Meranie BT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3113
30.9.10 12:22

natul mě taky ty č.2 :-)
Moje mamka se rozhodla,že by něco vozila z USA. Zase moc šatiček mi příjde že u nás není ,jako je,ale všechno na jedno brdo. Tak dělám průzkum,jetli to má cenu. Já ví,už jsem se tu na to ptala asi. Byli by k dispozici taky značky jako: DKNY, GAP,ROXY,HURLEY,Tommy Hilfiger,Quicksilver,FreeCountry,…atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
30.9.10 12:24

flam rozkošné :-P :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17268
30.9.10 12:35

KOFI č.2 :palec:

FLAMI presne tak, mate doma bohatsvo, ktore je to najcennejsie na svete. Co maju ludia z milionov ked im chyba laska a deti… :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
30.9.10 12:44

Flam :srdce:

Holky nevíte někerá z vás jestli je volně prodejný agapurin?díky.

• Citovat
  • Upravit
Mellanie
30.9.10 12:45

Kofi mě číslo 1-

• Citovat
  • Upravit
2573
30.9.10 12:45

Kofila krásné šatičky 1. a 2.

Flam :srdce: rozkošný mrňousek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
30.9.10 12:47

Kofi - nečítala som všetko dozadu - ale prečo sa obávaš svalovej distrofie?

Vyskytla sa v tvojej rodine a v rodine manžela?

• Citovat
  • Upravit
17268
30.9.10 12:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
30.9.10 12:50

minew :mavam: ano,moje setra ji měla, v rodině mm o ní není zmínka,ale ono to funguje tak,že se nemusí projevit,jen ten gen máš v sobě. Moji rodiče nic podobného v rodinách neměli a přece se takto narodila… Je to složitá genetika… Ale tenkrát v té době nikdo pomalu nevěděl co to je, jezdili jsme na akupunktury a všechno možné atd. atp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natulaa
30.9.10 13:11

Kofi myslíš,že by to tvoje mamaka vozila a tady by jste to prodávali?to je dobrý nápad néé :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
riana12
30.9.10 13:13

kamca ja som tvor zvedavy :oops:, tak som patrala na nete po agapurine - je na predpis http://www.dinarin.cz/product.jsp?…

• Citovat
  • Upravit
Minewka
30.9.10 13:13

Kofi - hmm..áno, prečítala som si - je to autozómovo recesívna dedinosť, čo v skratke znamená asi toto:

Pokiaľ si dobre pamätám – je to autosomálne recesívne dedičné ochorenie a to znamená, že:
1.)neviaže sa na pohlavie (choré nemôžu byť len dievčatá, alebo len chlapci – ale choroba sa môže prejaviť aj u jedného aj u druhého pohlavia)
2.)Ochorenie teda môže prenášať aj otec aj matka.

Ak ochorenie prenášaš aj ty, aj manžel, tak:
Aa (matka prenášač) x Aa (otec prenášač) (to bol prípad u tvojich rodičov)

Môžete mať takéto deti: AA, Aa, Aa,aa – to, že je ochorenie recesívne znamená, že sa prejaví len u toho dieťaťa, kde sa stretnú dve a ( malé a prenáša chorobu) – len toto dieťa bude choré, deti, ktoré budú mať Aa, Aa – choré nebudú, ale môžu byť prenášačmi. No a dieťa, ktoré zdedí alely AA – bude zdravé a ochorenie prenášať nebude.
Je tu pomer 1 úplne zdravé dieťa, 2 deti prenášači a 1 choré dieťa.

Ak ochorenie prenášaš len ty, ale manžel nie, tak je dedičnosť nasledovná:
Aa (matka prenášač) x AA (zdravý otec)

AA, AA, Aa, Aa – to znamená, že budú 2 zdravé deti, a dve deti prenášači – ale ochorenie sa neprejaví

No a je tu možnosť, že ani ty, ani manžel prenášačmi nie ste a nemôže sa Vám narodiť postihnuté dieťa.
AA (zdravá matka) x AA(zdravý otec)
Deti: AA,AA,AA,AA

Čiže si myslím, že najprv stačí spraviť genetické testy Vám rodičom, ako na tom ste, či ste chorý gén zdedili, alebo nie.
Ak ste nezdedili – Vaše deti choré nebudú a ďalši vyšetrenia nie sú nutné.
Ak ste zdedili – bude nutné vyšetrenia bejby – amniocentéza.

pekne opísané to je tu:
http://www.iam.fmph.uniba.sk/…pitola-6.pdf

strana 3, je tam aj rodomeň..

• Citovat
  • Upravit
3113
30.9.10 13:25

Minew děkuju,jsi zlatá. Ale já tedy netuším,proč mi řekl gyneolog,že na nás dva testy nejsou,že se bude dělat jen na mimi. Já to vlastně z těch všech možnej článků,co jsem tak našla pochopila tak jak jsi mi to napsala. Zřejmě on asi prostě neví,už se ho na nic ptát nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
30.9.10 13:25

Ahoj :mavam:
kofila mne sa páčia 1,2 :palec:
flam malý je fakt rozkošný a urćite vám robí veľa radosti :lol:
lauri ako ti to ellka dala do negytívu,ten testík rozhodne tam niečo je,testuj aj zajtra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natulaa
30.9.10 13:26

MINEW já myslím,že místo ELLY bys měla být na tu DR. nominována ty :palec: :palec: ,to je naprosto vyčerpávající článek :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex