Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
natul mě taky ty č.2 ![]()
Moje mamka se rozhodla,že by něco vozila z USA. Zase moc šatiček mi příjde že u nás není ,jako je,ale všechno na jedno brdo. Tak dělám průzkum,jetli to má cenu. Já ví,už jsem se tu na to ptala asi. Byli by k dispozici taky značky jako: DKNY, GAP,ROXY,HURLEY,Tommy Hilfiger,Quicksilver,FreeCountry,…atd…
KOFI č.2 ![]()
FLAMI presne tak, mate doma bohatsvo, ktore je to najcennejsie na svete. Co maju ludia z milionov ked im chyba laska a deti… ![]()
Flam ![]()
Holky nevíte někerá z vás jestli je volně prodejný agapurin?díky.
Kofi - nečítala som všetko dozadu - ale prečo sa obávaš svalovej distrofie?
Vyskytla sa v tvojej rodine a v rodine manžela?
flami pre teba ![]()
http://img1.obrazkyanimace.com/oa/008/013.jpg
minew
ano,moje setra ji měla, v rodině mm o ní není zmínka,ale ono to funguje tak,že se nemusí projevit,jen ten gen máš v sobě. Moji rodiče nic podobného v rodinách neměli a přece se takto narodila… Je to složitá genetika… Ale tenkrát v té době nikdo pomalu nevěděl co to je, jezdili jsme na akupunktury a všechno možné atd. atp…
Kofi myslíš,že by to tvoje mamaka vozila a tady by jste to prodávali?to je dobrý nápad néé
![]()
kamca ja som tvor zvedavy
, tak som patrala na nete po agapurine - je na predpis http://www.dinarin.cz/product.jsp?…
Kofi - hmm..áno, prečítala som si - je to autozómovo recesívna dedinosť, čo v skratke znamená asi toto:
Pokiaľ si dobre pamätám – je to autosomálne recesívne dedičné ochorenie a to znamená, že:
1.)neviaže sa na pohlavie (choré nemôžu byť len dievčatá, alebo len chlapci – ale choroba sa môže prejaviť aj u jedného aj u druhého pohlavia)
2.)Ochorenie teda môže prenášať aj otec aj matka.
Ak ochorenie prenášaš aj ty, aj manžel, tak:
Aa (matka prenášač) x Aa (otec prenášač) (to bol prípad u tvojich rodičov)
Môžete mať takéto deti: AA, Aa, Aa,aa – to, že je ochorenie recesívne znamená, že sa prejaví len u toho dieťaťa, kde sa stretnú dve a ( malé a prenáša chorobu) – len toto dieťa bude choré, deti, ktoré budú mať Aa, Aa – choré nebudú, ale môžu byť prenášačmi. No a dieťa, ktoré zdedí alely AA – bude zdravé a ochorenie prenášať nebude.
Je tu pomer 1 úplne zdravé dieťa, 2 deti prenášači a 1 choré dieťa.
Ak ochorenie prenášaš len ty, ale manžel nie, tak je dedičnosť nasledovná:
Aa (matka prenášač) x AA (zdravý otec)
AA, AA, Aa, Aa – to znamená, že budú 2 zdravé deti, a dve deti prenášači – ale ochorenie sa neprejaví
No a je tu možnosť, že ani ty, ani manžel prenášačmi nie ste a nemôže sa Vám narodiť postihnuté dieťa.
AA (zdravá matka) x AA(zdravý otec)
Deti: AA,AA,AA,AA
Čiže si myslím, že najprv stačí spraviť genetické testy Vám rodičom, ako na tom ste, či ste chorý gén zdedili, alebo nie.
Ak ste nezdedili – Vaše deti choré nebudú a ďalši vyšetrenia nie sú nutné.
Ak ste zdedili – bude nutné vyšetrenia bejby – amniocentéza.
pekne opísané to je tu:
http://www.iam.fmph.uniba.sk/…pitola-6.pdf
strana 3, je tam aj rodomeň..
Minew děkuju,jsi zlatá. Ale já tedy netuším,proč mi řekl gyneolog,že na nás dva testy nejsou,že se bude dělat jen na mimi. Já to vlastně z těch všech možnej článků,co jsem tak našla pochopila tak jak jsi mi to napsala. Zřejmě on asi prostě neví,už se ho na nic ptát nebudu
Ahoj ![]()
kofila mne sa páčia 1,2 ![]()
flam malý je fakt rozkošný a urćite vám robí veľa radosti ![]()
lauri ako ti to ellka dala do negytívu,ten testík rozhodne tam niečo je,testuj aj zajtra
MINEW já myslím,že místo ELLY bys měla být na tu DR. nominována ty
,to je naprosto vyčerpávající článek
![]()