Menstruační kalíšek a zápach
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Používám roky a nesmrdí nikdy, ale nenechávám ho teda nikdy 8h, umývám pokaždé, když jsem na wc. jestli jsi náchylná k infekcím, tak bych spíš koukla na menstruační kalhotky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@tartaletka První den jsem taky vymývala častěji, ale včera jsme celé odpoledne nebyli doma a podle popisu by ten interval měl být v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Mně nepáchne, vymývám i po 12 hodinách ale já teda tento proces vykonávám
ve sprše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já kalíšek vyplachuji a umývám tak 3× denně, začíná zapáchat až ke konci MS a to už na něj čeká sterilizace, po sterilizaci a vyčištění s jedlou sodou pak OK.
Kámoška trpí na gyn. problémy a dělá to tak, že má kalíšky dva,
vyměňuje… a ten použitý vždy hned sterilizuje.
ALE! Jako první kalíšek jsem si koupila nějaký levnější, jakože na zkoušku… a ten jsem musela vyhodit. Ten smrděl hned a strašně… pak jsem koupila LunaCup a ten už je v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano, ke konci menstruace se mi to stává, když už skoro nekrvácím. Je to takový ten klasický menstruační zápach, stejný byl cítit kdysi dávno, když jsem ještě používala vložky a ty jsem měnila často. A nechávám klidně i těch 12 hodin ty poslední dva dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mně se to stává nějaký ten 3 nebo 4 den krvácení, že mi kalíšek zapáchá, trvá to den max 2 a pak už zase v pořádku bez zápachu. Kalíšek měním většinou 2× denně, tím to nebude, myslím, že je to prostě fyziologický menstruačním cyklem, jestli se mi prostě v těch dnech neodlučuje třeba přímo výstelka dělohy, která má tenhle specifický zápach, nevím.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Kalisek pouzivam 3 roky, s tampony a vlozkami jsem taky pri kazde menstruaci hned chytla kvasinky. Od doby, co pouzivam kalisek je vse ok. Vyplachuju ho prvni 2 dny cca po 8 hodinach, zbyle dny po 12 a nezapacha. Zapachal mi jednou, důkladně jsem ho vyvarila a od té doby už ne, tak zkus vyvarit delší dobu a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jestli máte Facebook, tak se přidejte do skupiny Kališnice. Je tam mnoho informací o kaliscich, péči o ně, o menstruaci atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@me57h píše:
Nechápu, jak to někdo může používat.![]()
Nechápu, jak může mít někdo ve vagíně několik hodin krví nacucaný
kus umělého hadru…
Nebo ještě lépe, jak může mít někdo na frndě napláclej kus hadru
s tlející krví.
Tak co? Tak nic viď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je vtipné, že zrovna dnes diskuze pár příspěvky ožila, kdy jsem dostala další ms. K té minulé periodě, kalíšek zapáchal jakoby zvenčí a mám podezření, nejspíš šlo o nějakou bakteriální vaginózu. Po zbytek cyklu jsem kalíšek vyvařovala každý den a při výměně jsem jej i pro snazší zavedení potřela Lactofeelem. A zápach se už neobjevil. Možná v tom budu preventivně pokračovat, pokud mi to nebude dělat jiné problémy.
@me57h Nechápej, já taky
nepobírám různé věci, co jiní lidí dělají, např. anální sex. Ale
buď trochu tolerantní, když to nikdo nenutí tobě, tak tě to nemusí
trápit.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Zápach z úst, teplota 39 stupňů, zvraceni , zapáchající stolice
- Hodně veliké sraženiny v menstruační krvi
- Zápach při odříhnutí, nevolnost
- Zápach z marihuany
- Silné menstruační krvácení, poradíte?
- Menstruační bolesti ve 20tt
- Kalíšek - je to normální?
- Jak se zbavit zápachu kočičince v bytě
Ahoj,
rozhodla jsem se vyzkoušet kalíšek, nyní jsem ho v sobě měla druhý den. Krásně sedí, nevím o něm, cítím se na rozdíl od vložek čistá, jsem nadšená! Asi se hodí vysvětlit, že občas trpívám na gynekologické problémy, vadí mi tampóny a poslední dobou asi i klasické vložky, prostě se mi během ms i přes zvýšenou hygienu a častou výměnu vložek vždy rozjely infekce. Před touhle ms jsem se cítila v pořádku a pořád se tak cítím. Jen mě zarazilo, když jsem večer po osmi hodinách vyplachovala kalíšek, že trochu zapáchal. Ale asi ne v té části, co sbírá krev, ale zvenčí. Zapáchaly i prsty, kterými jsem kalíšek vytahovala. Máte s tím někdo zkušenost? Stává se to? Kalíšek je z lékařského silikonu, žádný levný šmejd. Jsem z toho trochu rozhozená, jestli je to v pořádku… Budu vděčná za každou odpověď.