Metoda MACS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3725
26.7.18 15:05

Ahojky ráda si vždy tuhle diskuzi přečtu mám hned zas pozitivní přístup a vím že nám to vyjde když čtu že vám metoda macs pomohla… My jdem v srpnu na ivf s macs +icsi+pk tak snad to taky vyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.11.18 04:57

@kakaramelka ahoj, taky nás čeká Ivf s macs. Jak to u tebe dopadlo? Věřím v dobré zprávy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
7.11.18 08:53

@Tess28 dopadlo to výtečné, sice ze 2 oplodněno jen 1,ale jednickove, zavedli mi ho už 3 den a povedlo se,snes jsme v 15tt a vše je v pořádku :mavam: držím moc palečky, ať vám to také vyjde… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.11.18 10:04

@kakaramelka tak to je paráda :) gratuluji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 21:57

Nam to vyslo, MACS, paty pokus. Mame zdraveho syna. Je krasnej, no… Co predchazelo, by bylo na roman.

• Citovat
  • Upravit
812
18.1.21 19:11
@Lilly15 píše:
Janulko, jak jsi na tom, berusko? ;)
Dnes nám v Repromede v Brně řekli vysledky testu a jsem absolutně nadsena :dance:
Manželovi spermií klasika:99%patologii, z toho zbytku jen 12% pohyb vpřed, ale díky metodě MACS máme v mrazacku 5 zdravouckych miminek:4 holčičky a 1chlapecka :dance:

Ahoj Lili, je to sice hodně stará konverzace, ale i tak se zeptam. Oni vám řeknou, jestli je embrijko on nebo ona? Nebo jak mam rozumet tomu, že jste meli 4 holcicky a 1 chlapecfka :D
Já jdu teď v pátek do repromedy v Brně na odsátí a jdeme na metody PICSI a MACS. Manžel špatná morfologie spermii (bez hlaviček) a já anovulační cykly. Popravdě ikdyž stimuluji, stale si nejsem schopna uvědomit co vše mně čeká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.21 23:01

Ahoj,
chtela bych obnovit diskuzi. Mate nekdo zkusenost s touto metodou? Pomohlo to?

Mame za sebou dve neuspesna IVF. Treti den se vyvoj embryi zastavil. Partner ma velmi spatny spermiogram.

• Citovat
  • Upravit
812
28.3.21 08:37
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtela bych obnovit diskuzi. Mate nekdo zkusenost s touto metodou? Pomohlo to?Mame za sebou dve neuspesna IVF. Treti den se vyvoj embryi zastavil. Partner ma velmi spatny spermiogram.

U nás taky vybírali touto metodou, oplodnilo se nám 19 vajíček z 21. Po dlouhé kultivaci a genetickém vyšetření zbyly 2. Museli tedy hodně vybírat, ale něco se našlo. Nevím jak úspěšní by byli kdyby oplodňování jen náhodnými spermiemi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
28.3.21 10:30
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtela bych obnovit diskuzi. Mate nekdo zkusenost s touto metodou? Pomohlo to?Mame za sebou dve neuspesna IVF. Treti den se vyvoj embryi zastavil. Partner ma velmi spatny spermiogram.

Mela jsem MACS a myslim, že to zásadně pomohlo :palec: Ale nemam srovnání, bylo to prvni ivf a ukazaly se i jine problemy. Pri blbym spermiogramu bych zvážila i PICSI. Nam ji původně nedoporucili, ale obcas si rikam si ze mit ji, byla by mozna i sance na sourozence :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.21 11:06

@Ba-stet Diky za radu, chodime do PFC, musim se mrknout zda PICSI nabizi.
Nemas zkusenost s DNA fragmentaci spermii? Zvazuji, zda to nezkusit

• Citovat
  • Upravit
18177
28.3.21 11:52
@Anonymní píše:
@Ba-stet Diky za radu, chodime do PFC, musim se mrknout zda PICSI nabizi.
Nemas zkusenost s DNA fragmentaci spermii? Zvazuji, zda to nezkusit

Myslim, ze to nabízí vsechna velka centra. Jde o to, ze imunolog vybere nějakou perspektivní spermii a primo ji vpraví do vajíčka. Je to celkem úspěšné, zvlášť ve spojení s Macs a ani to neni uplny randal (Cube 2019, Macs 6000, Picsi 4000). Uvidíš, co vam reknou. Nam to nedoporučili kvuli hypospermii, ze je to zbytečné. A v den opu to poprve bylo v normě. Coz samozřejmě nemohl nikdo vědět. S fragmentaci zkusenost nemám. My na první pokus zvolili tyhle nejběžnější metody a meli kliku. Moc držím palce, ať ji mate taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
31.8.21 08:04

Ahoj holky nevíte jestli se da ta metoda Macs udělat i při malém množství spermií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
31.8.21 08:58

@Maty35 zalezi, jak male. Cislo nevim, ale pro opravdu nizky pocet to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
31.8.21 09:01

Jinak PICSI je zbytecne, ukazuje se, ze to nema zadny ucinek. Ten MACS uz se zda taky prekonany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
31.8.21 13:45
@Petra Star píše:
Jinak PICSI je zbytecne, ukazuje se, ze to nema zadny ucinek. Ten MACS uz se zda taky prekonany.

Ahoj. Co by jsi tedy preferovala pro selekci spermií? Ten čip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.