Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@avocmada
Ruční výroba a technologie? Vy jste asi nějaká marketingová pracovnice v Zarenu, ne?
Můžete to přece napsat rovnou místo plácání takových reklamních marketingových blábolů. Na to očividně žaludek máte.
Zdravím, manžel nám dnes objednal matraci od nich po předváděčce, 200×180 cm za 21.300 Kč s dodáním za měsíc. Už nás nebavila pořád mezera mezi dvěma. Má někdo zkušenosti s větší matrací od nich? Jak je to pak těžké na obrácení a povlekani a třeba na čištění? Předem děkuji za odpovědi.
Přejeme dobrý den,
dovolte, abychom reagovali na příspěvky jménem společnosti ZAREN ČESKO. Zdravíme zájemce o informace ohledně našich produktů, zdravíme i konkurenci 😊. Nechceme zde prodávat naše matrace, chceme zachovat diskuse s účelem sdílení zkušeností s klienty. Opravdu netušíme, kolik je tu příspěvků, ke kterým bychom mohli dát vyjádření, jsme vám však k dispozici na naší infolince 810 667 766 nebo na e-mailu info@zaren.cz. Pokud měl někdo špatnou zkušenost, někdy může dojít jenom k nedorozumění, vždy nám jde o lidský přístup k zákazníkovi. Prodáváme výrobky, které jako každé jiné výrobky mohou být někdy vadné, ovšem i tak je záruka na naše matrace 10 let a to platí.
Co jsme si tu však všimli, byl příspěvek naší konkurence, že „nejsme výrobcem“. Potvrzujeme, že výrobce jsme a děkujeme naši konkurenci, že nám ukázala, že náš firemní profil komunikujeme v nedostatečné míře a že to opravdu naši klienti nemusí vědět. Naše společnost působí mezinárodně, jsme na trhu 25 let, z toho 11 let na českém trhu. Výrobu zboží máme na Slovensku, ale to je přece běžnou praxí, že výroba není v místě sídla společnosti 😊. Konkurence byla a vždy bude a díky za ni, však klient si umí sám vybrat, co ho zaujme, co potřebuje a jaký přístup prodeje mu vyhovuje. Detailní vyjadřování se k našim technologiím výroby by však mělo být výhradně v naší režii. Tak, jak se my nevyjadřujeme k výrobkům naší konkurenci, tak by se konkurence neměla vyjadřovat k našim. Je to neprofesionální. Pokud má někdo zájem o informace ohledně našich výrobků, jsme k dispozici na výše uvedeném čísle nebo e-mailu.
Nás zajímá kvalita. Náš způsob prodeje aplikujeme už roky - je založen na doporučeních od zákazníků. Cena našich výrobků odpovídá jejich kvalitě, myslíme si, že každý si umí velmi snadno prověřit, v čem spočívá kvalita matrací nejen našich, ale i konkurenčních. Našim klientům poskytujeme špičkový servis, možnost vyzkoušet si matraci v klidu doma a individuální přístup obchodního zástupce, který zodpoví všechny otázky. U nás si může kvalitní matrace koupit opravdu každý, vždy najdeme řešení.
Co se týče vámi popisovaných zastaralých technologií - ovčí vlna je na jedné straně matrace - je určena převážně na zimní období. Její vlastnosti jsou termoregulační a hydroskopické, přizpůsobí se teplotě těla a vyznačuje se přirozenou samočisticí schopností. Naše matrace také obsahují Ceramic Line - speciálně vyvinuté biokeramické vlákno, které zabraňuje tvorbě a šíření alergenů, má antibakteriální schopnosti, pohlcuje elektrosmog, zabraňuje tvorbě stafylokoka a pneumokoka. Naše produkty jsou testovány odborníky a všechny profesionální reference a zkoušky našich matrací najdete na našem webu, jako například od MUDr. Radomíra Holibky, Ph. D. a podobně.
Na závěr ještě jednou připomínáme, že jsme tu pro naše klienty v pracovní dny od 8:00 - 18:00 na tel. čísle 810 667 766, kde vám velice rádi povíme všechny otázky ohledně produktů, reklamací a podobně.
Jménem společnosti ZAREN ČESKO přejeme příjemný den.
@Anitep píše:
Zvažujete vrácení v záruce 10 let? Nebo výměnu? Proč ne, když to slibují u prodeje.
