Mastitida - mám jet na gyndu nebo k praktickému lékaři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2638
13.7.14 21:25

@MarieOVMUC prave prozivam to same. Prso co nejvic odstrikat a vymackat tu bouli. Tece z toho pekny hnus, ale pomaha to. Horecky sice jeste mam, ale prso uz je mekke a neboli. Jinak me dr v porodnici rekli ze muzu 3× denne ibalgin. Tak zobu. Je to silena procedura to odsavani ale v prsu toho nesmi moc zustat at se to pekne zhoji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
13.7.14 21:27

@MarieOVMUC Zkus jít do sprchy a pustit teplou vodu a fakt zatnout svaly a promasírovat. Třeba se to uvolní. To zkousila ségra a ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33119
13.7.14 21:28

@MarieOVMUC Z babských rad ještě lihový/slivovicový zábal nebo zelný list. Dávat dětem pít co nejčastěji (brada dítěte k zatvrdlině), pokud máš, tak zkus odsávačku (ale zázrak bych nečekala). Teplotu srážej paralenem/ibalginem a zábaly.
Bacha na spaní na břiše, myslím, že jak jsem si přlehla prsa, tak to podporovalo vznik zatvrdlin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
13.7.14 21:29

Fakt jedine poradne odsat.nic jinyho nepomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.7.14 21:30

@Migda jsem tam seděla asi hodinu.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
13.7.14 21:30

Ten zabal se nedoporucuje..muze ti vylitnout teplota..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
13.7.14 21:31

Měla jsem zánět třikrát a nic jiného než vyprázdnit prso nepomůže, dítě, odsávačka, nebo pomůže partner, pokud se mu to neštítí, ale mléko musí ven. Jinak s tou horečkou bych já osobně jela na pohotovost, jestli máš zimnici tak je to zánět jako hrom :(

• Citovat
  • Upravit
7376
13.7.14 21:32

@Svistice slivovici máme, už je tak dva roky v zadu ve skříni, tak snad bude mít konečné využití, jestli z toho smradu nepadnu :-D a ditka si obrátím, snad to bude lepší, maly teď ma ještě k tomu hryzave období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
13.7.14 21:32

@MarieOVMUC Tak potom nasadit odsávačku a odsávat, masírovat, odsávat,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
13.7.14 21:34

Fakt tu slivovici neriskuj.
ja mela zanet hroznej. zimnice, horecka, nemohla jsem ani zvednout ruku a fakt pomuze jen vyprazdnit prso jinak nic jinyho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998

Nahřívat před kojením nebo těsně po kojení kvůli vyprázdnění prsa, jinak chladit - tvarohový zábal, zelný list. Neboj se ani těch léků, abys pak stejně neskončila s antibiotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376

@Lizzi já bych jedině musela jet sama, děti už spinkaji. A s teplotou se mi moc řídit nece. Ráno půjdu ke svému dr. Ibalgin už jsem si vzala, tak už to snad zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.7.14 21:36

Děkuji holky, jdu odstrikavat, dcera i syn jsou jak zoci.. odsavacku nemám, nikdy jsem ji nepotřebovala… Bohužel, bohudík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.7.14 21:37

Do zítra se zvencneš, jeď na pohotovost. Já během 5hodin horečky přes 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.7.14 21:41

@MarieOVMUC Doktor udělá jediné - napíše atb, která jsou ve velké spoustě případů zbytečná. Horečku se zimnicí jsem měla taky a po zlikvidování boule to odeznělo, a opravdu rychle (opravdu během deseti minut jsem se cítila podstatně lépe, do večera jsem pak byla celkem ok). Opravdu základ je to dostat ven. Samotné mi to taky nešlo, nebyla jsem schopná to bolestivé místo pořádně zmáčknout. Já si musela zavolat laktační poradkyni, procedura snad bolestivější než porod, ale opravdu to pomohlo. Zkus, ať to zkusí při kojení masírovat manžel a ať pořádně přitlačí. Nebo ta LP. Lepší než Paralen je Ibalgin, působí protizánětlivě a uvolňuje svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová