Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6327
16.2.13 16:22

Andelko nechce se mi to hledat v diskuzi, urcite uz jsi mi to psala, v kolikati mesicich ti zacal chodit malej myslim ten starsi, predpokladam ze ten menci jeste nechodi. posilam ukazku meho grafu, a porad nejak doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
20.2.13 11:42

@hanka1120 pěkný graf, jak vypadá dneska? Omlouvám se, mám epořád problémy s počítačem, net jen v noťasu a děcka mě ani nenechají tady být, večer chodím s mladším hned spát po 20h, rostou mu zuby.
Starší začal chodit v 15,5 měsících. Mladší má 11měsíců, leze a staví se.

Jo a měřím teď třetí den, a teploty mám brutálně nízko..34,8..tak buď je to normální, nebo mám už blbou baterku. Ale vím že i po předchozím porodu jsme měla teploty v těch cyklech dost nízko.
No ten teploměr mám 4.5 roku (teď v únoru je to přesně 5 let co měřím BT), se dvěma pauzama těhu a po porodu, tak kdoví jak je na tom baterie. Ale jinak měří v pohodě, pípá, teploty sic enízké ale stálé…no asi koupím radši novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
20.2.13 12:45

Dneska jsem to dostala tak smula, ale jeste jsem nezacala novy graf musim ho zpravit, desne mne boli bricho. a na co meris bt ty? asi mas spis tak nizke teplotky, pokud ti normalne pipa tak by to melo byt v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
20.2.13 13:03

@hanka1120 aha, už vidím, tak třeba v dalším cyklu. Graf moc pěkný, tak to není možný aby to jednou nevyšlo.
Já měřím a sleduju právě na opačný efekt..na vyhnutí se dalšímu těhotenství. Proto jsem i měřit začala, prootže jsem už nechtěla brát HA. Už jsem si na to tak zvykla, že se vždycky po porodu těším až dostanu MS a budu měřit. Teda ten první půlrok je mi to většinou putna, ale pak už očekávám s nedočkavostí.
No asi jo, vím že minule jsem byla taky překvapená, jak jsou nízké. Teď zkouším jaký vliv bud emít na měření a hodnocení to, že v noci jsem xkrát vzhůru a někdy i vstávám (dneska se starší počural, tak jsem převlíkala). Zatím to vypadá dobře, nic rozlítaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
20.2.13 13:32

Andelko ale je prece velky risk ne? merit bt misto antikoncepci, protoze ovulku podle bt poznas az par dni po ovulce. nemas strach ze otehotnis? ja si koupila kontryhel a tak odedneska ho piju protoze jsem 1dc.ano graf byl hezkej. rozhodla jsem se ze zadny leky tedka nejaku dobu brat nebudu a ejha cyklus se proste sam po pul roce srovnal jen lf by mohla byt o trosku delsi no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.2.13 13:36

@hanka1120 jj, opravdu hezký graf, proč by jsi chtěla delší lf, teď byla 11 dní a to je docela optimální, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
20.2.13 13:41

Holky můžu se zeptat? Co myslíte byla ovulace a když jo tak který den? poradíte prosím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.2.13 13:47

@Sparkl já bych řekla, že ovu byla 25DC. Jen se chci zeptat, ten graf je trošku starší, měříš i teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
20.2.13 13:49

@Lulu85
To je graf jedné holky z mojí diskuze a měřit chce zase tet jelikož předtím se v těch grafech nevyznala..tak chtěla vědět zda je vůbec ovulace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.2.13 13:55

@Sparkl aha, tak to jo, ale každopádně ten graf se jí vybarví barevně, když jsou zaznamenány výkyvy teplot. To žluté pole je ovulace vypočítána dle kalendáře, to zelené pole by mělo značit proběhlé plodné dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
20.2.13 13:57

@Lulu85
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
20.2.13 15:39

@hanka1120 11 dni je dobre :) aspon nemusis tak dlouho cekat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
20.2.13 15:40

@Sparkl ja bych rekla 25 nebo 28DC, sleduje i hlen? Nekdy je dobre toho sledovat vic, presneji se urci ovulace. Pokud merila dal a teplota zustala vysoko az do MS, tak ovuluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
20.2.13 16:03

@hanka1120 nemám strach. Kluci jsou počatí přesně v době, kdy jindy bysme styk neměli, vědomě. Ta první fáze je trochu náročnější na sledování, ale taky se to dá. Něco se spočítá podle pravděpodobnosti z minulých cyklů (teď měřím 21 cyklus) a zároveň se to kontroluje podle hlenu. Po ovulce už je to bezproblémové. 5 let tohleto používáme jako antikoncepci, děti máme plánované a s početím problémy fakt nemáme (někdo mi tvrdil že to vychází proto, že máme problém, hahaha).
Luteálka stačí, já mám taky takhle dlouhou.
Je bezva že funguješ takhle dobře sama od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
20.2.13 16:07

@Sparkl já bych řekla 22 nebo 28, ptala bych se na výskyt hlenu. A jestli měří správně, ve stejnou dobu. Tam jak je ten pokles 25 tak to by mohl být jendorázový pokles po ovulaci, jenže tam není splněná podmínka aby teplota po tom poklesu byla aspoň o 0,2 nad linií. Na ten 28 by to sedělo, je tam pak i výrazný vzestup.Na to aby byla ovulka 25 jsou tam pak ty další teploty moc nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí