Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6388
2.1.13 10:50

Tak takle se o domácnost starám já…je v práci kvůli klientům i do 19:00,takže pak už by toho moc neudělal..Jsme domluveni, že až budu pracovat, tak si to rozpůlime, ale zatím je to takhle…Nádobí po sobě umyje, smetí vynáší, ale tím to končí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

No, ono je úplně fuk, co je normální, důležité je, na čem se shodnou ty dva :nevim:
jinak chlap uvaří, když mu to dopředu řeknu, teď poslední dobou hodně vaří on, i nějakou tu buchtu upeče.
Ale zase málokdy uklízí, to říká, že ho šíleně nebaví, tak ho nenutím, mě to taky šíleně nebaví :lol:
Na druhou stranu zase on má na povel skoro výhradně venčení psů, v sezoně seká trávník…
Tak nějak mám pocit, že každý děláme něco, občas se fláká jeden, občas druhý… Na dokonale vyváženém fifty-fifty podílu na péči o domácnost bych netrvala, někdo zkrátka vaření z duše nenávidí a někdo třeba zase nesnáší žehlení, tak nežehlí, je nesmysl do toho člověka nutit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
@SlecnaSally píše:
Tak dítě není jeho..a jinak, ted už jí malá ve školce, a já chodím do jídelny…na veču má vařený od babičky nebo tak, mě stačí kus čokolády..Jo tak on nakupuje všechno jídlo, ale já už to tak mám naučený z dob, kdy jsem s ním nebyla, že já nepotřebuji aby nakupoval, čili nakupuje pro sebe..Jáledničku neotvírám, jak je týden dlouhej..

Podle toho, jak píšeš, tak partnerství nehledáš. Jedeš si po svém a v tom případě doporučuji nevařit a o parnera se starat minimálně, aby mu tohle došlo a co nejrychleji se mohl rozhodnout, jestli si takhle vztah vůbec představuje. Já být chlap, tak prchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1

Hele a od kdy bude muset zacit makat i tvoje dite? Aby ti vynahradilo prani a ostatni tvoji,, drinu,,. O vikendu je tedy dite o chlebu nebo jak? To prece skolka neni

• Citovat
  • Upravit
17013
2.1.13 10:51
@SlecnaSally píše:
Tak dítě není jeho..a jinak, ted už jí malá ve školce, a já chodím do jídelny…na veču má vařený od babičky nebo tak, mě stačí kus čokolády..Jo tak on nakupuje všechno jídlo, ale já už to tak mám naučený z dob, kdy jsem s ním nebyla, že já nepotřebuji aby nakupoval, čili nakupuje pro sebe..Jáledničku neotvírám, jak je týden dlouhej..

Ty jo tebe bych jako chlap chtěla mít doma. Ty jsi se narodila s rukama dozadu ne? Já jen doufám že si děláš z nás srandu, nevěřím že by byl někdo tak inteligentní jako ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Jestli vaříš nebo nevaříš, to je tvoje věc a záleží to na tobě a tvém partnerovi, jak se domluvíte. Dementní mi přijde ten názor, jako že peru  – protože manžel zaplatí prášek. Sorry, ale tohle je mentalita šlapky - kunčoft zacáluje a já roztáhnu. Takhle to taky máte? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Mně taky přijde divné to něco za něco. Takové skládání účtů je cesta do pekel…

Já to mám ještě trochu složitější, protože si myslím, že práce by měly být rozděleny (ale spíš jak píše Pipet - já vařím, dělám prádlo, on vysává, vynáší koše - třeba), ale když sedím a MM dělá nějakou domácí práci, tak se cítím nepatřičně :lol: (můj taťka odjakživa celé dny pracuje, zabezpečil rodinu, takže domácí práce dělala pouze mamka - a my, nejsem na to zvyklá, že chlap třeba vysává)

Já třeba zas nerada žehlím a MM mi řekl, že on rozhodně nikdy žehlit nebude, protože chlapi nežehlí :pocitac: Jen ti, kteří jsou bez ženy :mrgreen: Ale přemáhám se, protože když bude potřeba udělat něco z těch „mužských prací“, vím, že se přemůže zase on, ač na to vůbec není a nic mu to neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.1.13 10:52

No já teda nechápu takovéhle dělení „něco za něco“ ale když to takhle bereš, tak pokud on pracuje a ty jsi doma na mateřské, je tedy tvoje práce péče o dítě a o domácnost, což je prostě úklid, praní, vaření atd. A že si připadáš jako služka? To opravdu nechápu, copak pereš a žehlíš jen jeho věci? Ty chodíš nahá nebo jak? A vařila bys přece i pro sebe ne? Jak máš staré dítě, co dáváš na jídlo jemu?
Tvé přemýšlení mi normální nepřijde, nezlob se. Jak to budeš brát, až budou děti starší? To ti taky budou muset vymýšlet nějaké protislužby, abys jim vyprala a uvařila? A jak to děláte teď, to se stravujete po restauracích nebo jak? Pochopila bych nějaké dělení práce, pokud byste oba chodili do práce, to by fakt potom bylo nefér, aby chlap seděl na gauči a tys lítala jak blázen kolem domácnosti ale jsi na MD a prostě je tvojí „prací“, se postarat o dítě a byt.
Takhle přemýšlet mě teda nikdy nenapadlo, neumím si představit, že bych s chlapem jednala jako ty, s tím svým, to by mě asi vystřelil na měsíc…já vařím pravidelně, polévku a hlavní jídlo, občas teplou večeři, semtam upeču nějakou dobrotu, ne proto, že musím ale protože chci, protože příteli mé jídlo chutná a to mě baví :) A hlavně kdybychom se měli stravovat po restauracích, tak bychom za chvíli byli bez peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
2.1.13 10:53

Tak vydělává, ale nejsem jeho žena, takže to dělá pro sebe..nějakej ten nákup, nájem…to můžem dělat na půl, ale to mu nevyhovuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@SlecnaSally píše:

Takže ty nechodíš do práce, dítě máš ve školce a domácnost dělat nechceš… Co teda celé dny děláš? :lol:

Vy si teda nakupujete každý pro sebe a ty jsi živá o čokoládě, jo?

Ne, tohle je fakt provokace, páč toto snad nemůže nikdo myslet vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441

8o tak být tohle u nás tak mě manžel kopne do pr… chceš abych ti vyprala a vyžehlila, tak jdi do obchodu a přivez prášek, chceš abych ti uvařila, nakup mi.. :roll: to by sme už spolu nebyli.. Mě vaření nijak extra nebaví, většinou vařim jídla na dva dni, občas uvaří manžel, malýmu vařim téměř každý den, když zbyde má to na 2×, ale přijde mi to narposto normální že ženská vaří.. Hlavně by mě hanba fackovala, kdybych já byla doma s dítětem (jasně, je to občas náročný), a věděla bych, že manžel se musí stravovat někde v hospodách.. Jde přece vařit i jídla nenáročný, rychlý.. A hrát si ve vztahu na to kdo doma udělá víc/míň a připadat si pak poníženě, když udělá míň jak ty? On musí chodit do práce, vydělává a živí vás, to ti je málo? Je mi tvýho muže fakt líto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247

Vaření mě nebaví a když můžu, s radostí se mu vyhnu. Nicméně si uvědomuji, že děti je třeba nakrmit - takže vařím. Ne proto, že mě to baví nebo se to ode mě očekává, ale proto, že jíst se prostě musí. A snažím se ulehčit si to, jak jen to jde. Názor, že ženská musí vařit, protože je ženská, mi přijde zcestný. Pokud jsem byla s dětmi doma, vařila jsem pro všechny, teď se stravujeme v různých jídelnách a doma vaříme jen o víkendech - a střídáme se. Ovšem Tvůj přístup, autorko, by asi brzy znamenal konec naší rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
@SlecnaSally píše:
Tak takle se o domácnost starám já…je v práci kvůli klientům i do 19:00,takže pak už by toho moc neudělal..Jsme domluveni, že až budu pracovat, tak si to rozpůlime, ale zatím je to takhle…Nádobí po sobě umyje, smetí vynáší, ale tím to končí…

A co delas ty??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.1.13 10:54

Jsi na nejlepsi ceste aby te chlap kopl do zadku stakovym pristupem daleko nedojdes.Kor kdyz vlastne dite neni jeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
2.1.13 10:54

@SlecnaSally
Moc ti teda nerozumím. Po 15ti letech manželství jsem asi jinde :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí