.
Docela sa bojim co bude v noci. ![]()
Diky
P. S.Rychla odpoved nemusi byt, len som nechcela zakladat novu diskusiu. ![]()
Ahoj. Dej si horkou vanu a zkus to pořádně nahřát a pak promačkat. A jestli máš odsávačku, můžeš zkusit i tu.
@lendiiisek
mackat je jedno ako? alebo su na to nejake chmaty?
odsavacku mam, ale nic nejde… ![]()
@miisenka Nahřát (dávala jsem nahřátý polštářek z mikrovlnky), promasírovat, odsát odsavačkou. Při odsávání/kojení tu zatvrdlinu ještě klidně rozmasírovávat.
@Svistice
uz sa tesim..a pomoze to, alebo ma ATB a nvsteva doktora neminie?
preco to tak neskoro nastupilo?
Jo odsávačkou to jde mnohem líp než rukou. Já s ní odsaju rozhodně víc. Mně ještě u toho odsávání pomáhá vypít horkej čaj. To se to mlíčko okamžitě spustí a je za pár minut hotovo ![]()
@Peťule1013
no caj nepomohol..skusila som uz vsetko mozne aj nemozne a pride mi, ze ta boule je vacsia.. ![]()
@miisenka píše:
@lendiiisek
mackat je jedno ako? alebo su na to nejake chmaty?
odsavacku mam, ale nic nejde…
Jak dlouho si odsávala? Já se tudle v noci probudila, prsa jak melouny, že jsem tu odsávačku musela vytáhnout, že si ulevím. Myslela jsem, že z toho prsa, které mě bolelo víc to poteče samo. A ono prdlajs. Musela jsem asi 10 minut odsávat na prázdno a ještě nahřát, než se ráčilo spustit. Ale ta úleva pak byla úžasná.