Hezký den přejeme @martivan
na naše matrace je záruka 10 let, pokud vám při užívání vznikl problém a matrace nesplňuje garantované vlastnosti, zavolejte nám v pracovní dny od 8:00 - 18:00 na infolinku 810 667 766; nebo ještě lépe napište na e-mail: info@zaren.cz. Vaši reklamaci samozřejmě vyřešíme ![]()
Pokud tedy firma Zaren Česko nelže, potom nemá problém s tím, uvést adresu výrobního závodu, kde jak tvrdí, údajně vyrábí matrace. Samozřejmě žádnou adresu neuvede, protože žádné matrace nevyrábí. A když uvede, tak to bude výrobní závod jiné firmy. Každý si tam potom může udělat výlet a zjistit, jestli Zaren lže anebo ne. Do té doby je dobré brát všechny další informace jako stejně důvěryhodné, jako ty, že jsou výrobci.
Bohužel jsem se setkal s lidmi, kteří tam dříve pracovali a ti potvrdili, že Zaren žádné matrace nevyrábí. Tak jsem strašně zvědavý na tu smyšlenou adresu výrobního závodu!!!
Přeji vám, ať nenaletíte. Navíc psát příspěvky anonymně a vydávat se za výrobce mi přijde dost ubohé.
Mgr. František Coufal
Způsob prodeje tvoří i pocit a emoce z produktu. Produkt sám o sobě nemusí být špatný ale když vám ho někdo vnucuje nebo vás jak pracovníka trýzní a nutí volat a prodávat… tak zůstane hořká pachuť a řešit kvalitu produktu ani nemáte. Zrovna tak jako Herbalife, a podobně. Produkty super ale když vidíte ty „školení“…
Včera byl u nás na předváděčce pan Machovič, údajně vedoucí olomouckého týmu, takže těžká váha. Za mě už druhá předváděčka, takže popíšu pár opakujících se triků:
1. Napřed vám rozbalí na zemi matraci, pak dlouze povídají, co všechno obsahuje, co by měla dělat a kdo ji vyvíjel, a až pak vás vyzvou, abyste si na ni lehli. Takže pokud jste otevření sugesci, v tom momentě si do vašeho zážitku projektujete víc, než by bylo pro nestranné posouzení zdrávo. Řešení: přerušte prodejce a lehněte si na matraci hned. Soustřeďte se na to, jak se vám na ní leží, a komunikujte své pocity s partnerem, ne s prodejcem.
2. Jste manipulováni do okamžité koupě (sleva 30%). Řešení: nenechte se manipulovat, vynuťte si týden na rozmyšlenou. Pokud vám za týden nedovedou nabídnout matraci za stejnou cenu, bez dalších povinností z jejich strany, tak je asi něco špatně. Zajděte namísto toho do několika spánkových studií, poležte si na různých matracích, pár týdnů po sobě, a rozhodněte se svobodně a bez nátlaku.
3. Při každé výměně názorů s partnerem jste pod vlivem prodejce, který vaše názory komentuje. Řešení: vynuťte si jednu či dvě krátké pauzy, kdy můžete být s partnerem o samotě, dostanete se z vlivu prodejce a utřídíte si pocity a myšlenky.
4. Biokeramické vlákno, samočistící, NASA, tým předních ortopedů, aktivní stříbro, antibakteriální. Ještě chybí informace, že matrace byly testovány ve spolupráci s CIA v Guantanámu:-) Ne, vážně - buďte k těmto informacím rezervovaní, nemáte si je jak ověřit, rozhodně ne v průběhu předváděčky. Soustřeďte se na produkt, ne na řeči okolo.
4. Na konci předváděčky od vás chtějí deset až patnáct kontaktů na vaše známé, výměnou za malý dárek. Považuji za hrubě neetické rozdávat kontakty na lidi bez jejich souhlasu; pokud někdo chce vyměnit své zásady za třicet stříbrných, pro mě za mě. Pokud přimhouřím oči, tak budu doporučovat známým za dvou podmínek:
a) Matraci jsem si dlouhodobě vyzkoušel.
b) Nemají na čem spát.
Pan prodejce byl velmi kultivovaný, přednes i manipulace na úrovni. Firma měla v tomto případě štěstí v neštěstí, protože jsem tzv. UBZ - úplně blbý zákazník, respektive zákazník, který přesně ví, co chce. V čase předváděčky jsme měli s přítelkyní vyzkoušených už asi padesát matrací v různých firmách a spánkových studiích, takže jsme jednak disponovali jistým přehledem, a za druhé jsme byli v situaci, kdy zkrátka chceme koupit matraci.
Takže pokud vám text výše připadal jako kritika, lapili jste se do podobné pasti, do které vás lapá prodejce. Kritizuji proces prodeje, ne produkt. Matrace od firmy Zaren byla první matrací, na které se nám oběma leželo dobře. Vážím cca 90 kilo, přítelkyně padesát, a u většiny jiných matrací nastal jeden ze dvou problémů: když mi matrace vyhovovala, přítelkyni tlačila, a když vyhovovala přítelkyni, cítil jsem se jak Bolek Polívka na vodní posteli ve filmu Dědictví. Na matraci od Zarenu přítelkyni nic netlačilo (i když podle ní mohla být měkčí), a mně dávala dostatečnou oporu pro bederní páteř (i když mohla být tvrdší). Netvrdím, že je to nejlepší matrace, na které jsem kdy ležel (tady vyhrává Swing Comfort z JMP v Brně), ale je rozhodně nejlepší pro dva lidi s odlišnými potřebami.
Výsledek? Po několikahodinovém martyriu, za které by prodejce zasloužil metál, jsme si objednali matraci 140×200. Poznámka na konec: Nedovolte, aby vám informace o produktu ovlivnily váš pocit z produktu samotného, a jednejte na základě předchozích zkušeností. Dejte si týden na rozmyšlenou a porovnejte s jinými matracemi. A hlavně, nekupujte si věci, které nepotřebujete.
Co vy ostatní, máte podobné zkušenosti? Nechali jste se ovlivnit, anebo máte pocit, že by matrace obstála v konkurenci deseti dalších (v podobné cenové relaci)? Jak hodnotíte způsob prodeje firmy Zaren? Nepřipadlo by vám férovější, kdyby po vás firma chtěla kontakty/doporučení až ve chvíli, kdy jejich produkty nějakou dobu používáte? Jak se vám spí?
Zdravím, tak mě to nedá a popíši svou zkušenost. Před více jak deseti lety jsme ze soucitu k nám pozvali jednu paní jako zástupkyni této firmy. Nechtěli jsme nic kupovat, prostě jsme se nad ní slitovali, aby měla pracovní činnost. Jako dárek jsme tehdy dostali konvici a tím to pro mě a manžela mělo být uzavřeno. Bohužel jsme netušili, jaký bič jsme na sebe ušili a a hlavně jak se nám ten dárek od nich vrátí! Od té doby, 10 let neustále vyvolávají a otravují
Nestačí jim slušně říct, že kupovat nechceme, že nás to prostě nezajímá. Pořád volají a jsou opravdu otravní. Před pěti lety jsme se stěhovali a doufali jsme, že už nám dají pokoj. Mám chuť někomu odtam hodit tu konvici v podobě dárku již na hlavu. Stále nám leží ve skříni. Nemohu hodnotit výrobky, jelikož skrz míru jejich otravování jsme si nic nekoupili. Volají z různých tel. čísel a máme již na tuto firmu alergii. Takže nikdy už nepustíme žádného obchodního zástupce ze soucitu do bytu!!! Zbavit se jich nelze ![]()
Trochu tuto diskuzi oživím a ráda bych přidala i naší zkušenost s matrací. Byla nám doporučená od známé. Přišel pán na předváděčku domu. Byl milý slušný a zdvořilý ale projev opravdu „klasika podomní prodejce“ se spoustou žvástů. U spousty věcí víte hned na předváděčce, že kecá a nemůže být pravda. Například, že každá matrace se vyrábí na míru a objednání klienta, přitom jí máte doma do 4 dnů. Nebo, že je to univerzální tvrdost vhodná pro úplně každého (každý člověk je individuální, takže takový výrobek prostě neexistuje). Co mě ale udivilo a překvapilo nejvíce, že nám prodejce odmítl ukázat alespoň fotografii materiálu, který se nachází uvnitř. Vnitřek matrace je totiž takové know how, že kvůli konkurenci ho nesmí ukazovat.
To mě už tedy trochu pobavilo ale budiž. I přes to, že jsem výrobku moc nevěřila a matrace mi přišla tvrdá, jsme ji po přesvědčení, že si tělo zvykne, zakoupili.
No a výsledek? Po 3 dnech spaní na matraci, jsme zjistili, že je to opravdu tvrdé jak beton. Bolela nás záda dvakrát více než před tím z proleželé nekvalitní matrace a ne, na tohle by si tělo opravdu nezvyklo. Nerozumím, jak by tato matrace mohla být vhodná například pro starší lidi, kteří potřebují ulevit kloubům. Firma je ale přes to velmi korektní, kontaktovala jsem je se žádostí vrácení zboží. Nebyl absolutně žádný problém. Zařídili odvoz matrace a do týdne mi přišly peníze zpět. Takže jednání naprosto super ale bohužel výrobek absolutně neodpovídal ceně, kterou jsme zaplatili. Navíc jsme na vlastní žádost zakoupili i předražený polštář, který jsme se rozhodli ponechat a také žádná sláva. Mé doporučení, za ty peníze raději do kvalitní prodejny matrací se širokým výběrem. ![]()
No nevím, co vede lidi takto obsáhle psát o něčem…asi nemají co dělat, ale spíš je v tom něco jiného…
Já mám zkušenost s těmito matracemi velmi dobrou. Mám výhřez 3 plotének v bedrech, proto vstávání každé ráno bylo docela náročné. K matracím jsem to nepřikládal…Až do doby, kdy byl u nás zástupce této firmy. V porovnání cena, kvalita a záruka, s mojí matrací se to nedalo srovnat (moje byla za cca 22 000Kč se zárukou na 5 let).
Je pravda, že jsem si na ně zvykal asi týden, ale potom nejen, že spím celou noc, ale ráno mě nic nebolí a navíc mě přestala brnět levá noha. Po této zkušenosti jsem matrace objednal celé rodině, dokonce i rodiče, kterým je dnes 86 let na nich spokojeně spí.
Pepa
Kdo chce si overi, a nekeca jen, jak vite atd. v dnesni dobu ti firma nebude lhat o certifikace, protoze vse jde overit v google
@ZDRAVÍ- ENERGIE.CZ píše:
Přátelé,firma Zaren není žádný výrobce matrací. Pokud Vám to tvrdí, tak lžou. Zeptejte se jich, kde vyrábí tyto matrace, na jaké přesné adrese. Když se na tuto adresu pojedete podívat, garantuji Vám, že tam nebude žádný výrobní závod Zaren. To zaprvé.
Zadruhé ceny mají absolutně přemrštěné. Proto tyto matrace také prodávají formou podomního prodeje.
Matrace samotné však špatné nemají, pouze jsou zastaralé. Povrch z ovčí vlny se používal před 10 lety.
Já dodávám zákazníkům ortpedické matrace, kde základ tvoří Sonnocel, stejně jako u Zarenu, jenž se vyznačuje vynikajícími anatomickými a ortopedickými vlastnostmi.
Cena matrací, které dodávám:
Například u rozměru 90×200 cm je cena 7.300 Kč!! Materiál je antibakteriální a antiroztočový, což asi vlna nebude.
Pokud byste měli dotazy, uvádím na sebe kontakt níže:
Mgr. František Coufal
ZDRAVÍ- ENERGIE.CZ
Mobil: 604 71 68 43
E-mail: info@zdravi-energie.cz
@Kate1984 píše:
Zdravím, tak mě to nedá a popíši svou zkušenost. Před více jak deseti lety jsme ze soucitu k nám pozvali jednu paní jako zástupkyni této firmy. Nechtěli jsme nic kupovat, prostě jsme se nad ní slitovali, aby měla pracovní činnost. Jako dárek jsme tehdy dostali konvici a tím to pro mě a manžela mělo být uzavřeno. Bohužel jsme netušili, jaký bič jsme na sebe ušili a a hlavně jak se nám ten dárek od nich vrátí! Od té doby, 10 let neustále vyvolávají a otravují![]()
Nestačí jim slušně říct, že kupovat nechceme, že nás to prostě nezajímá. Pořád volají a jsou opravdu otravní. Před pěti lety jsme se stěhovali a doufali jsme, že už nám dají pokoj. Mám chuť někomu odtam hodit tu konvici v podobě dárku již na hlavu. Stále nám leží ve skříni. Nemohu hodnotit výrobky, jelikož skrz míru jejich otravování jsme si nic nekoupili. Volají z různých tel. čísel a máme již na tuto firmu alergii. Takže nikdy už nepustíme žádného obchodního zástupce ze soucitu do bytu!!! Zbavit se jich nelze
mate dle zakonu pravo zazadat firmu pres mail nebo jinac na infolince, o odstoupeni dohody zpracovani osobnich udaje, a oddtraneni z databaze. To je i u tech podpisu citelne napsano. Ale nemeli by se vyrobky hodnit zpusobem prodeje, kazdemu vyhovuje nevo jinak. nekdo radeji di to vyzkousi doma vklidu a ma na to fost casu, nez aby begal po obchodech a valel se tam pred stovkami lidi. Hodne lidi zaprve nemaji cas, nebo nejsou tak pohybne ze by sli si vyburat matrace do obchodu.
@Bobo20 píše:
Tak to je síla
nevypada to vubec jako zaren polstar, nepouzivaji molitan. Nejspis jste narazili na podvod
Dobrý den, měl bych trochu odbornější dotaz. Ví někdo jaký je rozdíl mezi aktuální novou matrací s šedým potahem oproti starší řadě se zelenou matrací?…
A rozdíl mezi šedým novým polštářem a zeleným/bílým… Snad ne jen v barevném dizajnu? ![]()