Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@miisenka Ucpaný mlékovod. To mi přijde lepší, než ta mastitida. Zkus to trochu zmáčknout, třeba se to uvolní (pak by Ti mělo i lépe mléko odtéct z té zatvrdliny). Hlavně něžně, ať si nezrušíš bradavku. ![]()
@miisenka jestli máš na bradavce bílou tečku tak se musí propíchnout je to ucpaný mlékovod a co nejvíc proso vyprázdnit, koj koj a odsávej co to jde, pokud Ti do zítra prso zrudne budeš muset brát antibiotika.. já tohle měla asi 3×..
Ještě teda je možný, že jak se Ti ten stroupek uvolní, tak vyteče trochu hnisu, tak je lepší nejdřív odstříkat nebo odsát a pak až nakojit, líp se tak vyprázdní prso. jo a je to fakt potřeba propíchnout, namoč jehlu nebo špendlík do desinfekce a naruš povrch toho stroupku, je to zatvrdlý mlíko.
@Svistice
Tak ted mam pojavicu na prsu, vzteka sa u toho jak dabel..tak uvidime co bude..a to mam bradavku mackat?
Ja uz som hotova z toho mackania..po odsavacke som mala vytahanu bradavku.. ![]()
@miisenka píše:
@Peťule1013
no caj nepomohol..skusila som uz vsetko mozne aj nemozne a pride mi, ze ta boule je vacsia..
A propíchla jsi tu tečku nebo vymáčkla? jinak se z toho to mlíko nedostane
@Lizzi píše:
@miisenka jestli máš na bradavce bílou tečku tak se musí propíchnout je to ucpaný mlékovod a co nejvíc proso vyprázdnit, koj koj a odsávej co to jde, pokud Ti do zítra prso zrudne budeš muset brát antibiotika.. já tohle měla asi 3×..
Propichnout???
Jak??
Ale ta tecka tam uz neni, asi som ju odtrhla tym odsavanim alebo v sprche..
@Lizzi píše:
Ještě teda je možný, že jak se Ti ten stroupek uvolní, tak vyteče trochu hnisu, tak je lepší nejdřív odstříkat nebo odsát a pak až nakojit, líp se tak vyprázdní prso. jo a je to fakt potřeba propíchnout, namoč jehlu nebo špendlík do desinfekce a naruš povrch toho stroupku, je to zatvrdlý mlíko.
ty voe..hustarna..iz nech je rano, valim k doktorovi..:-)
Tak to je dobře. ta tečka totiž mohla být to zatvrdlé mlíko na konci mlékovodu, stroupek, přes který nemůže téct mlíko a tím se ucpává žláza. tak hodně koj a odsávej. uvidíš, jestli se Ti uleví. jinak mě osobně hodně pomáhaly tvarohový zábaly, alkoholový teda nedoporučuju..
@miisenka píše:
k doktorovi rozhodně běž, s tím není radno si zahrávat
@Lizzi píše:
Taky jsem s tim jeden cas bojovala-zatvrdlina pres pul prsa-ucpanej mlekovod, porad jeden a ten samej:-) Mackala jsem prso se slzama v ocich klidne hodinu, dve nez to povolilo…Predtim jsem na to dala teply zabal a honem masirovat a mackat. Bolelo to jako s*ina, ale nakonec to vzdycky povolilo a pak jsem to odsala odsavackou..Doporucuje se taky pomoc partnera-aby to odsal, ale malokterej je ochotnej:-)
Holky takze mam po kojeni a po vane..tak horku vodu som mala, ze by sa v tom parky uvarili..ale po polhodine macania a mackania odsate 25ml.. ![]()
Nieco odsal maly, ale zatvrdlina tam je stale..
Zeli doma nemam.. ![]()
Na to pichat si do prsa jehlu(mam i sterilnu) nemam odvahu..
Partner skusal odsat, ale nevie jak na to. ![]()
Este dotaz k mackaniu, ak to je ten mlekovod, mam mackat len bradavku, alebo cele prso?
Uz ju mam jak africka domorodkyna.. ![]()
@miisenka normálně odstříkávat a masírovat to zatvrdlé místo. a píchat jen v případě bílého stroupku na bradavce. zítra k doktorovi. zábal z tvarohu a teď na kutě ![]()
Cely prso-mackat, zkusit odsat, mackat, odsat..a tak dokola…Povoli to, uvidis!!