Matematická nebo sportovní třída

22761
10.10.10 22:28

Matematická nebo sportovní třída

S

Příspěvek upraven 06.09.26 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
10.10.10 22:30

Asi to víte nejlépe vy..
Ale já bych se rozhodla pro matematickou - sportovat může i po škole..
Držím palce při výběru..
A hlavně - co chce syn???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
10.10.10 22:32

No já osobně jsem pro matematickou třídu ve škole, tělocvik totiž určitě mít budou, ale jestli je pohybově a všeobecně sportovně nadaný doporučila bych ho na nějaký sport např. Atletiku tam je mnoho možností jak a v čem se uplatnit.

• Citovat
  • Upravit
415
10.10.10 22:37

Taky bych se řídila přáním syna. Já bych byla pro sportovní, i když je pravda, co píše Liz - sportovat může ve volném čase. Na druhou stranu, když se Tvůj syn neumí připravovat a učit na další dny, tak by ve třídě s vyššími nároky (byť v jedné oblasti) mohl narazit. Vzdělání je samo důležité, ale pokud zvládne „běžnou, nespecializovanou“ ZŠ v pohodě bez příprav na další vyučování, tak bych vyšší nároky na něj měla později při výběru SŠ a VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.10.10 22:40

No naše holka právě přešla na víceleté gymnázium, kde je to také mnohonásobně těžší než na základce..A učit se nemusela nikdy, a ani to neumí..
Ale mě se právě líbilo, že by se musela začít učit - pak jsou děti na střední úplně mimo mísu, co se po nich chce.Čím dřív se naučí učit tím lépe pro něj..
Takže jsme začaly a jde to..Jen chtít. Ona chce..
A dcera tančí již 7 let, ale asi bych jí nikdy nedala na pohybovně založenou školu - je to sice zábavné, ale do budoucna né příliš využitelné..
A jaký sport dělá ?? Bude ho dělat i nadále??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22761
10.10.10 22:50

S

Příspěvek upraven 06.09.26 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.10.10 22:54

Já tě chápu, ale zase na druhou stranu ho podpoříte v tom v čem podporovat vlastně nemusíte a pohřbíte to na co by měl eventuálně talent - jen se mu nechce..
to je trochu uhýbání..
Jasně, je mi jasný jak to kluk vidí..Pokud to máte ale v moci vy, zkuste ještě popřemýšlet..co mu ta sportovní třída může navíc k jeho sportu a vytížení nabídnout???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22761
10.10.10 23:18

N

Příspěvek upraven 06.09.26 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
10.10.10 23:51

Ahoj, tak já ti napíšu mou zkušenost. Také jsem šla od 5té třídy do matematické. už je to sice hodně let, ale nevěřím, že se toho moc změnilo. Jak to bylo do čtvrté třídy flákárna, tak tam nám začla vojna. Nejenže přibyly nové předměty (to ostatně i v normálních 5tých třídách), ale chtěli po nás celkem dost. Ono se totiž počítá s tím, že když je někdo nadaný na matematiku, tak musí být zároveň i na fyziku a chemii. V těchto třech předmětech jsme probírali látku daleko do hloubky, byly na nás kladeny hodně vysoké nároky. Včetně povinných olympiád. Do osmé třídy naše řady značně prořídli.
Něco si pamatuji dodnes, ale z většiny jsou to věci, které se učili i v ostatních třídách. Hlubší myšlenka mi v hlavě neuvízla.
Já bych se přikláněla ke sportovní, pokud se synovi nechce studovat, protože to tam bude muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.10.10 08:12

Ja myslim, ze v tomto veku je pro nej dost dulezite byt zapadly v kolektivu, a pokud se nezadari, docela dlouho do dospelosti muze trvat nez ty nasledky nezdaru rozchodi. Pokud byste se rozhodli pro tu matematickou a videli, ze se tam trapi mezi ajtaky, byla by moznost prestupu na sportovni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
11.10.10 09:14
lemaz píše:
Ahoj, tak já ti napíšu mou zkušenost. Také jsem šla od 5té třídy do matematické. už je to sice hodně let, ale nevěřím, že se toho moc změnilo. Jak to bylo do čtvrté třídy flákárna, tak tam nám začla vojna. Nejenže přibyly nové předměty (to ostatně i v normálních 5tých třídách), ale chtěli po nás celkem dost. Ono se totiž počítá s tím, že když je někdo nadaný na matematiku, tak musí být zároveň i na fyziku a chemii. V těchto třech předmětech jsme probírali látku daleko do hloubky, byly na nás kladeny hodně vysoké nároky. Včetně povinných olympiád. Do osmé třídy naše řady značně prořídli.
Něco si pamatuji dodnes, ale z většiny jsou to věci, které se učili i v ostatních třídách. Hlubší myšlenka mi v hlavě neuvízla.
Já bych se přikláněla ke sportovní, pokud se synovi nechce studovat, protože to tam bude muset.

Nové předměty přibývají až v 6tých třídách…

• Citovat
  • Upravit
13215
11.10.10 09:42

To je těžké. Já nevím, jestli se za dobu, co jsem ze školy něco změnilo. Co slyším od kamarádek, tak ve směru, který mám na mysli, spíš k horšímu.
Za mé doby byly se sportovními třídami dost velké výchovné problémy. V pozdějším věku, tak okolo 14 let. Samozřejmě děti spolu byly od té páté třídy, ale byly hodně pozadu se znalostmi, vůbec se nenaučily pozornosti, měly hodně průšvihů-a postupem doby nešlo jen o lotroviny, byly tam větší problémy s docházkou. Samozřejmě ne všichni byli tak dobří, aby mohli být někde na špici ve sportu, a pak měli problém, protože přestože někteří byli dost inteligentní, tak už prostě neměli návyky. Neplatí to samozřejmě na 100%. Ale obecně sportovní třídy znamenají nižší úroveň a nároky na děti v učení.
Na druhou stranu, syn je introvert, jeho kamarádi jsou spíše sportovci, nebaví ho učit se ( a matematická třída určitě náročná je), zatímco potenciál určitě má. Je to dilema, já bych do sportovní třídy tak malé dítě nedala, ale já nejsem ty.

Příspěvek upraven 11.10.10 v 10:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.10.10 09:53

Já hlasuji pro matematickou - ve větší konkurenci ho to bude nutit makat a učit se - tím bude mít náskok do života.

A co vím, tak děcka ze sportovek jsou na normálních středních školách tak trochu problematická… Nejsou zvyklá makat, učit se, ale umí machrovat…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
11.10.10 09:55

Taky bych byla za matematickou. Děti ze sportovní třídy pak mají problém zapadnout do běžný výuky, protože mají tréninky jako prioritní starost a v ostatních předmětech většinou nižší náročnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22761
11.10.10 10:22

T

Příspěvek upraven 06.09.26 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...