Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si myslím, že je to v pohodě do té doby, dokud to dítě vyžaduje a stojí o to. Pokud to odmítá, nikdo by ji neměl nutit. Obě děti se více mazlí a tulí ke mně. Ale taťkou taky nepohrdnou. On ale na takové to pusinkování a šmudlání není. Je to, bohužel pozůstatek z jeho dětství
U syna koncilo mazleni kolem cca 10 roku, dceri je ted cerstve 11 a je to mazel porad. Dokud ona sama bude chtit, nebranim se a rada se s ni pomazlim, je to jeste castecne moje „mimino“,a uzivam si to. Pusu na pusu si davame bezne, tulime se, kdyz je chlap na nocni, spi u me v loznici, strci si ke mne haksny a jsme spokojeny obe
.
Ja v detsvi si nepamatuju, ze bych se s mamou vylozene mazlila, nebyla ten typ, rada me mela, ale to co jsem ja zazivala se svymi detmi, tu blizkost, tu jsem nemela. Ani nevim, jestli mi to chybelo, nedokazu rict, ale u svych deti jsem tu potrebu mela.
Ještě teď v 10. letech se syn chodí občas přitulit. Čím dýl bude chodit tím budu radši
Kluci 8 a skoro 11 let. Mazlí se pořád. Oba chtějí chodit za ruku. Starší klidně až ke škole a nevadí mu to (to ho teda už pouštím já, aby nebyl za mimoně).
U nás se oba víc tulí k tatínkovi, já jsem méně kontaktní než oni a rozhodně to není pozůstatek dětství, naši byli kontaktní hodně.
Starší je méně kontaktní po mně. Ten se vždy mazlil méně. Mladší je mazlík a dodnes se mnou často spí v posteli.
Oba se stejně mazlí i s prarodiči.
PS: Já se s mámou dodnes při vítání a loučení objímám a dáme si pusu - ne pusu na pusu, to se u nás nepraktikuje.
Jinak nevim, jaky jsi rocnik, ale prijde mi, ze za sociku bylo beznejsi, ze se deti tak nemuckaly, jako je to ted, byla to alespon z meho pohledu takova odtazitejsi vychova, kladeny duraz byl na takove ty veci, aby deti byly brzo sobestacne a nebyly tak vazane na rodice. A teda fakt je, ze asi jsme toho zvladaly vic, jenze to zas obcas otloukam mamce nekdy zpetne, co vse jsem musela zvladnout, a teda zvladla, ale ted si uvedomuju, ze toho nekdy byli na me nalozenyho docela dost. Mamka rika, ze driv to tak bylo.. ![]()
Starsi nebyl mazlivý nikdy, ale teď tu vedle mě zevluje v manželské posteli. Za ruku se mě venku ještě automaticky chytá i v devíti letech.
Mladší je sedm a je mazel a myslím, že bude celoživotně, od mimina je kontaktni. Jen přejde plynule od rodičů k nějakému frajerovi. ![]()
Já se s mámou občas mazlím do teď a to je mi 36
ale v takovým tom smyslu jakože s ní kouknu na film a vezmu ji a třeba hladím za ruku nebo ona mě nebo si třeba vedle ní lehnu do postele a koukame spolu na telku, do té doby, co jsem neměla děti, tak to bylo častěji, teď v létě jsme spolu byly na chatě, takže to jsme si pak do postele lehly všichni i s dětma
jinak co si tak pamatuji, tak jsem se k mámě tulila ještě ve 20 ![]()
Máma byla vždycky strašně mazlící typ a já jelikož v tom vyrůstala, tak to k životu taky potřebuji, bohužel bývalý muž byl úplný opak, no teď jsem sama s dětmi a jedno vím jistě, radši budu sama než si zas najít chlapa, co na tohle není ![]()
Patrně to předám i svým dětem, takže předpokládám, že se budem mazlit ještě v jejich pubertě ![]()
Za měsíc 11 let a ještě mi ani neodešla z postele
je velmi kontaktní, já taková nikdy jako malá nebyla. Venku skoro pořád za ruku, pusy pořád. Přitom s vrstevníky s ní už pěkně mlátí puberta, takže pokud jsou před školou spolužáci bývá pusa velmi odbytá
ale doma se nic nemění.
Dcera 10 let už přestává. Doteď to byl maminky mazlíček největší. Spát jen s mámou, pořád na mě přilepená. Teď už venku za ruku ani omylem. Večer mě v posteli taky už nechce. Mám jen 1 dítě, další už jsem mít nemohla, tak jsem si maximálně užívala každou minutu s ní.
Za ruku páťák nechodil nikdy, druhák tak do 5 let. Na klín mi občas vylezou, ale snaží se to zaobalit do srandy. Na gauči se rádi prituli oba, o místo vedle mě jsou bitky.
Před spaním pořád čteme, to musím v půlce vyměnit postele, pak pusu a dobrou s kobrou a s jednorožcem.
Před školou už mi letos páťák pusu nedá, loni ještě dával automaticky. Druhák mi ji nedal už jako předškolák, jen placaka.
Sama moc mazlici typ nejsem, potrebuju svůj prostor a klid.
Ahoj,
chci se Vás zeptat, jestli se s Vámi starší děti mazlí nebo ne..Do kolika let se s Vámi drželi za ruku, dali pusu, sedli si je tak na klín, prišli se s vámí vyložene tulit? Vnímate rozdíl, že je dítě jinak přítulné k matce a jinak k otcovi?
Já jsem jako malá mazlení moc neznala, nemela jsem tátu, žila jsem pouze jen matkou..
Matka moc na to nebyla a já taky ne, právě jsem to ani moc neznala..Vždy mě zamrzelo, když když jsem videla, jak nějaká holčicka v mým veku sedí jejími tatovi na klíne..
No a ted se u svých dětí bojím, že děláme s manželem opačný extrém a dcera už mazlení dost odmíta..
Já jsem si z detství odnesla, že jsem nemela cit pro mazlení s partnerem, nastetsi u detí to šlo automatiky..