Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@malinika Na to vyšetření jsme šly tak brzo, protože já mám tupozraké oko.
@evelin12 Nějaké doporučení na další kontrolu jste dostaly? Osobně bych tam pro jistotu šla a zkusila to znovu. I když pokud nešilhá a zároveň máš pocit, že vidí dobře, tak to pravděpodobně bude v pořádku. ![]()
@malinika Pediatrička říkala, že se jí to zdá v pořádku, ale raději by to ještě nechala přeměřit (vzhledem k mé vadě). Právě jsem se objednala na ten Plusoptix do Blanska, za 250Kč. Jdeme příští týden, tak snad to bude OK ![]()
A nemá tu někdo zkušenosti s naměřenými hodnotami u malého dítěte (17 měsíců) v minusových položkách? Dcerka má nyní naměřeno Plusoptixem bez rozkapání -1,25 dioptrie, dle optometristky je to potřeba brát jako varování, doporučuje kontrolu za rok, nyní bez dalších opatření, prý norma je do -1,5 dioptrie.
Ale začínám mít pochybnosti po přečtení nějakých rad a informací, zda nemáme radši zajet na oční mnohem dřív ![]()
Šla bych k očnímu, dceři takhle objevili téměř -5 dioptrií právě na cca 17ti měsících, od té doby nosí brýle
@katabur píše:
@Aishenka a zhoršuje se jí to s věkem?
právě že ne, pořád se jí to zlepšuje protože nosí brýle pořád a cvičíme, co roční rozkapání tím (zatím) méně dioptrií.. takže u nás to má úspěch, navíc jí hrozila tupozrakost.
@Aishenka tak to se mi trošku ulevilo, měla jsem strach, že minusové hodnoty už se nezlepšují… tak ať se daří i dál, já ty naše očička taky budu řešit raději dříve, i když je pravda, že optometristka říkala, že na její hodnotu se brýle nepíšou, ale abych měla opravdu jistotu, že se nedá ještě něco zavčas dělat
Ahoj mám dotaz. Dneska dcerce naměřili Plusoptixem na jednom oku 3,5 dioptrie.Je jí 9 měsíců. V září máme přijít na komplexní vyšetření rozkapání atd. Nemáte s tím někdo zkušenost že pak při vyšetření byli hodnoty jiné? Nikdy nešilhala tak mě to překvapilo.
Syn je tupozraký nosí brýle od 3,5 let máme to v rodině.
@petra79 : syn měl. zase v 9 měsících 0 dioptrií na obou očích, což taky není dobře, prý bude asi krátkozraký po mě
, v září jdeme znova na měření
, jinak neporadim, ale třeba se to zlepší, nám dr na plusoptixu říkala, že děti jsou schopni zaostřit ( změnit dioptrie při koukani ) od -3,5 až do +2
a to je prý v pořádku ( tak nejak to říkala, nevím, ale jestli jsem použila správně termíny ![]()
Mám silné dioprtie a protože se bojím, že by syn 2,5 mohl něco podědit. Vydala jsem se s ním na dětskou očni kliniku na preventivní vyšetření. První část spočívala v pohybování předmětů, nasvěcování…Druhá část byla rozkapání očí a měření dioptrii. Naměřená hodnota cca 1,25. Ale vzhledem k věku údajně běžné hodnoty a není nutné řešit. Vyšetření bylo dost náročné.