Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@loki5050 to byl také důvod, proč jsem matrace nechtěla - nebl sundavací potah.
Dobrý den, prosím o radu. Maminka si pozvala domu prodejce výrobku Zaren. Po předváděčce dostala zdarma přikrývku, musela ale podepsat převzetí tohoto dárku. Mám strach, že její podpis firma Zaren znežije jak to bývá u podomních prodejců. Máte prosím někdo zkušenosti? Děkuji
Takový co prodávají nekvalitní zboží se moc nezajímají o osobní udaje je zajímá pouze zisk
14 dnů zpět byl u nás také zástupce této firmy. Už po druhé. Před tím na úklidový program, nyní na matrace. Uvažujeme o koupi matrace pro naše děti a tak jsme si přednášku vyslechli. Naprosto souhlasím s názorem uživatele stolovaj. Přesně - deka zdrama (co je doma, to se počítá), za kontakty ALOEvera léčivý gel. Už jsme jej dostali před tím a byldobrý, tak sem s tím… ![]()
Také se to u nás protáhlo, vše nenucené. Vzhledem ke zvýšeným nákladům, jsme nemohli kývnout hned na nabídku matrací. Při předváděcí akci, sleva snad 50% (nevím přesně) a tak jsme si koupili polštář a tím si zajistíme neomezenou časovou slevu i namatrace. Vypadal dobře a říkám si, že ho vyzkouším. Přesvědčila nás hlavně možnost jej do 14 dnů vrátit s nárokem na vrácení peněz.
Ale ZDE POZOR! Věřili jsme obchodnímu zástupci v čestné jednání a tak jsem formulář (který je mimo jiné i kupní smlouvou) podepsal. Týden jsem na polštáři spal, ale nebylo to ono. Neříkám, že to nebylo kvalitní, ale nezvykl jsem si. Proto jsem chtěl polštář vrátit. A ejhle… z firmy přišel email, že sice vrátit ano, ale vzhledem k tomu, že je polštář rozbalený, má firma uplatnit právo na odečtení 10% až 50% z ceny polštáře, jelikož jej už nelze prodat jako nový.
Volali jsme zástupci, co u nás byl a že prý to zkusí vyřešit. Tak nevím, polštář jsme měli právě skrze opotřebení povlečen, i když se to nemá. Mám ho zabalený a budu ho vracet. Poštovné musím zaplatit a jsem zvědav kolik mě firma srazí za použití! U matrací by bylo poštovné asi dost drahé. (to jen pro ty co by váhali)
Vzhledem k tomu, že je to moje blbost a měl jsem si to řádně přečíst (ale zakecalo se to, člověk měl ze zástupce dobrý pocit, tak proč to kontrolovat…že…)tak nemohu říct ani popel. Ale varuji Vás před podpisem smlouvy a dobře si to rozmyslete. Výrobky možná jsou kvalitní, i když reference na jejich stránkách jsou zavádějící. Dva lékaři, žádný znalecký posudek, žádné odborné studie, nevím zda má firma certifikát kvality. Pokud jo, lze dohledat, ale takdalece jsemse nedostal. Každopádně si takových referencí ze známosti napíšu stohy. Lékař dostane matrace zdarma, tak proč by to nenapsal, že…
Tím pádem mám z firmy a jejich způsobů prodeje (obdoba podomního prodeje, v 90-tých letech tak fungoval prodej výrobků firmy AMWAY) smíšené pocity. Pak napíšu jak jsme dopadli. Snad to dopadne dobře, i těch 10% bych oželel…ale uvidíme. To, že nemá matrace odnimatelný potah nám na dotaz ve firmě nevysvětlili. Jen obecné kecy kolem. ![]()
Tak mohu s radostí napsat dobrou zprávu. Firma ZAREN mě při vrácení polštáře DREAM SY nastrhla nic za opotřebení polštáře a snad i díky obchodnímu zástupci, který u nás byl, nám poslali dobropis, kde byla zaúčtována plná cena k vrácení, tedy vrátí nám 100% zpět na účet, který jsem v dobropise uvedl.
Jediná ztráta je na poštovném.
Každopádně ne každý může dopadnout stejně a tak je potřeba se dobře rozmyslet, než kupní smouvu podepíšete a všechno si přečíst. ![]()
Hlavní je jste se všichni parádně vyspali a jste bez alergii to je důležité každému z vás pošlu poštou 20×20×2cm matrace poštou ať víte na čem spíte přeji krásně utracené peníze
za ****
edit admin: vulgarismy
Zdravím, pro firmu Zaren pracuji, jako obchodní zástupe v divizi-ecoclean-bez-chemické čištění jen za pomocí studené vody, kdo by chtěl-měl zájem o info(i k matracím),tak se klidně ozvěte. Tel-777718519
Prezentaci těchto výrobků máme také za sebou. Nemůžu nikdy říct nic špatného na vystupování a jednání obch. zástupců. Jednali jsem však zatím jen se dvěma. Eco dean je opravdu dobrý program, ale pět nastavená stejná „cenová politika“ jako u matrací.
Vzhledem k tomu, že jsem se v 90-tých letech pokoušel pracovat pro firmu AMWAY, připadne mi to hodně podobné. Tam to ovšem fungoalo jako klasická pyramida a podle toho to také dopadlo. I tato firma měla některé prostředky výborné. Dodnes používáme prací řadu, ale přesvědčovat někoho o tom, že tenhle výrobek je šetrný k životnímu prostředí, když cena několiknásobně převyšuje cenu „prostředků zažité běžné praxe“ je docela vysilující a namáhavá „práce“.
Jen se zeptám: A vy jste se touto matrací setkala? Jak píše někdo výše: přispět může jen ten, kdo má nějaké info o matraci či zkušenost takže se neozývají skalní přispěvovatelé ale ti, co mají zkušenost - těch je při zminovaném způsobu prodeje podstatně méně.
Ty fotky molitanu se štítky zaren výše zveřejněné vypadají jinak než to, co mám od Zarenu doma, že by konkurence… no ono to je taky od anonyma, že?
Prosim o info. koupili jsme si tyto matrace ale po prvnim vyspani jsem strasne dolamana, boli me zada, matrace je mnohem tvrdsi nez mel pan na predvadecce. myslite ze se tvrdost matrace jeste upravi? prosim o sdeleni zkusenosti, popripade doporuceni. Uvazuji ze matrace vratime..
@májaba na předváděčce se vám leželo dobře hned.. tak bych chtěla stejný komfort také doma. Otázka je, že si člověk nejprve zvykne - já jsem si třeba koupila polštář z paměťové pěny (od jiné firmy) a také jsem si cca týden zvykala…
Jak dlouhou lhůtu máte na vrácení? počkejte třeba ještě pár dní dle té lhůty.. Jinak já osobně jsem si matrace nekoupil hlavně z toho důvodu, že není sundavaci potah, což by u matrace s garancí výdrže cca 20let měl být standart… a že není, to u mne vyvolalo nedůvěru - co v té matraci skutečně je?