Migréna před menstruací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
262
29.4.13 20:11

Ahoj.. :mavam:

Chtěla jsem se poradit…Od září 2012 jsem začala brát antikoncepci Lindynette..Vše bylo v pořádku a neměla jsem žádné obtíže, ale poslední tři měsíce se mi stává, že v den kdy beru poslední prášek mě začne bolet hlava (na bolesti hlavy trpím od dětství ale po porodu už ne moc), hned jak to na mě jde si vezmu Ibalgin nebo Paralen a většinou zabere, trvá to dva tři dny, co mě hlava bolí prakticky pořád pokud si nestihnu vzít prášek včas, po těch dvou třech dnech přijde takové vyvrcholení.. Udělá se mi hrozně zle od žaludku hlava mi třeští jako blázen přijde to z ničeho nic a prášky nezabírají, nemůžu se skoro postavit no děs a hrůza..Trvá to tak hodinu dvě pak to odezní a přijde ms..Zajímá mě jestli si myslíte, že to může způsobovat ta antikoncepce i když prvních pár měsíců problém nebyl?? Měla bych zajít na gyndu nebo někam jinam??

Děkuju za rady a zkušenosti… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
29.4.13 20:15

Já jsem měla během braní antikoncepce taky pár dnů před dostavením MS příšernou migrénu. Bylo mi až na zvracení, musela jsem v práci vydržet na prášku a doma si pak lehnout. Pomohla mi vždycky hodně teplá dlouhá sprcha a hodně pít vodu. Když HA neberu, tak občas taky přijde ale už ne vždy a není ta migréna tak silná, myslím, že to tedy může být i těmi prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1036
29.4.13 20:29

Já na migrénu trpím asi 10 let, spouštěčem je u mě stres a hormony - ms, každý měsíc po dobrání posledního prášku (Logest) do dvou dnů nástup. Vyzkoušela jsem Zomig, Sumatriptan a Relpax, všechny u mě mají bohužel silné vedlejší účniky, takže si je můžu vzít jen na noc, abych tu hrůzu zaspala, že bych si některý vzala v práci, to neexistuje, zkusila jsem jednou a šlehla jsem sebou. Ibalgin ani Paralen na migrénu nezabírají, chce to na vyšetření na neurologii a nechat si psát prášky, někdy pomůže i změna HAK, mně nepomohla. Pokud nezabírají ani prášky, chodím i na infuze, to už jsou stavy, kdy záchvat trvá třetí den a jsem pomalu ve stavu vyskočit z okna. Kdo nezažil, fakt nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.4.13 20:38

Tak myslíte, že bude nejlepší nejdřív zkusit zajít na gyndu, domluvit se s doktorem a zkusit změnit HA a když to nezabere tak zajít na tu neurologii??? Já jsem doma na rodičovské a zatím vždy, když na mě přišel ten nejhorší stav byl někdo po ruce, ale mám strach aby mě to jednou neskolilo, když nikdo nebude moct okamžitě přijít a v tu chvíli se nepostarám opravdu ani o sebe natož o maličkou…Tak to chci právě vyřešit, co nejrychleji to půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.4.13 20:39

@Sonix To musí být opravdu hrůza..A oni ti nepřišli na to z čeho to máš a jak ti pomoct?? To bych se zbláznila z takových stavů… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1036
29.4.13 20:58

@melounek00 No já absolvovala kolečko jako asi všichni - CT, magnet, EEG atd. ale nikde nic, spouštěčem je právě stres, který je pořád :? a ms. Je to fakt na palici, totálně tě to vykolejí z normálního provozu, mám to teď tak každý týden až dva, zhoršilo se to, co jsem jsem začala po mateřské zase chodit do práce. Já jsem právě s neuroložkou řešila tu změnu HAK, doporučovala mi nějaký Yaz, že to bere i nějaká její doktorka známá. Tak pak jsem šla na gyndu, kde mi doktor napsal Sylviane, že je to na stejném principu. Bylo mi z toho ale bohužel zle, měla jsem závratě, takže jsem se musela vrátit zpátky k Logestu. To, co ty popisuješ, mi už záchvat migrény připomíná, i když paralen by fakt nezabral. Asi bych zkusila na tu gyndu, domluvit se na změně HAK a paralelně se objednat na vyšetření k neurologovi, popsat to a probrat, uvidíš, jak by to zhodnotil a případně tě někam poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3863
29.4.13 21:02

