Mateřská 2013
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mateřská 2013
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda nevíte jak je to s mateřskou, jestli ji budu dostávat, když nemám odpracovaných 12 měsíců. Pokud ano, tak jak se to počítá? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co vím, tak musíš mít placený pojištění za posledních 270 dní. A jak se počítá se podívej na google, výpočet mateřské, hned první odkaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se chci zase zeptat, kdyz mam polovicní uvazek, pocita se to do těch 270 dni?
A z čehio se pocita materská na polovicním?
Díky!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lane píše:
Ja se chci zase zeptat, kdyz mam polovicní uvazek, pocita se to do těch 270 dni?
A z čehio se pocita materská na polovicním?Díky!!!
Počítá se to z příjmů, kde je odváděno tohle pojištění, netuším ale, jestli se to neodvádí až od 10 tisíc, protože v práci mi práci navíc placenou na dohodu platili nadvakrát, aby se mi to tam nepočítalo. Ale možná to bylo tím, že šlo o dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Seizdra Jo, to bylo tím, že to bylo na DPP.
Jj, myslela jsem si to. Akorát teda z polovičního úvazku to bude ani prd peněz, nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra To sice bude, na druhou stranu, je to logické, mateřská odpovídá platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Seizdra To sice bude, na druhou stranu, je to logické, mateřská odpovídá platu.
Jasný no. A v případě, že by to vycházelo třeba 5 tisíc, tak dostane 5, nebo se to nějak dorovná do nějakýho minima, jestli něco takovýho existuje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Nedorovnává, resp. může si hned po porodu požádat o rodičák a brát už část rodičáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.Od ledna jsem na neschopence a 21 dni mi platiĺ zamestnavatel.No a dneska mi penize prisly.No neprislo mí ani 5 tísic. Je to vubec mozne?
- Citovat
- Upravit
Jelikož nevíme jaký máš plat, tak ti na to těžko můžeme odpovědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co se týče nástupu na mateřskou dovolenou, tak MUSÍM nastoupit těch 6-8 týdnů před porodem nebo můžu jít cca 1-2 týdny před porodem? Chodím do práce, kde si nemůžu na nic stěžovat a naštěstí se cítím i s malým v pořádku, takže mi příjde zbytečné sedět doma na prdeli, když si to pak můžu užít s malým doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kety86 nastoupit muzes i pozdeji. Ja tentokrat nastupuju cca 3 tydny pred porodem. Poprve jsem sla tech 6 tydnu a pak jsem jeste 10 dni prenasela a celkem jsem se nudila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit