Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@andelka83 děkuji. Takže jestli to dobře chápu tak po šesti nižších teplotách musí být min. tři vyšší kdy ty vyšší nesmí spadnout pod nejvyšší z těch šesti nižších?? A ještě jsem se chtěla zeptat, když si teploty zapisuju na womenzone, tak na tom grafu se ukazují hvězdičky a ta žlutá pole, ty znamenají co? moc moc děkuji ![]()
@Kaczus hvězdičky znamenají proběhlý sex, žluté pole označuje vypočítané plodné dny dle kalendáře… až proběhne ovulka, tak by se pole měly vyznačit zeleně ![]()
@Lulu85 já jsem si u těch hvězdiček nebyla jistá
když to tam zadávám tak tam je „S“ děkuji
moc děkuji
Ahoj holky, tak jsem se rozhodla začít měřit BT… Zatím jsem úplně v začátcích. Ale díky Vašim příspěvkům jsem aspoň trošku moudřejší… Chci se jen zeptat… Zatím mám každé ráno teplotu 36,3° je to normální??? Všude se píše, že má být teplota na začátku cyklu kolem 36,5°..
Mám totiž od 4. píchlou vyvolávačku a ms je trošku jiná než jsem byla zvyklá dřív.. Tak abych byla v klidu..
Ahoj a vitej
je to uplne normalni, neni zadna spravna a spatna teplota, kazda ji mame jinak. Samotne cislo neni dulezite, jen jaka je teplota pred ovulaci a potom po ovulaci. Ja mivam pred casto 36,2, po ovulaci nejcasteji 36,7 nebo 36,8, ale ani nizsi teploty nejsou tak vyjimecne. Vyvolacka, pokud to byl agolutin, by ti zvedla teplotu jen tesne po ni, ted uz by na tebe nemela mit vliv
@Lucake Děkuju… Já jsem totiž měla 14 dní zpoždění (tt negativní) a u dr jsem zjistila, že se mi asi vrací problémy z mládí, kdy mi museli nasadit HA, ptz jsem měla ms třeba 1× za 2 měsíce… Což by se mi teď připlánování mimča opravdu nehodilo…
Takže ja budu čekat 6× nízká a po ní 3× vyšší teplota a měla by být ovulace… Je tak? Mám plánované plodné dny podle kalendáře od 21-26.2. Tak uvidíme… Chtěla bych udělat vše proto aby to klaplo.. Ale vím, že to nijak neuvlivnim…
Ty ovu testy jsou jednorázové nebo se dají používat vícekrát? A které používáte?
@Emi.kk aha, tak jsme to trefili. Mohla být ovulka dřív, ale na bt se to projevit později, záleží jak rychle se mění hormony, jak rychle ten druhý stoupá.
@katchii plodné dny vypočítané jen podle kalendáře jsou úplně mimo, kor po vyvolávačce, na to se vůbec neupínej a neřeš.
Ovulka nastane mezi těmi 6nižšími a 3vyššími, v tom přelomu. tím že naměříš po dekádě nižších teplot několik vyšších si zpětně potvrdíš že proběhla a kdy zhruba.
S ovutesty zkušenost nemám, ale vím že se prodávají po několika kusech a používá se většinou každý den jeden, myslím že se doporučuje od 10dne cyklu. Což ovšem mi přijde při neznámé délce cyklu nebo při nepravidelných cyklech jako dost do peněz lezoucí. Protože jich můžeš vypotřebovat i 10-15 než odhalí ovulku.
S tou teplotou je to přesně jak psala Lucake, absolutní hodnota je úplně jedno, je to individuální. Neplatí ani pravidlo že když máš 37 tak je to těhu.
@Lulu85 Člověk než se v tom trochu vyzná, tak to trochu dýl trvá, nebo teda aspoň mě
mě grafy nikdy nešly
jen mě mrzí, že zatím žádná ovulka nebyla..doufám, že se to brzy srovná a když ne, tak budu muset asi vyrazit k Dr.. moje sestra se totiž taky snaží a ovulku nemá (má PCSO) tak se bojím abych na tom nebyla obdobně ![]()
@andelka83 Hm, tak teď jsem z toho jelen…
takže to mám poznat jak??? Jsem opravdu lajk a nikdy jsem tohle neřešila… ![]()
@Lulu85 já též děkuju, jak je víc těch programů a ne všechny aktivně používám, tak v těch čudlíkách občas taky tápu, co který znamená.
@katchii dopředu poznáš plodné dny jedině když budeš sledovat i změnu hlenu nebo čípku. To tě upozorní na blížící se ovulaci. A bt ji pak jen potvrdí. Doporučuju tento článek přečíst a zkusit sledovat.
http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
@katchii prvni cyklus mereni to moc dopredu nepoznas, pokud nechces vyhodit hodne penez za ovulacni testy. Muzes ale zkusit jeden a pokud bude uplne bily, tak zkus zase az za dva dny. Musis se trochu poznat, sve telo a teploty a potom to bude jednodussi. Muzete to tento mesic jen tak zkouset naslepo
a pritom sledovat teplotu, hlen, pripadne i cipek, udelat si ovulacni test. Vetsinou se pise, ze po 3 mesicich mereni bys uz mela byt chytrejsi
Jsou i ovulacni testy ze slin, ktere se pouzivaji opakovane. Zalezi, jak rychle se vam zadari ![]()