Ahoj holky. jestli to opravdu nebude tou antikoncepci. beru taky lindynette. ted dobiram posledni platicko a vysazuju, protoze nemam chut na sex. jen po tom co mi skoci ms a nemam v sobe hormony. trpim taky migrenama a byla jsem na neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.4.13 21:04

@Sonix Tak to musí být opravdu hrůza, vůbec si to neumím představit…To musí být hrozně náročné s takovými stavy fungovat…No zítra si zavolám na gyndu aby mě co nejdřív objednali..U nás v rodině se právě na migrény trpí hodně…Já jsem ty nejhorší měla, když mi bylo kolem 12 let, černo před očima, jen jsem zvracela a vůbec jsem se nepostavila na nohy, taky jsem byla několikrát na CT a nic, pak se mi to zlepšilo a už jsem měla jen trošku silnější bolesti hlavy a když jsem si vzala prášek hned v začátku tak se to vůbec nerozjelo po porodu byli bolesti prakticky úplně pryč, jen občas přišly, když jsem byla hrozně utahaná, ale teď se mi to takhle začalo objevovat vždycky před ms.. Ale vůbec si neumím představit, že by se mi dělo to, co tobě, musí to být strašný… A ještě nevědět co s tím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.4.13 21:07

@elinka90 no tak chuť na sex mám taky nulovou…To by mohlo být od antikoncepce taky?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.4.13 21:13

Já na migrény taky trpím. Brala jsem Yadine a měla jsem asi půl roku klid. Pak se to rozjelo zase zpět, jak to bylo před HA - v půlce prášků a před MS. Když jsem se zmínila gyndařce, tak mi to změnila na Yaz. Migréna přicházela stejně, ale aspoň jsem neměla MS, protože Yaz má jen 4 denní vynechání a mě MS nepřicházela vůbec. Tak aspoň nějaké pozitivum…
Teď jsem těhu…během prvních 3 měsíců migréna nikde a pak zas asi 4× šílenej záchvat á 14 dní. Teď je nějakou dobu už klid.
Mimo těhu jsem byla na Nimesilu. U neurologa jsem nebyla, tak to nějak plácám… V těhu jde jen Paralen a ten mi trochu zabere až ten 3.den, což už mi bolest stejně končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
29.4.13 21:15

@melounek00 To prý může být od antikoncepce-ta nechuť k sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1036
29.4.13 21:16

@melounek00 Tak jestli to máte v rodině, tak máš určitě predispozici, já to mám taky po mamce. To je síla, od 12 takové stavy, to muselo být strašný. Podle toho, co píšeš, to musí být těma práškama, pryč s nima, i ostatní holky tady s nima mají problémy, bude to asi nějaký svinstvo. Ta chuť teda spíš nechuť na sex určitě s práškama souvisí, však to i bývá v těch příbalových letácích - snížení libida… :D Mám to taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.4.13 21:19

@missmiri No já nestačím zírat.. To co poslední dobou čtu o antikoncepci, jsou snad jen samá negativa.. Přemýšlím, že bych z HA přešla rovnou asi na nějakou jinou ochranu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1036
29.4.13 21:20

@tery16 Máš můj soucit, taky si ještě pamatuju ty muka v těhu, když přišel záchvat a nešlo vzít nic jiného než Paralen, šílený. Prolívala jsem se ještě Magnosolvem, ale stejně nicmoc účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.4.13 21:22

@Sonix No asi jsem čtení příbalového letáku podcenila.. :D No rozhodně půjdu na gyndu a rovnou se ho zeptám na nějakou jinou antikoncepci než HA, teda jestli to s jinou metodou může bejt lepší…No pamatuju si, že to bylo fakt hrozný..A rozhodně mě děsí, že by se takový stavy mohli objevit znova, proto to chci vyřešit, co nejrychleji, aby se to znovu nerozjelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí