Máte osvědčený recept na lívanečky?

9868
11.5.07 14:13

Máte osvědčený recept na lívanečky?

Ahoj,

slíbila jsem manželovi k zítřejšímu obědu lívanečky, ale protože se u nás doma sladká jídla téměř nedělala, nemám žádný takový ten osvědčený domácí recept - a tak hledám pomoc a kde jinde než tady :)

Šup sem s recepty a taky s tím, co na hotové lívanečky - my je doma fakt nedělali.

Předem díky!
L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

5483
11.5.07 14:21

Ahoj Lesi, nevím, jestli je to nějaký speciální recept, ale já to dělám úplně stejně jako na palačinky, akorát tam dám droždí a nechám to vykynout: mléko, vejce, hladká mouka, špetka soli, droždí a trocha cukru…lívanečky miluju pomazat rozpuštěným klasickým máslem a obalit ve skořicovém cukru…no tos mi dala…teď mám na ně chuť a držím dietku..ale lívanečky jsou dietní, ne? :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.5.07 14:25

A těsto děláš zhruba stejně husté? Nebo nejprve kvásek? a z něho pak těsto?

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2569
11.5.07 14:43

Ahoj Lesino, těsto dělám takhle:
2 vejce, špetka soli, 30 g cukru moučka, 500 ml mléka, 15 g droždí, 300 g hladké mouky, 100 g másla - na vymazání lívanečníku - ale i na oleji jsou dobré. udělat z droždí, cukru, trochu mouky a mléka kvásek, pak posolit a pomalu přimíchávat ostatní pří:,–(y a pak nechat vykynout.

Na pomazání u nás doma vede jednoznačně borůvková marmeláda, posypat strouhaným tvarohem a nejlepší je ještě nahoru dát trochu šlehačky - je to sice kalorická bomba, ale výborná!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5483
11.5.07 14:46

všechny tyhle ingredience dám dohromady…kolik čeho…to neřeknu, já to dycky odhadnu…a hustý to dělám stejně jako na palačinky, možná maličko hustější a čekám až to nakyne…teda ono to jako nenakyne jako normální těsto, jen se v tom začnou dělat bublinky jak v minerálce…„kynout“ to nechávám chvíli, tak 15 minut, protože když začnu dělat lívance, tak už mám na ně takovou chuť, že bych snědla i to syrový těsto :D a nejlepší je ještě si koupit kus špeku, napíchnout ho na vidličku a tím vždycky objet tu pánvičku a na tom to smažit…lívanečník nemám a beztak tam jsou ty lívanečky strašně malý, takže já dělám lívanec přes celou pánvičku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3787
11.5.07 14:52

TAk vám jdu poděkovat :evil: naslinila jsem si do klávesnice, vedle vříská neposlušné dítě a já mám na ty lívanečky takovou chuť :! Dietu tedy nedržím, ale dělat se mi nechtějí :oops: Už vidím, jak nevydržím, vyrobím je navečer a oba s drahou polovicí nechutně přežerem na noc :! Věnujte mi tichou vzpomínku…

Super jsou lívanečky smažené na plotýnce, maštěné máslem a obalené ve skořici a cukru, jak tu píšete. Ovšem i ty borůvky se šlehačkou… uááá

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11525
11.5.07 14:53

Našla jsem v kuchařce tyto:
Lívance s práškem do pečiva
2 vejce
30 g másla
50 g vanilkového cukru
sůl, citronová kůra
1/2 l mléka
asi 200 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva

Žloutky utřeme s máslem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme špetku soli, trochu ustrouhané citronové kůry a střídavě přidáváme mléko a mouku, až vznikne řidší těsto. Nakonec přidáme v trošce mouky prášek do pečiva a pevný sníh z bílků.

Lívance
15 g droždí
30 g cukru
250-300 g hladké mouky
1/2 l mléka
1 vejce špetka soli, citronová kůra

Ani jeden jsem nezkoušela :oops: , ale zase se snažím :lol: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15326
11.5.07 15:04

les,
kdesi v téhle diskusi jsou už nevím od koho :oops: KEFÍROVÉ LÍVANCE S JABLKY. Jsou úplně luxusní a jiné doma nedělám.
promin, nemám čas to teď hledat, když tak večer.

