Měření dioptrií u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
62
3.3.15 14:46

@malinika Na to vyšetření jsme šly tak brzo, protože já mám tupozraké oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
3.3.15 14:50

@evelin12 Nějaké doporučení na další kontrolu jste dostaly? Osobně bych tam pro jistotu šla a zkusila to znovu. I když pokud nešilhá a zároveň máš pocit, že vidí dobře, tak to pravděpodobně bude v pořádku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.3.15 14:56

@malinika Pediatrička říkala, že se jí to zdá v pořádku, ale raději by to ještě nechala přeměřit (vzhledem k mé vadě). Právě jsem se objednala na ten Plusoptix do Blanska, za 250Kč. Jdeme příští týden, tak snad to bude OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.3.15 10:44

A nemá tu někdo zkušenosti s naměřenými hodnotami u malého dítěte (17 měsíců) v minusových položkách? Dcerka má nyní naměřeno Plusoptixem bez rozkapání -1,25 dioptrie, dle optometristky je to potřeba brát jako varování, doporučuje kontrolu za rok, nyní bez dalších opatření, prý norma je do -1,5 dioptrie.
Ale začínám mít pochybnosti po přečtení nějakých rad a informací, zda nemáme radši zajet na oční mnohem dřív :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
4.3.15 12:22

Šla bych k očnímu, dceři takhle objevili téměř -5 dioptrií právě na cca 17ti měsících, od té doby nosí brýle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.3.15 20:20

@Aishenka a zhoršuje se jí to s věkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.3.15 09:22
@katabur píše:
@Aishenka a zhoršuje se jí to s věkem?

právě že ne, pořád se jí to zlepšuje protože nosí brýle pořád a cvičíme, co roční rozkapání tím (zatím) méně dioptrií.. takže u nás to má úspěch, navíc jí hrozila tupozrakost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.3.15 10:13

@Aishenka tak to se mi trošku ulevilo, měla jsem strach, že minusové hodnoty už se nezlepšují… tak ať se daří i dál, já ty naše očička taky budu řešit raději dříve, i když je pravda, že optometristka říkala, že na její hodnotu se brýle nepíšou, ale abych měla opravdu jistotu, že se nedá ještě něco zavčas dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.6.15 15:51

Ahoj mám dotaz. Dneska dcerce naměřili Plusoptixem na jednom oku 3,5 dioptrie.Je jí 9 měsíců. V září máme přijít na komplexní vyšetření rozkapání atd. Nemáte s tím někdo zkušenost že pak při vyšetření byli hodnoty jiné? Nikdy nešilhala tak mě to překvapilo.
Syn je tupozraký nosí brýle od 3,5 let máme to v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.6.15 15:58

@petra79 : syn měl. zase v 9 měsících 0 dioptrií na obou očích, což taky není dobře, prý bude asi krátkozraký po mě :-(, v září jdeme znova na měření :-(, jinak neporadim, ale třeba se to zlepší, nám dr na plusoptixu říkala, že děti jsou schopni zaostřit ( změnit dioptrie při koukani ) od -3,5 až do +2 :nevim: a to je prý v pořádku ( tak nejak to říkala, nevím, ale jestli jsem použila správně termíny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.6.15 16:05

Nenapsala jsem tam že to bylo plus 3 dioptr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.15 17:20

Mám silné dioprtie a protože se bojím, že by syn 2,5 mohl něco podědit. Vydala jsem se s ním na dětskou očni kliniku na preventivní vyšetření. První část spočívala v pohybování předmětů, nasvěcování…Druhá část byla rozkapání očí a měření dioptrii. Naměřená hodnota cca 1,25. Ale vzhledem k věku údajně běžné hodnoty a není nutné řešit. Vyšetření bylo dost náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty