Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky s tím bojuji. Mám auru, vidím vše rozmazaně. Už to po letech poznám a hned si lupnu 800mg i víc Ibalginu. Nejlépe mi je, když někam zalezu, ale v práci nebo s malýma dětmi se to nedá. Takže se v práci tvářím, že mi nic není.
Zkoušela jsem všechno možné, ale stejně si migréna dělá, co chce. Po tom Ibalginu to je celkem snesitelné. Nosím ho všude, v peněžence, v kapsách. bez něj nedám ani ránu.
No, aspoň něco, ale ani po nich nejsem „dobrá“, motá se mi hlava, neotočím hlavu, apod., ale když se vyspím, je to pryč (jak kdy teda). Je to strašný, vím o čem píšeš, a nedá se nic. Když se nadopuješ prášky, bude ti blbě od nich, když si je nevezmeš, bude ti blbě od migrény, si vyber..
Většinou jsem měla Rosemig 50mg, někdy mi stačila i půlka, když jsem ji hned vychytala, ale jednou mi obvoďačka napsala 100mg, navíc v těhotenství, asi mě chtěla zabít, nebo dítě..
, tenkrát jsem šla za svojí gyn.dr. a hned mě „stopla“, ať to neberu, že je to moc silné.. To jsem poznala potom, když jsem byla po porodu, kojila jsem a nemohla jsem taky nic, tak jsem odstříkala a prášeksi vzala a byla jsem mimo i druhý den..
misutka píše:
No, aspoň něco, ale ani po nich nejsem „dobrá“, motá se mi hlava, neotočím hlavu, apod., ale když se vyspím, je to pryč (jak kdy teda). Je to strašný, vím o čem píšeš, a nedá se nic. Když se nadopuješ prášky, bude ti blbě od nich, když si je nevezmeš, bude ti blbě od migrény, si vyber..Většinou jsem měla Rosemig 50mg, někdy mi stačila i půlka, když jsem ji hned vychytala, ale jednou mi obvoďačka napsala 100mg, navíc v těhotenství, asi mě chtěla zabít, nebo dítě..
, tenkrát jsem šla za svojí gyn.dr. a hned mě „stopla“, ať to neberu, že je to moc silné.. To jsem poznala potom, když jsem byla po porodu, kojila jsem a nemohla jsem taky nic, tak jsem odstříkala a prášeksi vzala a byla jsem mimo i druhý den..
taky jsem zvědavá, jak to bude po porodu, měla jsem v plánu kojit do 12měsíců, takhle budu ráda, když zvládnu odstříkat 6nedělí ![]()
já mám Cinie, z Rosemigu mi bylo zle, i když mi doktorka tvrdila, že to není možné, že jsou to všechno stejné prášky, jen jiný název… ale prostě to tak bylo. Sumatriptany v těhotenství asi neškodí, ale není to natolik prozkoumané, aby to mohli s jistotou odsouhlasit. Někteří gynekologové to nezavrhují, jiní ano
já když řeknu u gynekologa, že mám migrény, tak to vůbec nekomentuje
akorát jsem kolem vánoc blila pár dní v kuse, asi 20× denně a zhubla 5kg, tak se nad tím sestra pozastavila, ale to bylo vše.
taky jsem zvědavá, jak to bude po porodu, měla jsem v plánu kojit do 12měsíců, takhle budu ráda, když zvládnu odstříkat 6nedělí ![]()
já mám Cinie, z Rosemigu mi bylo zle, i když mi doktorka tvrdila, že to není možné, že jsou to všechno stejné prášky, jen jiný název… ale prostě to tak bylo. Sumatriptany v těhotenství asi neškodí, ale není to natolik prozkoumané, aby to mohli s jistotou odsouhlasit. Někteří gynekologové to nezavrhují, jiní ano
akorát jsem kolem vánoc blila pár dní v kuse, asi 20× denně a zhubla 5kg, tak se nad tím sestra pozastavila, ale to bylo vše.
Těhotensví, kojení a triptany jsem taky řešila. Neurolog mi vysvětlil, že v těhotenství asi budu muset ty triptany vzít (nic jinýho nefunguje a třídenní záchvat se fakt nedá), s největší pravděpodobností to nic špatnýho nedělá, ale blbý je na tom to, že kdyby se fakt něco podělalo, že bych si mohla pak ty prášky vyčítat… Brala jsem je v prvním trimestru, pak už stačil Paralen.
S kojením jsem bojovala i tak, naštěstí migrény se vrátily s plnou silou až po 3 měsících, pak už jsem musela odstříkávat. I z toho důvodu (ale nebyl jediný) jsem to po 4 měsících vzdala.
Když by mi zas nastoupili migrény jako jsem měla v nejhorším období před otěhotněním, t.j. každý týden třídenní záchvat, tak jdu do té profylaktické léčby. Je to taky hnus, člověk musí furt baštit léky, ale zas bych mohla řídit auto, což se po Rosemigu (mimo jiné) nedá, což mě hrozně omezuje.
Pipi 00 píše:
a co je profylaktická léčba? o tom jsem neslyšela
Tak dnes se mrcha zase objevila. Už jsem šupla čípek a s malou jsem si dala půl hodinky v posteli. Jsem mimo. Je mi zle. Kojím už 2,5 roku ![]()
Profylaktická léčba znamená, že bereš nějaký léky pořád (aspoň několik měsíců myslím) a mělo by to snížit počet záchvatů nebo je aspoň zmírnit. Berou se buď léky na vysokej tlak, antidepresiva nebo ještě další.
Protože nikdo nechce brát dlouhodobě léky (vedlejší účinky a tak), tak se to dělá jen u „případů“. Mně říkal doktor, že to zkusíme, ale otěhotněla jsem, tak z toho sešlo. Teď čekám, jak se to vyvrbí. Moc nadějí do toho nevkládám, ale kdyby to bylo moc blbý, tak to zkusim.
Pipi 00 píše:
Profylaktická léčba znamená, že bereš nějaký léky pořád (aspoň několik měsíců myslím) a mělo by to snížit počet záchvatů nebo je aspoň zmírnit. Berou se buď léky na vysokej tlak, antidepresiva nebo ještě další.
Protože nikdo nechce brát dlouhodobě léky (vedlejší účinky a tak), tak se to dělá jen u „případů“. Mně říkal doktor, že to zkusíme, ale otěhotněla jsem, tak z toho sešlo. Teď čekám, jak se to vyvrbí. Moc nadějí do toho nevkládám, ale kdyby to bylo moc blbý, tak to zkusim.
jeje a jak dlouho na ty migrény trpíš? mně těma antidepresivama vyhrožovali taky, ale pro mě by to byla konečná
snažím se najít způsob, jak se tomu vyhnout…
jinak teď nechci, ať to vyzní blbě, ale jsem ráda, že v těchhle problémech nejsem sama a mám o tom konečně s kým pokecat… vím, že je tisíce horšíchnemocí než migréna, ale u většiny je aspoň nějaká naděje na vyléčení ![]()
Nevím už co jsem tehdy brala, ale zkoušeli jsme s mou dr všechno i to, že jsem brala nějaké léky pořád a napřed třeba 3 denně a potom 2 a nakonec 1, ale stálo to stejně nakonec za hov..Prostě se jí nezbavím. Jo a mamka ji má i po 60. Takže nevím nevím ![]()
LadyTommy píše:jeje a jak dlouho na ty migrény trpíš? mně těma antidepresivama vyhrožovali taky, ale pro mě by to byla konečná
jinak teď nechci, ať to vyzní blbě, ale jsem ráda, že v těchhle problémech nejsem sama a mám o tom konečně s kým pokecat… vím, že je tisíce horšíchnemocí než migréna, ale u většiny je aspoň nějaká naděje na vyléčenísnažím se najít způsob, jak se tomu vyhnout…
Mám to tak od 13ti, ale přicházelo to plíživě, nejhorší je to tak po 30ti, předtím zabíral aspoň Ibalgin a nezvracela jsem. Nejhorší je, že nejdřív ti nikdo nevěří (každýho přece bolí hlava, že) a pak přijdeš na to, že nic od toho 100% nepomůže. Navíc je to částečně dědičný, manžel na to trpí taky, takže chudák dcera. Aspoň jí to teda uvěříme.
Já z toho taky bývám zoufalá, člověk nemůže nic dělat, pokazí ti to spoustu plánů… Jsem taky aspoň ráda, že v tom nejsem sama
.
Já bych se těch antidepresiv tak nebála, třeba to pomůže a rozhodně to neznamená, že jsi blázen. Já jak budu mít záchvat víc jak 5 dní v měsíci, tak to zkusim (nevim, jestli antidepresiva, to řekne doktor, co se pro mě hodí). Za zkoušku to podle mě stojí, i když chápu, že člověk vyzkouší milión věcí (můžu tu psát celý seznamy) a NIC nepomůže, to je na tom to nejhorší.
alanis píše:
Nevím už co jsem tehdy brala, ale zkoušeli jsme s mou dr všechno i to, že jsem brala nějaké léky pořád a napřed třeba 3 denně a potom 2 a nakonec 1, ale stálo to stejně nakonec za hov..Prostě se jí nezbavím. Jo a mamka ji má i po 60. Takže nevím nevím
Nestraš, bereš mi moje poslední naděje: léky a důchod
.
Holky ja jsem se migren v podstate zbavila po tech homeopatikach. Vratily se mi zpet ve druhem tehotenstvi, ale od te doby zase klid. Koukam, ze to neni moc obvykle se jich nejak zbavit. Ja vam to nechci tlacit do hlavy, vim, ze na to jsou nazory ruzne, ale me to vazne pomohlo… Pri tom druhem tehotenstvi jsem si rikala, ze jsou zpet zase na trvalo, ale odesly.
Ja sama jsem homeopatii nijak zvlast neverila, ale mame super homeopaticku a o jejich ucinnosti me presvedcila uz nekolikrat.
Jinak paralen nebo Ibalgin me osobne nepomohli vubec.
teredes píše:
Holky ja jsem se migren v podstate zbavila po tech homeopatikach. Vratily se mi zpet ve druhem tehotenstvi, ale od te doby zase klid. Koukam, ze to neni moc obvykle se jich nejak zbavit. Ja vam to nechci tlacit do hlavy, vim, ze na to jsou nazory ruzne, ale me to vazne pomohlo… Pri tom druhem tehotenstvi jsem si rikala, ze jsou zpet zase na trvalo, ale odesly.
Ja sama jsem homeopatii nijak zvlast neverila, ale mame super homeopaticku a o jejich ucinnosti me presvedcila uz nekolikrat.
Jinak paralen nebo Ibalgin me osobne nepomohli vubec.
a o jaká homeopatika šlo? mně dala ségra jednou jednu tabletku a migréna vymizela, ale mám pocit, že šlo spíš o placebo efekt
jinak jsem ještě nic nezkoušela
Ono homeo nefunguje jako normalni leky, jako ze kdyz paralen funguje proti bolesti, tak tak funguje u vsech. V homeopatii kazdy na stejne obtize dostane lek jiny, souvisi to s celkovou konstituci a situaci cloveka. Ja si nepamatuju, co presne jsem dostala, ale je to jedno, protoze kazda z nas by pravdepodobne dostala neco jineho… Hlavne to chce dobreho homeopata. Ale ja to fakt nechci nikomu vnucovat, jen me to zabralo
, tak radim ![]()
proč vnucovat… tak každý názor dobrý, vystřídala jsem hromadu léčitelů a nepomohl žádný. a tady bohužel platí - tonoucí se stébla chytá ![]()
víte co, já nesnáším, jak začnete psát o nějaké nemoci do diskuze a do soukromých zpráv vám příjde několik zpráv o zaručeně účinných lécích, s upozorněním, že jsou sice drahé, ale zabírají každému a blablabla, k tomu deset odkazů, kde to koupit a jak je s tím hromada lidí spokojená ![]()
taky jsem tu psala o Šlechtově metodě, protože mě od bolestí hlavy ulevuje - když vím, že tam je podíl od krční páteře, ale taky to rozhodně nechci nikomu vnucovat, kdo chce, ať si to dohledá, kdo nechce, ať to nečte a nechá být ![]()