Mateřská a dítě ve školce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mateřská a dítě ve školce
Ahoj maminky, už mi hodně lidí říkalo, že dítě od dvou let věku muže být ve školce celý den a nemusí být jen na 4 hodiny denně. Malá bude mít za měsíc a půl 4 roky, a ráda bych se dozvěděla, jestli jí tedy mužu dávat na celý den? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, záleží na tom, jaký druh mateřské máš. Jestli že máš novou mateřskou, tak může od dvou let věku chodit každý den, těmto dětem to nedoporučujeme, protože jsou ještě velmi malá a paní učitelkám se s nimi velmi špatně pracuje. Nejideálnější je začínat od těch 2,5 na pár dní v týdnů
.. Jestli jsou tvojí holčičce 4 roky, tak už do školky může chodit normálně každý den a to už by začít měla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 2let můžou všechny děti bez rozdílu, jestli matka pobírá starou nebo novou verzi rodičovského příspěvku. Platí to od prosince 2012. Můj syn nastoupil právě v tom prosinci kdy to začlo platit, měl 2,5r a pohoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, můžeš..
těchto diskuzí je tady strááášně moc, stačí pohledat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak nevím, naše paní ředitelka je asi hloupá, protože mi to řekla takto a slyšela jsem to i od více lidí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lufka19 píše:
No, tak nevím, naše paní ředitelka je asi hloupá, protože mi to řekla takto a slyšela jsem to i od více lidí
asi je hloupá, nebo nemá úplné (nové) informace, nebo je pohodlná a nechce tam další děti, které tam mít „nemusí“
Prostě od 2let neomezeně, i mi to potvrdili na sociálce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lufka19 no to holt asi je, stačí prohledat. Bylo to sjednoceno vloni na podzim. Účinnost je od 1.12.2012.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě taky ve školce tvrdili, jak mi ho vezmou kdyžtak jen na 5 dní v měsíci, že bych pak musela vracet rodičák a blablabla.. tak jsem volala na socku a není to pravda prostě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lufka19 zákon č. 331/2012 Sb., část první, přechodná ustanovení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera jsem býka kvůli tomu na socialce, do 2 let 46 hodin měsíčně max., od dvou let je to nezajímá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit