Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@melounek00 Tak já nejsem proti HA. Alespoň jsem měla pravidelnou MS na den, hezkou pleť…vyřešilo mi to spoustu problémů. Když jsem přestala brát tak problémy co mám nestačím ani řešit. Jinak s chutí na sex jsem problémy neměla, ale znám kamarádky co ano.
@missmiri No já právě o HA teď čtu samá negativa a vlastně jí beru opravdu jen kvůli tomu, že teď další dítko nechceme, takže se asi radši s doktorem poradím o nějaké jiné možné variantě, ale uvidím, co mi poradí, přeci jen on je doktor a on tomu rozumí, já ani moc ne…:) Hlavně nechci aby mě bolela hlava a měla jsem ty záchvaty nevolnosti a možná by nebylo naškodu, kdyby se mi trochu mého libida vrátilo..
víc nežádám…
![]()
@Sonix Děkuji
Člověku holt nezbývá, než to vydržet. V těhu jsou ty migrény snad ještě horší. Mě bývalo sice blbě od žaludku, ale zvracela jsem jen dvakrát. Zato v těhu při každém záchvatu…
A co se týká chuti na sex…tak s HA mě taky nějak vyšuměla. Po vysazení se vrátila a nejlepší je to v těhu ![]()
@melounek00 Myslím, že to může být i nesprávným druhem antikoncepce. Dneska se na tebe doktor podivá a řekne si, co by ti tak asi napsal…ségra říkala, že by se správně mělo udělat podrobné vyšetření s odběrem krve. A jakmile jsou nějaké problémy, tak hned říct doktorovi a ten by ji měl změnit. Ale je to divné…já kromě té jednodenní bolesti hlavy problémy neměla. Teď těch problémů je více a musím k doktorovi pomalu každý měsíc.
@missmiri No na krvi jsem byla a žadné problémy nebyli..Tak já jsem od porodu neměla skoro žádný libido, ale začla jsem brát HA hned po šestinedělí ke kojení a když jsem kojit přestala přešla jsem na tu Lindynette, tak mě nějak nenapadlo, že ta nechuť by mohla být z HA a první 4 měsíce co jsem brala tu Lindynette tak mi nic nebylo a začalo to až teď.. No zítra se objednám, jen doufám, že se běhání po doktorech vyhnu…Opravdu to nesnáším…A ty doktory obíháš kvůli migréně??
@melounek00 Ne kvůli tomu, že už skoro rok neberu prášky, chtěli bychom miminko a bez dalších jiných prášků nebo injekce nedostanu menstruaci. A taky kvůli tomu začínám přibírat což mě štve.
@missmiri Aha..Tak to musí být nepříjemné..Ale tak hlavně aby se miminko, co nejdřív zadařilo..Budu ti moc držet palce…
![]()
Holky prosím nevím, zda je to migréna či ne, ale na bolesti hlavy nijak netrpím, asi 3 týdny mě bolí za levým okem- střídavě-někdy jo, jindy ne…na očním vše Ok. Dívali se na mě, jak na hypochondra. A dneska se přidala bolest hlavy, ale jakou jsem nezažila, myslela jsem, že mi pukne, tak jsem se natáhla asi na 20 minut-co děti dovolily, že to uleví, ale je to ještě horší, myslím, že mi pukne. Dala jsem si brufen, ale nic moc účinek. jsem asi týden před MS. Jaké jsou vlastně projevy migrény?? Na netu jsem jich našla hodně.. dokonce až nádor na mozku..který toto dělá, proto už nic nechci číst, protože si jej ještě vsugeruju…-) a raději bych uvítala popis migrény i rady jak na ni od skutečných migreniček.
děkuji.
@k.a.c.k.a.1 No, říká se, že migréna je hlavně jednostranná bolest hlavy. U mě teda 100%. Zrovna včera mi jeden záchvat skončil. V pondělí jsem od rána cítila takovej divnej pocit v hlavě, jakoby tlak či co. Odpoledne už to byla bolest. Kvůli těhu můžu jen Paralen, ale ten absolutně nestačí. Začne mi být nevolno od žaludku, zvracím, bolí mě většinou spánek, oko, kousek čela a kousek jakoby do tváře. Oko mi zčervená, oteče, samovolně mi z něj tečou slzy. Vadí mi světlo. Zvuky mi nevadí. Někomu vadí i zvuky. Tak si zatemním, lehnu s ledem na spánku. Když si ten spánek pořádně proleduju, tak je to na chvilku lepší. Mám ale pocit, že to mám vždycky tak promrzlý, že tam prostě necítím nic. Jakmile odezní to promrznutí, tak to zas bolí. Bolest se zhoršuje s pohybem, s námahou. Např, když musím vstát z lehu. Vyjít někde schody - to je sebevražda. Bolí to i v noci, když se otáčím, tak si uvědomuju, jak mě ta půlka bolí. Takže na ledu i spím. Vleže a s ledem trávím druhý den - u mě teď úterý. A těším se, že ve středu to přejde. Ve středu jsem ještě vstávala s bolestí, ale už to není tak hrozné a během dopoledne to odeznělo úplně. Večer třeba (když jsem se odmalovávala) jsem ještě cítila bolest oka na dotyk, ale jinak už mě hlava nebolela.
U mě trvá prostě vždycky 3 dny a měla jsem ji tak 3-5 dní před MS.
Mam stejne problemy jako kazda, ktera pise sve zkusenosti. Migreny se mi objevily po narozeni syn pred 12lety. Nejdriv jsem to resila ibalginem a jinyma leky. U neurolaga jsem byla nekolikrat a k nicemu to nevedlo.Az obvodni mi napsela REPLAX, jsou v baleni 2prasky, ale stoji 400kc, zabere hned, ale jen na 8 hodin. A pak mam v zasobe sumatriptan/nic se nedoplaci/ ten zabira, ale taky jen na 8 hodin.Ale do budoucna to musim vyresit.
![]()
@jaktik píše:
Mam stejne problemy jako kazda, ktera pise sve zkusenosti. Migreny se mi objevily po narozeni syn pred 12lety. Nejdriv jsem to resila ibalginem a jinyma leky. U neurolaga jsem byla nekolikrat a k nicemu to nevedlo.Az obvodni mi napsela REPLAX, jsou v baleni 2prasky, ale stoji 400kc, zabere hned, ale jen na 8 hodin. A pak mam v zasobe sumatriptan/nic se nedoplaci/ ten zabira, ale taky jen na 8 hodin.Ale do budoucna to musim vyresit.![]()
![]()
u mne se prvne migrena jako takova objevila v 5 mesici tebotenstvi. Ted se objevi zbruba 1× za ctvrt roku. Ale je takova ze totalne prestane fungovat leva polovina tela. Prestanu videt, brni mi ruce, nic v ni neunesu, na nohy se nepostavim, prestanu mluvit, protoze mi brni pusa. Jyem jako po obrne. Neurologa jsem navstivila. CT a EEG nic neukazalo. Mam sumaptriptan tez. Nikdo nevi proc a co s tim. Spoustec neznamy
Já mám taky sumatriptan a mně zabral až po dvou hodinách a byla jsem po něm jak po fetu
, měla to některá z Vás takhle? A zabralo to jen na pár hodin a pak opět strašlivá bolest a kladiva do hlavy. A vzhledem k tomu, že mi neuroložka řekla, že mohu tyto prášky pouze čtyři za měsíc ( pak už na nich vzniká závislost ), tak mé první užití bylo zároveň i poslední, protože já bych jich musela sežrat XY.
Takže situace je taková, že jsem se vrátila k Migralginu, který někdy zabere, někdy ne a jsem nachystaná zajít na gyndu a požádat o změnu antikoncepce, třeba to pomůže, ale moc tomu nevěřím
.
@Cipisek79 Ty jo tak o tom jsem neslyšela. Jinak mě změna antiko trochu pomohla. Už to echodí tak často