Ahoj Sati 8)

https://www.emimino.cz/modules.php?…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.5.07 15:12
Tobia píše:

Jablečné kefírové lívance

1 kefír, 20dkg polohrubé mouky, 1 vejce, půl lžičky jedlé sody, špetka soli, 2 jablka, skořicový cukr na obalení (krupice + skořice), olej na smažení

Jablka nakrájet na osminky, odjadřincovat a po krátké straně těch osminek nakrájet na tenké plátky. Z kefíru, mouky, vejce, sody a soli smíchat těsto, přidat do něj jablka a hned smažit lívance. Ještě teplé obalovat ve skořicovém cukru.
Tenhle recept se u nás doma dědí už léta … manžel poprvé koukal dost nedůvěřivě a teď jich pokaždé sní šílenou kupu. :o)

Tobia

Tyhle? Taky vypadají suprově, ale nemáme teď jablka na vaření - takže ty vyzkouším až posléze - teď jsem doma slíbila tu nejklasičtější klasiku… A popravdě jak tu čtu ty recepty, slintám jak Pavlovův pes :D Manželovi jsem poslala odkaz na tuto diskusi, budeme vybírat spolu :)

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11525
11.5.07 15:29

Ještě jsem pátrala po netu a našla třeba tyto, slintám http://www.apetitonline.cz/…omackou.html nebo tyto
http://www.zdepro.estranky.cz/…chle-livance

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
808
11.5.07 16:15

Ahoj

Nadívané lívance
1 l mléka, 4 žloutky, 1 celé vejce, 70g cukru moučky, 50g rozpuštěného másla, 30g kvasnic, sůl, polohrubá mouka dle potřeby, zavařeninu dle chuti, tuk na smažení, skořicový cukr.
V mléce rozmícháme žloutky a vejce, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, sůl, kvásek ze 30g kvasnic, a mouky tolik, aby vzniklo těsto husté asi jako na kapání. Necháme vykynout a pak rozehřejeme lívanečník. Do lehce tukem vymazaného lívanečníku lžící nalijeme, do jednotlivých misek, trochu těsta, položíme na těsto lžičku zavařeniny a těsto dolijeme. Upečeme po obou stranách, potom ještě pomázneme máslem a posypeme cukrem se skořicí.

A také kdysi se u nás dávalo na lívance: pokapat citronem a pocukrovat - hotovo…Moc mi to chutnalo, i teď to občas dělám…

Věra

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
140
11.5.07 18:03

Ahoj,já přidám jeden recept na staročeské lívance dělala je moje babička a lepší lívance jsem nejedla a jiné ani nedělám.
1.litr mléka
třičtvrtě kostky droždí
2.vejce
hladká mouka
Udělat kvásek,přidat trošku cukru,vlít do vlažného mléka a zahustit hladkou moukou.Nechat asi 1.hodinu kynout a pak smažit.

Zrovna dneska jsem je dělala měli jsme je k obědu.Děti je jedí bud s džemem nebo se skořicovým cukrem.

Občas taky děláme palačinkya přidám recept na těsto které vydrží týden,jsou fakt výborné… čtvrt litru mléka
1.vejce
12.dkg hladké mouky
2.lžíce oleje špetku soli

Všechno ušlehám dohomady a smažím.V lednici vydrží těsto asi týden.Palačinky jíme jejraději s nutelou,navrch šlehačku a polít pikaem nebo tekutým grankem.

DOBROU CHUT!!!!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1762
11.5.07 20:38

Ahoj holky,
možná tu budu znít jako barbar a lenoch, ale věřte, že palačinky dělám sama, houskové knedlíky, ovocné tvarohové taky, ale lívance jsou snad jediná věc, kterou dělám z pytlíku a jsou super. Takže Vitana lívanečky s ovesnými vločkami (růžová krabice), vřele doporučuju. Máma je taky vždycky dělala, tak jsem to převzala od ní. Já je mám s marmeládou (jak jinak než domácí) a zbytek rodiny s cukrem a skořicí.
Dobrou chuť,
Halka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8736
13.5.07 11:58

Halko , musím říct, že tvůj recept se mi líbí nejvíc. :D :wink:
Někdy ale vyzkouším i ty ostatní, už teď si tu slintám na klávesnici. :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3873
13.5.07 14:19

Mňami mňami, kdyby jsme neměli včera k obědu jahodový knedlíky, hned bych dneska udělala ty jablečný lívanečky. Taky slintám!!!! :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama