Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte ženy. Řeším stále se opakující problém x dívek a žen tady. Vím to, a omlouvám se. Žádné z cizých témat se ale nikdy netýkájí osobně Vás (tedy mě) a tak i já, zde, prosím o radu od těch, které k tomu mají co nabídnout. Za těch mnoho let, co menstruuji je to poprvé, co menstruace nedorazila vůbec. Za pár dní bych měla dostat další, a pořád bezradně čekám na tu lednovou.. to že bych mohla být těhotná vyloučené vůbec není, ale styk, který bych považovala za onen „chybný“ probéhl už víc jak před dvěmi měsíci, a tak jsem považovala těhotenský test za jasný důkaz toho, na čem jsem. Negativní.. asi bych ráda řekla „hurá“, ale tím se dostávám do věčích obav.
.. předešlý víkend proběhl nechráněný styk také.. nedokončili jsme to.. opilí, hloupí, pobláznění.. nicméně už v tuto dobu byla menstruace opožděná, a já řeším otázku: Může zde být souvislost? Nemluvím o náhodě, nebo minimálně procentruální šanci. Ptám se na zkušenost. Je možné otěhotnět ze styku, který proběhl v období předmentruačním, a nebyl proveden naplno do ženy? Důvod, proč by těhotenský test byl negativní a důvod, proč menstruace (ač opožděná) nakonec vůbec nepřišla?.. je to už bláznovství. Trošku paranoja, věřím, že menstruace mohla neodrazit z jiných důvodů, ale stres, nemoc ani prášky které by mě aktuálně jakkoliv ovlivňovali nemám. Leda nějaká změna životosprávy, což mi přijde jako hloupost
. Jinak jsem praconě mimo město, a k doktorovi se dostanu až koncem března. To je hrozně dlouhá doba na přemýšlení.. Děkuji za jakýkolvi příspěvěk a podporu ![]()
@M1shelle
Taky se mi to stalo loni v létě. Prostě mi jeden měsíc vynechala ![]()
Test jsem si nedělala, byla jsem posraná až za ušima (mám totiž dvě mláďata, 3 a 4) a asi jsem měla strach že dvou čárek ![]()
Čekala jsem dva týdny, nic, tak jsem pak nějak sbírala odvahu, jak to říct chlapovi. No a pak za další dva týdny přišla, mrcha jedná červená ![]()
@M1shelle jinak ale k otázce, ano, z toho druhého styku můžeš být klidně těhotná. Je celkem jedno, jestli se udělal nebo ne. Sice je menší šance ale furt tu je ![]()
Jinak pro klid v duši si můžeš zajít i k jinému doktorovi, nemusíš nutně ke svému.
Já pracuju v horách, a dostat se k někomu, jako je doktor je
.. no.. asi těžké. Leda bych tu zpacifikovala a přemluvila nějakého hosta s touto odborností
ale gynekologie chce to svoje. Přece jenom to není zubař, že..
.. třeba máš pravdu. Třeba si dala holka pauzu a měsíční prázdniny.
Ale co ta bolavá prsiska. Sem tam hustej výtok.. jako bych menstruovala už týden, a přece nic..
Ten druhy sex nesouvisi s tim, jestli menstruace dorazila nebo ne, nicmene otehotnet jsi z nej mohla. Z toho prveho by byl s nejvetsi pravdepodobnosti test davno pozitivni, pokud neni a chces mit absolutni jistotu, zajed si nekam nechat nabrat krev. Z toho druheho by test neco ukazal tak 14 dni po styku.
Pokud nedorazila MS, nemuzes vedet, zda a kdy dojde dalsi, cyklus mohl byt zcela bez ovulace nebo mohla byt tato o mnoho dni ci dokonce tydnu posunuta. Takze pokud nechces otehotnet, poradne bych se chranila. A mesicni vynechani uz bych s doktorem konzultovala, minimalne nejakeho mit musis a ten bude mit telefon. I kdyz bez blizsiho vysetreni ti toho stejne asi moc nepovi. Fakt je, ze na tenhle stav se nejspis neumira. Pokud to resit nebudes, s nejvetsi pravdepodobnosti drive nebo pozdeji bud dorazi MS nebo ucitis pohyby ![]()