Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
acko
normálne tu furt rozmýšľam, že ako by som ťa rodila, keby som bola pôrodník…
A zhodnotila som, že som asi veľmi ovplyvnená tým, že ťa „poznám“ aspoň takto cez net…tvoje prežívanie a tak..som citovo zaangažovaná.
Som tým ovplyvnená - pravdepodobne by som ťa ako pacientku tak nebrala a asi by som ťa začala rodiť spontánne.
![]()
Minewka píše:
laurija sa s tým stotožňujem…takto funguje môj mozog
soldi, dik
![]()
http://www.dotmed.com/…u-1200/18465
za 500 dolarov
ale to je velke a starsie… tak ale za tu cenu ![]()
no momentalne je to skor taky sialeny napad, ale ktohovie
to by som si najskor musela poriadne tuto oblast (v ramci svojich moznosti - z hladiska poznatkov) zmapovat. ale nikdy nehovor nikdy
nebola by to parada mat UZV doma? ![]()
minew, kvoli tym mojim problemom s mocakom som este nez som zacala merat BT zo zvedavosti hladala ako porod (aj prirodzeny, aj CS) moze ovplyvnit mocove ustrojenstvo… moze sa to stat v oboch pripadoch… pri CS, tak ako pri inych chirurgickych operaciach v oblasti panvy moze dojst k poskodeniu mechura. samozrejme, je to pomerne zriedkave. ale v panvovej oblasti su u zeny vsetky organy prepojene, akykolvek zasah v oblasti panvy moze ovplyvnit ktorykolvek z organov ktore sa tam nachadzaju.
pri prirodzenom porode je vyssie riziko inkontinencie mocu. ale ja mam opacny problem - mam pravdepodobne nabeh na zhrubnutu stenu mocovej trubice a potrebujem ovela silnejsie tlacit, aby som mocur uplne vyprazdnila. je velmi nebezpecne, ked v mocure ostavaju zvysky mocu, lebo tie sa zapaluju, z toho sa z dlhodobeho hladiska moze vyvinut aj rakovina (neustale drazdenie). CS moze dojst k ovlyvneniu svalov v oblasti panvoveho dna a moze stazit schopnost vyprazdnovat mechur. a u mna je mega nebezpecna aj obycajna infekcia mocovych ciest, ktora je po CS v tych 15-20% pripadov. u mna ako u pacienta s urologickymi problemami by bola este vyssia. ja potrebujem obnovovat sliznicu mocovej trubice a odolnost mocura, co je proces na vela vela mesiacov, mozno aj rokov. kazda infekcia ma moze hodit v liecbe niekolko mesiacov, mozno aj rok, naspat… tymto sposobom cystitidy mozu sposobit funkcne poruchy…
ale samozrejme, ze ak by slo o zdravie mojho babatka, a bola by indikacia na CS, tak sa necham rezat a risknem problemy s mocakom.
a strach z porodu mam aj ja… strasny… a to ani tehotna nie som… normalne z isteho pohladu chapem holywoodske herecky, ze strasne vela z nich si voli rodit CS mesiac pred terminom. ![]()
Minewka píše:
ackonormálne tu furt rozmýšľam, že ako by som ťa rodila, keby som bola pôrodník…
A zhodnotila som, že som asi veľmi ovplyvnená tým, že ťa „poznám“ aspoň takto cez net…tvoje prežívanie a tak..som citovo zaangažovaná.
Som tým ovplyvnená - pravdepodobne by som ťa ako pacientku tak nebrala a asi by som ťa začala rodiť spontánne.![]()
![]()
lauri, neviem presne… urcite ziadna nie je taky hnup, ze by rodila kym nie su vyvinute plucka… ale po tom ako babatko je vyvinute a v poslednych tyzdnoch uz len pribera, tak si daju vyvolat porod, alebo idu na CS. bud aby bol porod lahsi, alebo aby nemali take natiahnute brucha… co ja viem…
ale ze takto niektore zeny v USA, ktore si to financne moznu dovolit, rodia.
""http://img1.obrazkyanimace.com/oa/112/003.gif:http://img1.obrazkyanimace.com/oa/112/003.gif title="Obrazky na profil Andělé - Obrázky a citáty na profil lide.cz
DOBROU NOC BABULKY
![]()