Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ragnarog píše: Více
Tak právě že mu to moc nefunguje… páč k němu mám taky značné výhrady, nevzhlížím k němu jako k polobohovi, řekla bych, že ho vidím poměrně střízlivým okem..a už vůbec si nemyslím, že on přede mnou něco hraje, aby vypadal lépe… píše vesměs normální, běžné věci… nijak se nechvástá, spíš se občas podceňuje…jak jsem tu už psala, vy máte tendence ho tady démonizovat a hledat v našem vztahu nějakou čertovinu, přitom ta pravda bývá často úplně jednoduchá… prostě se potkali dva lidi, zakoukali se a i přes nepříznivé podmínky, se snaží to nějakým způsobem pytlíkovat a udržovat…je samozřejmě jasné, že takhle na dálku, ho nemůžu znát v každé situaci, tam holt to omezení je…ale nemyslím, že si ho nějak idealizuji, vím dobře, jak se věci mají a nemají. Vím, že má rád mě, zároveň má rád ji, zda ji miluje, to nevím…to je odvážné tvrzení, vzhledem tomu, že ani nevíme, v jakém stavu je jejich vztah…ale samozřejmě ten rodinný život je pro něj důležitý, hlavně děti a celkově věřím, že je takto spokojený. Jí tam a mě tady.
@Anonymní píše: Více
Zvládneme to
Naopak pro mě je to i jednodušší odejít od milence, než od předešlého ex, to byl neskutečně toxicky vztah. Cely život se bojím samoty, ale vlastně vždyť ja jsem sama i s milencem? Nebude to už takový rozdíl, přeci jednou týdně přes noc = 4 dny v měsíci - je to šílený
a ano, tak ten víkend za měsíc, jenže ja přijela vždy bez energie, smutná, nešťastná, že nechci od nej.
Sama jsem zvědavá jak to dopadne, včera jsme si už nenapsali ani jeden…
@Zmrzlink píše: Více
Taky se bojím samoty. Na druhou stranu, už to tu padlo. Mám být sama s nadějí na štěstí a občas se u toho trápit, že jsem sama?…A nebo se trápit s milencem a občas s ním být šťastná?
Jsem ráda, že to skončilo…I kdyz mi samozřejmě pořád chybí…a občas to bolí.
Ale asi nejvíce bolí to, že to ukončil on, úplně mne odstrihl…a na moje emoce nemyslí. Ale to vlastně nemyslel nikdy…když jsem to chtěla ukončit já, vždycky si mne přitáhl zpátky, i když říkal, že ví, že by mne měl nechat jít…
O moje štěstí mu nešlo, když šlo ale o.jeho štěstí…odstrihl mne…
Ale, jak si psala…zvládneme to!
Souhlasím s ragnarogem. Bohužel je pravda to, že drtivá většina žen do mileneckého vztahu vloží city, dřív nebo později. A z chlapů jen málokterej. Já se snažím hledět na sebe. Měla jsem rande, ale ten mi zas tvrdil že se mu hrozně líbím a chtěl se se mnou hned vyspat
a ani tam nebyla jiskra. Řekla jsem že ne a ani nemám zájem ho znovu vidět. To pak člověka docela odrazuje zkoušet něco dalšího.. Vždycky když se zde u nás o mě snaží někdo, většinou se mi ani trochu nelíbí no. ![]()
Příspěvek upraven 31.08.24 v 17:15
Každý člověk je sobec a jedná hlavně tak, aby to bylo v jeho zájmu. Stejně tak i ty. Ty jsi ho taky chtěla tak moc pro sebe, že ti bylo jedno, že někdo jiný bude nešťastný a že to způsobí katastrofu v rodinných vztazích. On, když se má rozhodnout mezi dvěma ženami, vždycky jedné ublíží a nejde to prostě udělat jinak. Na druhou stranu manželka je ta, které se slibuje v dobrém i zlém. I mezi nimi byla láska a sliby, ten chlap prostě podvedl ji i tebe. Takže žádný spolehlivý partner do života to nebude. Nakonec můžeš být ráda, že nejsi s podvodníkem.
@Housenkaromca píše: Více
Máš naprostou pravdu a souhlas až na jednu drobnost.
V momentě, kdy jsem začala být tolik sobecká, že jsem ho chtěla jen pro sebe, rozhodla jsem se to s ním ukončit a o svojí touze být s ním jsem mu neřekla ani slovo. Jen, že chci „normalni“ vztah..On se mne nechtel vzdat…on byl ten, kdo začal mluvit o společné budoucnosti…byl to on, kdo chtel bořit rodinu…
A pokud jsem na něj někdy tlačila, tak ne v tom, aby odešel…ale aby se rozhodl…
Ale máš pravdu, je to podvodník! Podvadel obě strany..
Osobně jsem se rozhodla, že psát nebudu a kdyby náhodou napsal, odpovím jedním slovem nebo vůbec. A pokud nenapíše, tím líp. Ale nejsem na tom tak špatně, protože jsem si vědoma toho, že to bere hodně volně. Chlap potřebuje nejistotu a nesmí si být sebou nikdy jistej u ženské, aby na to nezačal sr. t. Nedělám si naděje, který nejsou. Stejně není o co stát. věci nechám plynout, buď mám někoho potkat nebo nemám. Všechno má svůj čas. Stačil by mi od něho nějakej zájem, ale když tam není, tak není.
Příspěvek upraven 31.08.24 v 17:10
@Anonymní píše: Více****Ano, to byl právě ten podvod z jeho strany. Proto píšu, že podvedl vás obě. A takový chlap za to opravdu nestojí. Kdoví, co by bylo, kdyby sis ho nějak „vybojovala“, možná by po čase přišla další milenka v pořadí.****
@Dostba88 Tobě už vůbec nerozumím, rozešla jsi se s ním, protože to byl nespolehlivý chlap. Teď ho máš jako milence, zatímco on čeká dítě s jinou (takže opět ta nespolehlivost a bezcharakternost.) A divíš se, že je pořád stejný, nespolehlivý a bezcharakterní? A jak tu píšeš, je za těmi řádky vidět, že ti volný není, s despektem píšeš o jeho těhotné partnerce. Vždyť je to hnus, podvádět těhotnou, která je nejvíc za celý život zranitelná, nemůže se bránit, ani nemůže oplatit stejnou mincí. Tobě chlap ukazuje, že tě má na salámu, jsi mu volná, občas se s tebou vyspí, partner do života to není. Některé z milenek mají alespoň milence, který jim ukazuje lásku a trochu se jim věnuje, tam se ta láska k němu dá pochopit, zatímco ten tvůj je fakt ubožák.
@Zmrzlink píše: Více
Jedna noc týdně a víkend v měsíci - sorry, ale pokud si tohle někdo zadaný dokáže vyšetřit na milenku/milence, tak je to zázrak - za mě. Vůbec si neumím představit, jak bych tohle já odůvodnila manželovi nebo manžel mě. Držím ti palce, ať potkáš někoho, s kým se nebudeš cítit takto.
@Maria37 píše: Více
Tak ja třeba noc týdne blbě. Ale nějaké setkání jednou za týden na pár hodin v pohodě. Mám flexibilní pracovní dobu a chodím sportovat, tak by na tom nic divného nebylo, že nejsem v 5 doma.
A na víkendy jezdím běžné s kámoška a, tak tam taky v pohodě.
Nicméně já praktikuju schůzky 1× za tři týdny. Chci se věnovat i kamarádkám a sobě a svým koníčkům.
@Maria37 a raději to nechci číst, pak ještě budu mít pocit, že mě má opravdu rád.
Jinak moc děkuji ![]()
@Zmrzlink Rád tě mít může, ale to není nic ušlechtilého. Jemu ty schůzky s tebou dělají dobře, JEMU! On to nedělá kvůli tobě. Uspokojuje přesně tu svoji potřebu, na tvé přání ti nedá ani drobeček navíc. Ale byl k tobě férový a řekl ti, jak to má. A na tobě je, jestli to přijmeš nebo ne. Nesmíš si ale v hlavě doufat, že se něco změní, nezmění. Nepotřebuje z tebe udělat druhou manželku ani tě nepotřebuje ve svém životě víc, než jak to má teď nastaveno. Když nebudeš dělat scény, může to vydržet takhle klidně dalších pár let, přece jen, jak člověk i tady často čte, milenky se neshánějí zase tak lehce. Ale ty tím budeš trpět, ne on.
Příspěvek upraven 22.07.24 v 12:50
@Ragnarog
Díky moc za Tvoje příspěvky a Tvůj reálný vhled. Pomáhá mi to s odpoutavanim od toho toxickeho vztahu. Popsal jsi to naprosto přesně…