Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Holky jdu se přesvědčit zda počítám dobře. Včera OVu hlen, dnes pozitivní test. Teplotu nemůžu brát tentokrát jsem dost nachlazená. Pokud myslím tak během zítřka by mělo proběhnout tulení, myslím si to správně. Přikládám foto bt a out test.
Ahojik snazilky! Mohla bych ty zkusenejsi z vas poprosit o vyhodnoceni BT grafu? Dny tam nejsou videt, ale je to tak, ze ta nejnizsi teplota byla ovulka? Moc diky!!! ![]()
@kriistin ale grafík je pěknej, to nebude dlouho trvat, jestli není jiná překážka ![]()
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o radu. Teplotu měřím první cyklus. Před tím jsem se řídila pocitově, kdy ovu proběhla, ale tento měsíc mě všechny pocity opustily. A od ovu pocitala 14 dnu do začátku nového cyklu. Teď ale vůbec nevím, kdy MS čekat.
Ovu jsem měla vzdy kolem 10dc, tzn. 18.2. Ale pak teplota rostla znovu o tyden pozdeji…nevim zda to byl tedy anovulacni cyklus nebo ne.
Díky za vaše názory.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o radu. Teplotu měřím první cyklus. Před tím jsem se řídila pocitově, kdy ovu proběhla, ale tento měsíc mě všechny pocity opustily. A od ovu pocitala 14 dnu do začátku nového cyklu. Teď ale vůbec nevím, kdy MS čekat.
Ovu jsem měla vzdy kolem 10dc, tzn. 18.2. Ale pak teplota rostla znovu o tyden pozdeji…nevim zda to byl tedy anovulacni cyklus nebo ne.
Díky za vaše názory.
Ten graf pro mě není moc přehledný. Nechceš zkusit jinou aplikaci?
Teoreticky by ovulace mohla být 20.2. - jestli teda vidím dobře datum. Nikde jinde pravidlo tři po šesti neplatí.
Asi to tak bude, dekuji. Takže MS dnes nebo zitra. Podle BT se prichazejici MS nejak pozna?
@Anonymní píše:
Asi to tak bude, dekuji. Takže MS dnes nebo zitra. Podle BT se prichazejici MS nejak pozna?
Jo, tohle už je přehlednější
Opravdu to vypadá na toho 20.
Před MS obvykle BT klesá. Ale nemusí to platit vždy - někdy BT začne klesat až v průběhu MS. Je to jak kdy. Mám vyzkoušeno sama na sobě - někdy klesala už třeba dva - tři dny před MS, někdy prudce klesla den před MS a někdy dokonce začala do předovulačních teplot klesat až v průběhu MS. Takže tak ![]()
@kriistin záleží na umístění myomu v děloze. Jsou myomy, které nijak nevadí, pokud se dále nezvětšují. Rozhodně by se měl pravidelně kontrolovat, zda se tam něco neděje. Rozhodně by ale o něm měli pak vědět při porodu.
@Veronika.Berta no u mě jo ovulace dle teplot ještě neproběhla včera a dnes jsem nárazové zaspinila a do toho bílek a pnuti prsou, myslela jsem že to špinění je začínající MS a ono prd asi ovulace ![]()
@kriistin já měla myom 2cm, dr mi říkala, že to nevadí. S těhotenstvím začal růst. Prý to je jako když ho vyživuješ. No a já potratila. Nikdo neví samozřejmě proč, ale přikláněli se k myomu. Kdyby se to udrželo, tak by mohl růst a utlačovat miminko. Doporučili odstranit. Dělá to doc. Mára v Praze u Apolináře.
A jak ses měla v lázních? Nebo ještě užíváš lázeňských procedur? ![]()
@Ajinka91 Tak to byla pořádná ovulace
já mám po, tenhle měsíc neměřím, jen podle hleníku. Mám kratší cyklus po hormonech, takže už mám po. Poznám to hlavně podle změn chutí k jídlu. Mám větší spotřebu masa, ovoce a mám chuť na takové věci, jako vysočina
A to mám do půlky menstruace. Ráno jsem vstávala, tak mě bral spodek. To je normál. Od ovu mám bolesti čípku a mám pocit, že to každou chvílí dostanu, protože mě to tak divně pobolívá. Zapomněla jsem si včera začít brát Norethisteron..jsem to tele ![]()