Mastitida - mám jet na gyndu nebo k praktickému lékaři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
20.12.13 06:39

Holky, dakujem za rady.
Noc bola dobra, o polnoci sim odsavala asi pol hodku a nic nevykaplo.
O 5 ma zbudil kamen namiesto prsa, tak som isla idsavat a vymackala som 250ml, prso polotvrde s teraz po kojeni je krasne makke bez zatvrdliny. :dance:
Takze razim k doktorovi, nech na to jukne, i ked asi nema na co uz.
Dufam, ze sa to nevrati.:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
20.12.13 07:47

Super!!!Tak at se Ti to nevrati!!!Mne se to vracelo mesic, ale uz jsem vedela, jak na to…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
20.12.13 09:13

No fajn, tak snad se to nebude opakovat. Já to za 6 měsíců zažila 6 krát, vždy s antibiotiky na 14 dní. Pak 14 dní klid a vše znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.12.13 10:54

Tak uz mam doktora za sebou..pocinajici mastitida, retence MM z duvodu ucpani mlekovodu..zatial bez ATB..tak este raz dalujem vsetkym za prispevky.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.12.13 19:13

@miisenka hlavně aby to bylo ok, co na to budeš používat? asi kojit a odsávat do zblbnutí, co?

• Citovat
  • Upravit
330
20.12.13 19:43

Bude muset…Mne se to po mesici najednou prestalo delat a od ty doby mam klid…Ja to teda mela nastesti bez antibiotik, ale tak zmasirovany a omackany prsa jsem v zivote nemela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
20.12.13 19:45
@miisenka píše:
Tak uz mam doktora za sebou..pocinajici mastitida, retence MM z duvodu ucpani mlekovodu..zatial bez ATB..tak este raz dalujem vsetkym za prispevky.. :hug:

A poradil aspoň nějaký fígl na to odstříkávání, když to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.13 19:51

Mne vždycky pomohlo najít který konkrétní mlekovod je ucpany- při odstrikavani se na něm dělá taková malinka bila čepička a tu je třeba dostat pryč a jak se to povede, tak mlicko pak z toho kanálků teče samo, jak tam bylo nacpane. A je po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.12.13 20:52
@Lizzi píše:
@miisenka hlavně aby to bylo ok, co na to budeš používat? asi kojit a odsávat do zblbnutí, co?

no ja mam to prso od rana volne..takze iba kojim..pre istotu v noci odsajem, nech sa nenaplnuje a uvidim co zitra..je trosku bolestive na omak, ale ja vcera mackala jak diva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.12.13 20:53

@Peťule1013
Neporadil nic nove, vsetko tu uz holky psali..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
20.12.13 20:55
@Bačavelmistarý píše:
Mne vždycky pomohlo najít který konkrétní mlekovod je ucpany- při odstrikavani se na něm dělá taková malinka bila čepička a tu je třeba dostat pryč a jak se to povede, tak mlicko pak z toho kanálků teče samo, jak tam bylo nacpane. A je po problemu.

jj kamarádka mi poradila píchnout to jehlou a pak to šlo od malý vypít i odsát ale bolet to byla jako svina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.12.13 21:12
@koralina11 píše:
jj kamarádka mi poradila píchnout to jehlou a pak to šlo od malý vypít i odsát ale bolet to byla jako svina

ty voe to by som nedala..aaaauuu..jak hlboko di tam tu jehlu vrazila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
20.12.13 22:08
@miisenka píše:
ty voe to by som nedala..aaaauuu..jak hlboko di tam tu jehlu vrazila?

to nebolí je to tečka na bradavce a jakoby to jen podebereš jako pupínek a ono se to uvolní, jsme pak zmáčkla prso ze strany kde mě bolelo a hned to vystříklo :mrgreen:,ještě pak kojení boleo asi 2 dny ale o 50% mín než předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.12.13 22:17

@koralina11
Jo takhle..ja myslela ze to tou ihlou prerazit musim..tecku som odlupla ale nevim zi sa to zlepsilo..uvidim rano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.7.14 21:19

Zdravím vás všechny, většinou si vše hledám na googlu a už jsem toho dost nacetla, ale rada bych názor nebo řadu na můj konkrétní případ. Od včerejška me bolelo prave prso…kojim 9 měsíčního a dohromady tandem už 27 mesicu. Dnes nemuzu ani sáhnout, kojení bolí, že jsem musela zakousnout polštář… V levém prsu se mi to stalo dvakrát, hrca a bolest. Jenže vždy jsem našla bílý, ucpany mlekovod a propichla, fontanka byla na světě a ulevila mi. Teď v tom druhém jsem velikou kouli/ bouli nahmatala v samém jádru prsa, až na svalů, bolí me i hýbat rukou. Nemám nikde ucpany bílý mlekovod, už teď mám 38,5 a trebe semnou zima. Jistě, že zítra poctim návštěvou svého gynekologa… Ale do té doby… Jak to mlíko dostat ven, masírují jak blbá, nahrivam. Tvaroh padl, a nic… Děkuji za napady:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová