Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Centropen píše: Více
Ne, ne, tohle je ustálené rčení a takhle se používá. Takže jako obvykle, všechny se mýlíte, a pravdu mám já!
![]()
https://www.poradte.cz/…u-za-20.html
https://www.odpovedi.cz/…-bez-2-za-20
To české přísloví trefně říká, že si ti dva (nebo ty dvě věci) nemají co vyčítat. Jsou totiž úplně stejní – a většinou v tom negativním slova smyslu.
Matematicky je to vtipná hříčka: První je za 18.Druhá je (20 - 2), což je taky 18.
Používá se to zkrátka tehdy, když je jedno za osmnáct a druhé bez dvou za dvacet – tedy pustil čerta, nastoupil ďábel.
Nevyhraješ, protože tahle je to správně, jako ustálené rčení!
![]()
@Arturie píše: Více
Ne, jenom jsem líný dělat zbytečné činnosti, když je dělat nemusím a nechci.
![]()
@jege píše: Více
Jako ustálené rčení možná, matematicky je to 18 a 22. Tečka
x-2=20
x=20+2
x=22
Kdy x je bez dvou za dvacet.
![]()
@sirikit píše: Více
Musis to brát tak, že takový chlap je výjimečný a velké množství žen má úplně jiné zkušenosti z partnerství a jak jde doba dal, bude to čím dál tom horší.
@jege píše: Více
Odkaz jsi sem dal sám…Jakkoli je daný případ dvojího výkladu nečekaný – a pokud se podařilo zjistit, dosud i nepopsaný – nelze proti němu nic namítat. Je prostě také možný. Pokud by odpověď dvacet dva byla předmětem sázky, její autor by vyhrál i před soudem
![]()
@Arturie píše: Více
Souhlas… Já bych to ani díky své povaze nedala
@jege Matematicky je to vtipná hříčka: První je za 18.Druhá je (20 - 2), což je taky 18. A máš to zase špatně.
První je za 18 cajk. Ale neříká se…druhá je za dvacet bez dvou jak máš zapsáno. Říká se…Bez dvou za dvacet. Což je 22. A uz tady nebudu plevelit. Stačí, když to uznáš a budeš mít svolení na tom nachytávat další nešťastníky. ![]()
@sirikit píše: Více
No já si nemyslím…a sama jsem to zažila, takže vím, o čem mluvím…s mým Ex za zády, jsem byla ráda, že jsem zvládla zajet za milencem na otočku na půl hoďky… nějaká celá noc, natož dvě, to pro mě bylo sci-fi a neprošlo by to ani náhodou… takže v tomhle já mám pochopení… že je to i s tímhle vědomím na nic, to samozřejmě vím…ale tak mně osobně hodně dávalo i to psaní…
Souhlas s tebou
. To rčení znam a každému to říkám, jako ty
. Ale je to tak, jak to rika @jege .
. Jenže smysl to nedává
.
@xiaxxx píše: Více
Proč my jsme se nedali dohromady? Určitě by sis se mnou rozuměla líp, než s Lorrem! Na rukou bych Tě nosil.
![]()
Do ložnice!
![]()
@Venetia píše: Více
Nevim, no.
Měla jsem dobré zkušenosti s tím KSV námořním kapitánem, s tím, kdybysme se dali dohromady ofiko, jak furt chtěl, bych se určitě špatně neměla, a ten Plukovník, co tu o něm šla řeč, je přesně stejná sorta, jako můj Myšák.
Takže stran použitelných chlapů v našem věku zůstávám optimistická. ![]()